9 Fijne tips om je huis weer op te frissen na de winter

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Wat een omslag in het weer afgelopen week. Eerst sta ik nog op het ijs met een slee en 3 stuiterende kinderen en een week later rent mijn kind op blote voeten en een blote bast door de tuin alsof het zomer is. Het ruikt zelfs al anders buiten! En al vind ik de sneeuw prachtig, ik ben ook blij met dit heerlijke lente-weer. Ik word er een beetje opruimerig ervan. Een soort voorloper van het voorjaarsschoonmaakgevoel.
Ik begin dan te broeden op wat er anders kan in huis en begin alvast dingen te verplaatsen. Zo zie ik het bij mij binnen in huis helemaal opfrissen net als buiten. Lees hier onder mijn tips om je huis en woonkamer weer op te frissen na de winter.

9 Fijne tips om je huis weer op te frissen mamameteenblog.nl

Opruimen

Dit is de meest effectieve tip om je woonkamer op te frissen. En dan bedoel ik niet even een stofzuiger en een stofdoek door het huis. Maar echt opruimen. Ruim die tijdschriftenbak op en gooi alles weg wat je afgelopen maand niet hebt gelezen. Alle andere tijdschriften die belangrijk zijn kun je weer terug leggen. Maar echt die bak is vaak bijna leeg bij ons. Alleen nog een IKEA gids misschien en een speelgoedbrochure van Bol. Heerlijk!

Ruim ook alle oude kaarsen op die je niet meer brand. Dit zijn stofhappers. Maak de kandelaars schoon en zet ze in de kast. Die kun je weer te voorschijn halen als het weer vroeg donkerder wordt buiten.

Zelf loop ik echt alles af. Is die plant nog de moeite waard? Staat deze eigenlijk nog wel goed daar of kan hij misschien beter bij een ander raam gezet worden.

De truc is eigenlijk om al je rommeltjes weg te halen, vaak heb je toch teveel staan. En zo zie je veel makkelijker wat je echt mist en wat niet en wat je misschien wilt aanpassen.

Verwissel je kunst aan de muur

Kijk nog weer eens kritisch naar wat je aan de muur hebt hangen. Misschien is het prachtig, maar ben je toe aan wat nieuws. Of kun je misschien twee muurdecoraties omwisselen.

Ook de fotolijstjes zijn misschien weer aan een update toe. Je kan er ook een leuke kaart in doen, geeft vaak een heel gezellig effect of een mooie foto uit een tijdschrift (lekker budgetproof)

Likje verf op de muur?

Wanneer je een schilderij verplaatst aan de muur, zie je helaas ook of de muur misschien een nieuw likje verf nodig heeft. Kun je wel meteen kiezen voor de nieuwe trendkleur op de muur! Voor het jaar 2021 is dat trouwens Brave Ground een lichte cappucino-achtige kleur. Een vrij neutrale kleur die je met veel kleuren kunt matchen. Ideaal!

Verplaats je meubels een keer om je woonkamer op te frissen.

Verschuif je meubels een keer. Verplaats de bank een keer naar een andere hoek of muur. Of haal het dressoir een keer weg en kijk of je het ruimtelijk effect kunt waarderen? Wanneer je het niets vind kun je het altijd weer terugplaatsen, toch?

Nieuwe kussens op de bank

Dit vind ik altijd leuk om te doen! Nieuwe kussenhoesjes kopen voor de kussens op de bank. Kies kleuren die passen bij de muur en de vloer. Zo creëer makkelijker een geheel. Mix ook verschillende stoffen met elkaar. Bijvoorbeeld een fluwelen stof met een stug katoenen stof. Een aanrader voor wanneer je een wat speelser effect wilt bereiken.

Pak je vloer aan

Is je houten vloer aan update toe of misschien je houten meubels? Het merk Trae Lyx omvat een complete lijn producten voor de afwerking van houten vloeren, parketvloeren, wanden en meubelen. Met Trae Lyx Natural Finish kun je je vloer of meubels weer een rustieke en natuurlijke uitstraling geven. Met de Trae Lyx verf kun je trouwens ook aan de slag op je wanden.

Koop eens een nieuwe plant

Een nieuwe plant kan ook wonderen doen voor je interieur. Kies dan niet een klein vetplantje (ook mooi natuurlijk) maar een mooie grote plant, bijvoorbeeld een palm of een straelitzia. Kan je woonkamer echt een andere look geven.

Centerpiece

Bedenk ook wat je mooi vindt staan op de eettafel. Een echt centerpiece stuk! Bijvoorbeeld een mooie schaal met fruit erin. Of een prachtig bloemstuk. Ook een mooie tak, bijvoorbeeld van de magnoliaboom of amandelbloesem kan een echte blikvanger zijn.

Verander een lamp

Onze oude buurtjes waren hier altijd goed in. Met een nieuwe lamp hadden ze meteen een heel andere uitstraling in huis. Je kunt kiezen voor een nieuwe hanglamp boven de tafel of een mooie vloerlamp in die donkere hoek. De lampen van IKEA vind ik altijd goed betaalbaar, maar je kunt ook eens in een kringloopwinkel kijken. Ben je meteen duurzaam en beust bezig; en je vindt er vaak nog veel andere mooie spullen voor in je huis. Zoals een plantenpot voor je nieuwe plant, een mooie vaas voor op de eettafel of mooie tijdschriften voor op de salontafel.

Al deze tips hoef je natuurlijk niet in een keer uit te voeren. Begin gewoon eerst met opruimen! Dan volgt de rest vanzelf!

Voel jij al de behoefte om je huis een beetje op te frissen?

Plaats een reactie