zeilles friesland mamameteenblog

Tip voor de vakantie: Zeilles in prachtig Friesland

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Eén van de leukste herinneringen die ik heb aan mijn middelbare schooltijd zijn de keren dat ik op zeilkamp ben geweest. Met de hele klas in een bus op weg naar het prachtige Friesland voor zeilles! Dat was natuurlijk in de bus al dikke pret. Maar ook het met zijn allen in groepjes van 4 leerlingen op een bootje met twee instructeurs was een feestje. Als ik er nu nog aan denk, krijg ik echt een vette glimlach op mijn gezicht. Of misschien komt dat wel door het vriendje wat ik daar heb opgedaan. In elk geval is mijn liefde voor zeilen daar ontstaan. En elke keer als ik het er thuis over heb, zie ik aan het gezicht van mijn lief dat hij ook eigenlijk wil. Nou eigenlijk wil hij een zeilboot, maar ja, dan moet je wel eerst leren zeilen.

Tip voor de vakantie_ Zeilles in prachtig Friesland mamameteenblog.nl

De aantrekkingskracht van water

Het water heeft altijd wel een aantrekkingskracht gehad op mij. Ook al heb ik maar een A-diploma, in de buurt van water kom ik tot rust. Mijn lief is een waterrat pur sang en het lijkt erop dat dit gen erfelijk is, want mijn bloedjes hebben ook een duidelijke voorliefde voor water. Zo heeft mijn oudste binnenkort haar C-diploma en mag ze binnenkort op zeemeerminnenles. Hoe cool is dat.

 

Zeilschool Garijp

Terug naar het zeilen. Het lijkt mij echt supertof als mijn kinderen ook kunnen zeilen en het natuurlijk ook leuk vinden. Bij Zeilschool Garijp in Friesland bieden ze leuke arrangementen aan voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 17 jaar.

zeilles garijp mamameteenblog

Zeilles

Toen ik hier van hoorde was ik meteen enthousiast. Zeker mijn oudste dochter van 9 jaar zal zeilles geweldig vinden. Een aantal dagen op het water met een boot en alle middelen om te leren zeilen is natuurlijk geweldig. De mogelijkheden voor een zeilles zijn eindeloos; van een week, een midweek, een weekend of een paar dagen. En deze aankomende vakantie is er nog genoeg keus voor jong en oud!zeilles mamameteenblog

De dagen zijn ingedeeld met een programma; ook de accommodatie, de verzorging en de ontspanning zijn inbegrepen bij de prijs. Samen met leeftijdgenoten zeilles! Dit filmpje geeft een goede indruk van de zeilcursus. (1 min).

Deze zomer gaan we het zeker proberen! Het verslag zal dan ook volgen. En  mocht je ook geïnteresseerd zijn in een zeilcursus voor jezelf of je kinderen is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de site.

Tot die tijd ga ik eens op zoek naar foto’s van mijn tijd op het water. Mocht je ze ook willen zien, houdt dan mijn Instagram account in de gaten!

Ook leuk om te lezen:

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

1 gedachte over “Tip voor de vakantie: Zeilles in prachtig Friesland”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Moeders, schoonmaken was nog nooit zo leuk mamameteenblog
Moeders, schoonmaken was nog nooit zo leuk!

‘’Mama, vandaag komt er een vriendinnetje spelen. Mag dat?’’ Je werpt een blik door de kamer en komt tot de...

Sluiten