Tip voor de vakantie: Zeilles in prachtig Friesland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Eén van de leukste herinneringen die ik heb aan mijn middelbare schooltijd zijn de keren dat ik op zeilkamp ben geweest. Met de hele klas in een bus op weg naar het prachtige Friesland voor zeilles! Dat was natuurlijk in de bus al dikke pret. Maar ook het met zijn allen in groepjes van 4 leerlingen op een bootje met twee instructeurs was een feestje. Als ik er nu nog aan denk, krijg ik echt een vette glimlach op mijn gezicht. Of misschien komt dat wel door het vriendje wat ik daar heb opgedaan. In elk geval is mijn liefde voor zeilen daar ontstaan. En elke keer als ik het er thuis over heb, zie ik aan het gezicht van mijn lief dat hij ook eigenlijk wil. Nou eigenlijk wil hij een zeilboot, maar ja, dan moet je wel eerst leren zeilen.

Tip voor de vakantie_ Zeilles in prachtig Friesland mamameteenblog.nl

De aantrekkingskracht van water

Het water heeft altijd wel een aantrekkingskracht gehad op mij. Ook al heb ik maar een A-diploma, in de buurt van water kom ik tot rust. Mijn lief is een waterrat pur sang en het lijkt erop dat dit gen erfelijk is, want mijn bloedjes hebben ook een duidelijke voorliefde voor water. Zo heeft mijn oudste binnenkort haar C-diploma en mag ze binnenkort op zeemeerminnenles. Hoe cool is dat.

 

Zeilschool Garijp

Terug naar het zeilen. Het lijkt mij echt supertof als mijn kinderen ook kunnen zeilen en het natuurlijk ook leuk vinden. Bij Zeilschool Garijp in Friesland bieden ze leuke arrangementen aan voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 17 jaar.

zeilles garijp mamameteenblog

Zeilles

Toen ik hier van hoorde was ik meteen enthousiast. Zeker mijn oudste dochter van 9 jaar zal zeilles geweldig vinden. Een aantal dagen op het water met een boot en alle middelen om te leren zeilen is natuurlijk geweldig. De mogelijkheden voor een zeilles zijn eindeloos; van een week, een midweek, een weekend of een paar dagen. En deze aankomende vakantie is er nog genoeg keus voor jong en oud!zeilles mamameteenblog

De dagen zijn ingedeeld met een programma; ook de accommodatie, de verzorging en de ontspanning zijn inbegrepen bij de prijs. Samen met leeftijdgenoten zeilles! Dit filmpje geeft een goede indruk van de zeilcursus. (1 min).

Deze zomer gaan we het zeker proberen! Het verslag zal dan ook volgen. En  mocht je ook geïnteresseerd zijn in een zeilcursus voor jezelf of je kinderen is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de site.

Tot die tijd ga ik eens op zoek naar foto’s van mijn tijd op het water. Mocht je ze ook willen zien, houdt dan mijn Instagram account in de gaten!

Ook leuk om te lezen:

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 gedachte over “Tip voor de vakantie: Zeilles in prachtig Friesland”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.