3 × wintersport in Duitsland goedkoper maken 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

Hoe wintersport in Duitsland goedkoper maken  mamameteenblog.nl

Het seizoen voor wintersport gaat beginnen. Met een winters vooruitzicht zijn al velen begonnen met het plannen van de wintersportvakantie. Sommigen kiezen voor een volledig verzorgde wintersportvakantie in Amerika, anderen blijven wat dichter bij huis dit jaar en kiezen voor een wintersportvakantie in Duitsland. Maar hoe kun je gemakkelijk je wintersportvakantie in Duitsland wat goedkoper maken? Hieronder bespreken we drie handige tips zodat jij je vakantie niet onbewust duurder maakt. 

Het juiste gebied voor een wintersportvakantie

Wanneer je op zoek gaat naar het verblijf kijk je al snel naar het verschil in de prijzen per aanbieder of per kamer. Maar kijkt niet iedereen naar het verschil per wintersportgebied, terwijl dit er wel degelijk toe doet. Het ene wintersportgebied is een stuk duurder dan het andere. Controleer daarom dan ook de goedkope skigebieden in Duitsland, zodat je niet onnodig teveel betaalt voor je welverdiende bezoek aan de sneeuw. Duitsland is gelukkig geen al te duur land in vergelijking met Nederland, zo is Zwitserland dit bijvoorbeeld wel. Goed opletten bij het uitkiezen van het wintersportgebied kan daarom een flink verschil maken. 

Slim vervoer voor wintersport

Op wintersport met de auto kan lang duren dankzij drukte op de weg. Vaak wordt dit veroorzaakt door de vele vakantiegangers. Ook is deze manier van reizen, gezien de huidige prijzen voor het tanken, vrij prijzig. Vliegen zou een snellere optie zijn, echter is dit dankzij de drukte op luchthavens en de bagagebeperking die maar een koffer toelaat minder handig. Waar nog niet altijd naar wordt gekeken is het voordeel van reizen naar de wintersport in Duitsland met de trein. Zo reis je met de treinen van NSI in vijf uur van Amsterdam naar Sauerland en kun je met een nachttrein zelfs slapend onderweg naar de sneeuw om zo geen tijd te verspillen. Zo kun je meer bagage meenemen en bereik je sneller je eindbestemming in de sneeuw.  

Vergeet-me-nietje 

Eén van de grote geldverspillingen die vele vakantiegangers kennen, is het vergeten iets in te pakken waarna dit opnieuw gekocht moet worden op vakantie. Helemaal wanneer er weinig winkels zijn en de prijzen daarom hoger zijn. Dan kan het vergeten van een scheermes, haardroger of handschoenen een dure grap zijn. Zorg er daarom voor dat je tijdig een checklist maakt die je nog een paar keer doorneemt of lees deze slimme tips voor de wintersport. Zodat je zeker weet dat je alles hebt ingepakt voor vertrek. Zo word jij niet noodgedwongen het slachtoffer van een veel te dure supermarkt voor toeristen tijdens je wintersportvakantie. 

3 × wintersport in Duitsland goedkoper maken  mamameteenblog.nl

Plaats een reactie