Vakantie Agriturismo in Italië met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 oktober 2022 by Barbara

Begin mei zijn we twee weken op vakantie geweest met de kinderen in een Agriturismo in Italië. De agriturismo heette Borgo Valle de Rita en ligt in de streek Puglia vlak bij het stadje Genosa. Vroeger vlogen we vanaf Vliegveld Eindhoven, maar nu vlogen we een keer vanaf het vliegveld Maastricht. 
Het was de eerste keer voor ons op het vaste land van Italië, eerder zijn we naar Sicilië (met een kind) geweest, wat overigens ook erg fijn was. Maar nu was het anders, het was naar een gebied in Italië, waar we niet zoveel van wisten (niet zo toeristisch)…en het was met drie kinderen!

Travel with kids Agriturismo Italie mamameteenblog.nl
Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen

Drie kinderen van 8 jaar en jonger, dat is best wat geregel vooraf en wat gehannes ook wel, maar wat een heerlijke vakantie is het geweest. Mei is natuurlijk nog niet de zomer, maar we hebben een heerlijke lente met een vette vleug van de zomer mogen meemaken in Puglia. De natuur is daar echt prachtig, veel bijzondere dieren gezien (vossen, wilde zwijnen, veel grote roofvogels, vuurvliegjes etc.), maar ook ontzettend veel kleine onontdekte dorpjes, waar nog bijna geen toerist te spotten is. Het is zelden dat ik zolang weer nodig heb gehad om weer te terug te komen in mijn oude ritme na een vakantie. Heimwee naar een plek waar ik zeker nog een keer terug zal gaan.

Agriturismo Italië Borgo Valle de Rita

De agriturismo waar we een verblijf hadden geboekt heet Borgo Valle de Rita en is een landgoed waar veel biologisch landbouw wordt toepast. Zo waren er veel sinaasappelboomgaarden en olijfboomgaarden, maar ook bijenkassen en aardbeienvelden. Op het terrein zelf was ook een prachtig zwembad, een tennisbaan en een fijn restaurant waar ze heerlijke ontbijtjes serveren. Je hebt de mogelijkheid om losse villa`s te huren, daar hebben ze drie stuks van en liggen vrij afgelegen van de receptie, en je hebt de mogelijkheid tot het huren van appartementen, welke dicht bij de receptie liggen en waar je wat minder privacy hebt.

Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen

De activiteiten op het terrein zijn fietsen (gratis te gebruiken, maar let wel op de conditie van de fiets), tennissen, zwemmen, wandelen en paardrijden. Voor de kinderen is er ook nog een kleine speeltuin en vooral het paardrijden was voor de meiden een groot feest.

Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen
Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen

De Omgeving van Genosa Italië

Buiten een mooi strand, wat overigens ook zeer kindvriendelijk (het loopt vrij geleidijk af in de zee) is er in de omgeving ook veel te doen aan bezichtigingen. We hebben voor twee weken een auto gehuurd en vonden dat achteraf ook wel echt een must voor deze streek, zonder auto zit je toch erg gebonden aan je accomodatie. Voor het strand moet je ook echt de auto gebruiken. De dorpjes die wij hebben mogen bezoeken zoals Matera, Alberobello, Locorotondo, Taranto en Bari zijn stuk voor stuk prachtig om te zien, met elk zijn eigen karakter. Deze streek heeft historisch zoveel invloeden gehad dat je deze allemaal kun terugvinden in de dorpen en steden van Puglia.

Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen
Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen

Het Eten in Italië

Persoonlijk had ik hogere verwachtingen van het eten in Italië in deze streek, Jamie Oliver is tenslotte voor zijn Italië boek ook hier geweest.  Maar het viel wat tegen, moet ik eerlijk zeggen. De pizza is natuurlijk heerlijk, maar voor wat meer bijzondere gerechten heeft het niet voldaan aan wat ik had verwacht. Maar als ik moet kiezen was Spaghetti Vongole mijn favoriet. Gelukkig heb ik zelf het recept van dit heerlijke gerecht! En ga ik deze snel weer maken.

Vakantie Agriturismo in Italie met kinderen

In de buurt zaten ook genoeg supermarkten om zelf wat lekkers te maken, ik vind het zelf altijd leuk om te koken met de producten van het land.

Heb je zelf nog leuke tips hoor ik het natuurlijk ook graag!

Dit vind je vast ook leuk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

4 gedachten over “Vakantie Agriturismo in Italië met kinderen”

 1. Oh, ik ben gek op Italië! In deze streek ben ik nog nooit geweest maar is het onthouden waard. Heerlijk, vooral het eten en die oude fotogenieke dorpen.

  Beantwoorden
 2. Klinkt heerlijk! Wij gaan binnenkort ook weer naar een agriturismo. Bij Siena in Toscane deze keer.
  Wat ontzettend leuk trouwens dat je mijn artikel noemt ter inspiratie!

  Beantwoorden
  • O wat heerlijk dat jullie gaan! Heel veel plezier alvast! Wat betreft je artikel, graag gedaan. Ik vond het een mooi artikel wat je hebt geschreven en er zit ook echt een paar leuke tips tussen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie