Pasta Vongole à la Jamie met een toefje Zomergevoel

Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara

In een ultieme poging om iedereen tevreden aan tafel zijn maaltijd te zien nuttigen, probeerde ik van de zomer eens iets heel anders. Een overheerlijke Pasta Vongole! Wat een onverwacht succes was dit voor de kinderen.
Vanavond weer eens op tafel gezet en ja, het was weer raak.
Dus bij deze deel ik het recept met jullie!

pasta vongole jamie mamameteenblog.nl

Recept voor Pasta Vongolé

  • Bereidingstijd is 30 minuten 
  • Hoeveelheid is voor 4 personen

Benodigdheden:

  • Een Pasta Pan
  • Een Braadpan of een Wok
  • Een Vergiet


Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 1 kg Venusschelpjes (vongole), schoongeschrobd
  • Een flinke bos Peterselie
  • 4-5 tenen Knoflook, heel fijngesneden of geperst
  • 12 kleine Tomaatjes, bv kerstomaatjes of Smaaktomaatjes
  • 2,5 dl witte wijn
  • 400 gram Pasta, bij voorkeur Spaghetti
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 1-2 Spaanse Pepertjes, zonder zaadlijsten, maar zo heel mogelijk.

Voorbereiding:

Dit recept kost weinig tijd, maar it`s all about the timing
Zet een hete pan water op het vuur voor de pasta, maar wacht nog even met het koken van de pasta.
Hak de Tomaten in grove stukken, de peterselie en de knoflook.
Schob de venusschelpjes schoon en controleer of ze dicht gaan. Als open blijven staan, ook na een klein tikje op bijvoorbeeld de aanrecht, gooi de schelp weg.
Zet de braadpan op het vuur en laat hem flink heet worden. Meet de hoeveelheid wijn af en zet deze klaar.

Bereiding:

Kook de pasta met een flinke snuf zout in de pan met water al Dente. Begin daarna aan de saus met een flinke scheut olijfolie bak je de knoflook, tomaat en de peterselie.
Voeg hier wat zout en peper aan toe, samen met de chilipeper. Ik houd de peper het liefst heel i.v.m. de kinderen, maar voel je vrij om de pasta zo heet mogelijk te maken als je wilt door de pepers fijn te snijden en/ of eventueel de zaadlijsten toe te voegen.
Blijf in de pan roeren totdat je ziet dat de tomaatjes lekker zacht worden. Dit mag best op een hoog vuur gebeuren.
Voeg daarna de wijn en de Vongoles/ Venusschelpjes toe. Leg de deksel erop en laat het rustig 3-4 minuten lekker pruttelen. Schep de massa lekker om en controleer meteen of de schelpjes allemaal open zijn gegaan. Degene die dicht zijn gebleven kun je het beste weggooien.

Giet de pasta af en voeg hier meteen wat olie en eventueel nog wat gesneden peterselie aan toe.
Breng de pasta over in de pan met de schelpjes en de saus en schep het goed om. Laat dit een paar minuutjes trekken.
Nu is de truc om lekker snel aan tafel te gaan. Want vers is Pasta Vongole echt het allerlekkerst!

Extra`s;

Samen met een heerlijk Stokbroodje om de saus op te deppen en een eenvoudige salade is je maaltijd compleet.
Enjoy!

Wij hebben vanavond weer gesmuld!
Voor ons was het een typisch Mis de Zomer-momentje!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

2 gedachten over “Pasta Vongole à la Jamie met een toefje Zomergevoel”

  1. Het verlangen dat iedereen het eten gewoon eens lekker vind herken ik. Dat valt helemaal niet mee om voor elkaar te krijgen. Dit lijkt mij in ieder geval heel lekker!

Reacties zijn gesloten.