Uitgaanstip: Legoland Discovery Centrum in Oberhausen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

Eindelijk was het dan zover: op weg naar Legoland in Oberhausen. De kinderen hadden er zo’n zin in! Afgelopen winter hebben ze een mooie Lego Friends pakket gekregen en nu wilden de kinderen alles zien van Lego. Zo enthousiast! Nu, dat hebben ze geweten. Daarom de uitgaanstip met kinderen: Legoland Discovery Center in Oberhausen.

Uitgaanstip kinderen Legoland Discovery Center oberhausen mamameteenblog

Hier een review van de grote duplo bouwplaats

 

De reis ernaar toe

Vanuit Den Haag is het ruim twee uur rijden. Zeker met een paar kinderen achter in en de nodige tussenstops loopt de tijd aardig op. We hebben er voor gekozen om een dagje eerder te vertrekken om niet te veel tijd kwijt te zijn aan het reizen op een dag. In een leuk hotel niet ver van Legoland vandaan, in een mooie omgeving hebben we de eerste dag wandelend doorgebracht. De volgende dag konden we lekker uitslapen en op ons gemak ontbijten. Een heerlijk begin van een drukke dag.

Legoland Discovery Center Oberhausen

Vanaf het hotel was het iets meer dan 10 minuutjes rijden. Het Center ligt aan een grote boulevard. Hier ligt ook het Sea Life Center, een bioscoop en theater, een hele grote shoppingmall en veel gezellige eettentjes. De omgeving is echt heel leuk en er is enorm veel te beleven. Het parkeren is in een overdekte parkeergarage en is helemaal gratis. Erg fijn. Over de boulevard loop je zo richting het Discovery Center.

Buiten staat een metershoge Giraf van Lego je al op te wachten! Binnen worden we na een korte wachttijd vriendelijk welkom geheten en worden we direct de Lego fabriek binnengeleid.

De Lego Fabriek

Van deze fabriek moet je niet teveel verwachten, als volwassene dan. Het is een mooie wachtruimte die een zogenaamde legomachine heeft die het proces in Jip-en-janneketaal uitlegt van het ontstaan van het Legoblokje. Het is zeker grappig uitgevoerd met een enthousiaste dame die het proces nader toelicht. De kinderen hingen aan haar lippen.

Na de fabriek kom je uit bij een klein treintje waarmee je rondtoert door een van Lego gebouwd sprookjesbos. De meiden vonden het geweldig.

Hierna kom je binnen in een grote hal onderverdeelt in verschillende thema’s. Voor jong en oud is er wat te beleven. Van Duplo tot Lego Friends, workshops, uitrennen in een indoorspeeltuin en een heuse 3D bioscoop. Ook is er de mogelijkheid om even wat te eten en drinken.

Wat mij die dag opviel was dat de opzet van Legoland heel overzichtelijk is. Heel prettig voor een ouder met meer dan 1 kind. De kinderen liepen met rode konen rond van de ene activiteit naar de andere. Ik merkte wel dat ze na een uurtje of 2 even tot rust moesten komen. En ik ook. En papa ook. Tijd voor een pauze of gewoon stoppen in ons geval.

Het is een superleuke uitje met de kinderen en zeker een aanrader!

Voor alle informatie, openingstijden en jaarkaarten kun je terecht op de website van Legoland Discovery Center Deutschland. 

Hoe lekker is het dan dat je even naar buiten kan, de boulevard op. We hebben hier heerlijk geluncht. En waren klaar voor ons volgende avontuur!

Sealife Oberhausen Uitgaanstip Mamameteenblog

Een bezoekje bij het Sea Life Center Oberhausen. Hoe we het daar hebben gehad kun je hier lezen.

Plaats een reactie