artnight frida kahlo den haag mamameteenblog.nl (1)

ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Doe jij dat wel eens? Met je kind een dagje weg? Zo samen, 1 op 1? Ik neem het me altijd voor, meestal na een vakantie, wanneer we een tijdje als gezin heerlijk samen zijn geweest. Dan denk ik vaak dat ik het nu toch echt een keer moet doen. Een moeder-dochter momentje. Maar met 3 kids vind ik het al lastig om met mijn lief een avondje weg te gaan door al het regelgebeuren eromheen. Wij zijn druk, de oppas is druk enz. Dan schiet het uitje met mijn kind er wel eens bij in. Maar als je dan een uitnodiging krijgt van ArtNight, komt dat precies goed! En als jij het ook leuk vindt, ik mag 2×2 kaartjes weggeven! Lees de voorwaarden onderaan het artikel!

artnight-mamameteenblog.nl_

Wat is ArtNight?

ArtNight is een workshop waarin je onder begeleiding van een kunstenaar/ leraar een kunstwerk schildert, vaak op een gezellige locatie waar er ook de mogelijkheid is voor een hapje of een drankje. Hierbij zijn alle schildermaterialen al aanwezig en na afloop neem je je kunstwerk meteen mee naar huis. Het is precies iets wat mijn oudste dochter en ik leuk vinden om te doen. In overleg mochten wij vorige week een workshop doen.

Is het ook echt leuk?

Al vaker zijn we naar Musea geweest, zoals naar het Escher museum. Maar zo 1 op 1, met zijn tweeën is nog niet zo vaak gebeurd.

Ik vond het dus best spannend. Mijn dochter is 11 jaar en kan naar mijn idee heel aardig tekenen en schilderen, maar zo onder begeleiding en in groepsverband lopen dingen soms anders. En dan kunnen de verwachtingen misschien wat tegenvallen. Maar niks is minder waar. In een groep van ongeveer 16 mensen was de sfeer precies goed.

Bij aanvang stond alles al klaar en mochten we een plekje uitzoeken. We kozen voor een plekje in de hoek, dan konden we fijn naar de andere mensen kijken. Met een goede uitleg van de lerares zijn we van start gegaan. Stap voor stap begeleiden ze ons door het schilderproces.

We hadden gekozen voor de workshop Bohemian Frida Kahlo in Den Haag, maar het was lastig kiezen tussen alle mogelijkheden. En zoals je misschien kunt zien in het filmpje (zie onderaan dit artikel) zijn we eerst begonnen met de huid, iets wat ik altijd lastig vind. Maar de lerares gaf iedereen de juiste tips en begeleiding zodat het ook echt lukte.

Ook leuk voor kinderen

Mijn dochter was helemaal in haar element, want behalve dat ze zelf schilderde, mocht ze ook naar de andere deelnemers hun schilderijen bekijken en dat werkte heel inspirerend. Ook gaf iedereen elkaar oprechte complimentjes en dat maakte dat ze er nog meer plezier in kreeg. Dit gold trouwens ook voor mij!

Met een hapje en een drankje in de break konden we met een gevulde buik weer verder. Het haar en het gezicht, de bloemen in het haar en de achtergrond, alles kreeg aandacht en je bent continue aan het verbeteren en veranderen.

Het werkte enorm ontspannend om zo bezig te zijn. En ik zag mijn dochter genieten.

Na afloop zijn we allen nog op de foto gegaan en konden we naar huis. Met rode blosjes op de wangen en een schilderij stapten we op de fiets. Wat was het een feestje! Wat een leuke manier om samen wat tijd door te brengen. Ik vind dit zeker een aanrader.

Winactie kaartjes ArtNight

Op Instagram mag ik komende week 2 kaartjes weggeven voor een ArtNight en via mijn Nieuwsbrief van deze maand mag ik er ook 2 weggeven ( even inschrijven boven in de balk )! Dus mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je zeker even op mijn Instagramaccount kijken of inschrijven op de nieuwsbrief! En als je slim bent ( en dat ben je ) en je wilt je kans verhogen, dan kun je natuurlijk het beste bij alle 2 de mogelijkheden aanmelden ;).

Oh ja en ik heb een kort filmpje gemaakt van onze ervaring van ArtNight, zodat je een leuke indruk krijgt.

Ga jij wel eens iets speciaals met je kind doen?


Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

1 gedachte over “ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
tips goede nachtrust mamameteenblog.nl
Tips voor een betere nachtrust

Iedereen heeft wel eens periode dat hij of zij een nachtje wat minder slaapt dan gewenst. En dat is vaak...

Sluiten