fbpx
artnight frida kahlo den haag mamameteenblog.nl (1)

ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter

Sale juli 2019

Doe jij dat wel eens? Met je kind een dagje weg? Zo samen, 1 op 1? Ik neem het me altijd voor, meestal na een vakantie, wanneer we een tijdje als gezin heerlijk samen zijn geweest. Dan denk ik vaak dat ik het nu toch echt een keer moet doen. Een moeder-dochter momentje. Maar met 3 kids vind ik het al lastig om met mijn lief een avondje weg te gaan door al het regelgebeuren eromheen. Wij zijn druk, de oppas is druk enz. Dan schiet het uitje met mijn kind er wel eens bij in. Maar als je dan een uitnodiging krijgt van ArtNight, komt dat precies goed! En als jij het ook leuk vindt, ik mag 2×2 kaartjes weggeven! Lees de voorwaarden onderaan het artikel!

artnight-mamameteenblog.nl_

Wat is ArtNight?

ArtNight is een workshop waarin je onder begeleiding van een kunstenaar/ leraar een kunstwerk schildert, vaak op een gezellige locatie waar er ook de mogelijkheid is voor een hapje of een drankje. Hierbij zijn alle schildermaterialen al aanwezig en na afloop neem je je kunstwerk meteen mee naar huis. Het is precies iets wat mijn oudste dochter en ik leuk vinden om te doen. In overleg mochten wij vorige week een workshop doen.

Is het ook echt leuk?

Al vaker zijn we naar Musea geweest, zoals naar het Escher museum. Maar zo 1 op 1, met zijn tweeën is nog niet zo vaak gebeurd.

Ik vond het dus best spannend. Mijn dochter is 11 jaar en kan naar mijn idee heel aardig tekenen en schilderen, maar zo onder begeleiding en in groepsverband lopen dingen soms anders. En dan kunnen de verwachtingen misschien wat tegenvallen. Maar niks is minder waar. In een groep van ongeveer 16 mensen was de sfeer precies goed.

Bij aanvang stond alles al klaar en mochten we een plekje uitzoeken. We kozen voor een plekje in de hoek, dan konden we fijn naar de andere mensen kijken. Met een goede uitleg van de lerares zijn we van start gegaan. Stap voor stap begeleiden ze ons door het schilderproces.

We hadden gekozen voor de workshop Bohemian Frida Kahlo in Den Haag, maar het was lastig kiezen tussen alle mogelijkheden. En zoals je misschien kunt zien in het filmpje (zie onderaan dit artikel) zijn we eerst begonnen met de huid, iets wat ik altijd lastig vind. Maar de lerares gaf iedereen de juiste tips en begeleiding zodat het ook echt lukte.

Ook leuk voor kinderen

Mijn dochter was helemaal in haar element, want behalve dat ze zelf schilderde, mocht ze ook naar de andere deelnemers hun schilderijen bekijken en dat werkte heel inspirerend. Ook gaf iedereen elkaar oprechte complimentjes en dat maakte dat ze er nog meer plezier in kreeg. Dit gold trouwens ook voor mij!

Met een hapje en een drankje in de break konden we met een gevulde buik weer verder. Het haar en het gezicht, de bloemen in het haar en de achtergrond, alles kreeg aandacht en je bent continue aan het verbeteren en veranderen.

Het werkte enorm ontspannend om zo bezig te zijn. En ik zag mijn dochter genieten.

Na afloop zijn we allen nog op de foto gegaan en konden we naar huis. Met rode blosjes op de wangen en een schilderij stapten we op de fiets. Wat was het een feestje! Wat een leuke manier om samen wat tijd door te brengen. Ik vind dit zeker een aanrader.

Winactie kaartjes ArtNight

Op Instagram mag ik komende week 2 kaartjes weggeven voor een ArtNight en via mijn Nieuwsbrief van deze maand mag ik er ook 2 weggeven ( even inschrijven boven in de balk )! Dus mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je zeker even op mijn Instagramaccount kijken of inschrijven op de nieuwsbrief! En als je slim bent ( en dat ben je ) en je wilt je kans verhogen, dan kun je natuurlijk het beste bij alle 2 de mogelijkheden aanmelden ;).

Oh ja en ik heb een kort filmpje gemaakt van onze ervaring van ArtNight, zodat je een leuke indruk krijgt.

Ga jij wel eens iets speciaals met je kind doen?


Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

1 gedachte over “ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
tips goede nachtrust mamameteenblog.nl
Tips voor een betere nachtrust

Iedereen heeft wel eens periode dat hij of zij een nachtje wat minder slaapt dan gewenst. En dat is vaak...

Sluiten