ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Doe jij dat wel eens? Met je kind een dagje weg? Zo samen, 1 op 1? Ik neem het me altijd voor, meestal na een vakantie, wanneer we een tijdje als gezin heerlijk samen zijn geweest. Dan denk ik vaak dat ik het nu toch echt een keer moet doen. Een moeder-dochter momentje. Maar met 3 kids vind ik het al lastig om met mijn lief een avondje weg te gaan door al het regelgebeuren eromheen. Wij zijn druk, de oppas is druk enz. Dan schiet het uitje met mijn kind er wel eens bij in. Maar als je dan een uitnodiging krijgt van ArtNight, komt dat precies goed! En als jij het ook leuk vindt, ik mag 2×2 kaartjes weggeven! Lees de voorwaarden onderaan het artikel!

artnight-mamameteenblog.nl_

Wat is ArtNight?

ArtNight is een workshop waarin je onder begeleiding van een kunstenaar/ leraar een kunstwerk schildert, vaak op een gezellige locatie waar er ook de mogelijkheid is voor een hapje of een drankje. Hierbij zijn alle schildermaterialen al aanwezig en na afloop neem je je kunstwerk meteen mee naar huis. Het is precies iets wat mijn oudste dochter en ik leuk vinden om te doen. In overleg mochten wij vorige week een workshop doen.

Is het ook echt leuk?

Al vaker zijn we naar Musea geweest, zoals naar het Escher-museum. Maar zo 1 op 1, met zijn tweeën is nog niet zo vaak gebeurd.

Ik vond het dus best spannend. Mijn dochter is 11 jaar en zij kan naar mijn idee heel aardig tekenen en schilderen, maar zo onder begeleiding in groepsverband lopen dingen soms anders. En dan kunnen de verwachtingen misschien wat tegenvallen. Maar niets is minder waar. In een groep van ongeveer 16 mensen was de sfeer precies goed.

Bij aanvang stond alles al klaar en mochten we een plekje uitzoeken. We kozen voor een plekje in de hoek, dan konden we fijn naar de andere mensen kijken. Met een goede uitleg van de lerares zijn we begonnen. Stap voor stap begeleiden ze ons door het schilderproces.

We hadden gekozen voor de workshop Bohemian Frida Kahlo in Den Haag, maar het was lastig kiezen tussen alle mogelijkheden. En zoals je misschien kunt zien in het filmpje (zie onderaan dit artikel) zijn we eerst begonnen met de huid, iets wat ik altijd lastig vind. Maar de lerares gaf iedereen de juiste tips en begeleiding zodat het ook echt lukte.

Ook leuk voor kinderen

Mijn dochter was helemaal in haar element, want behalve dat ze zelf schilderde, mocht ze ook naar de andere deelnemers hun schilderijen bekijken en dat werkte heel inspirerend. Ook gaf iedereen elkaar oprechte complimentjes en dat maakte dat ze er nog meer plezier in kreeg. Dit gold trouwens ook voor mij!

Met een hapje en een drankje in de pauze konden we met een gevulde buik weer verder. Het haar, het gezicht, de bloemen in het haar en de achtergrond; alles kreeg aandacht en je bent continue aan het verbeteren en veranderen.

Het werkte enorm ontspannend om zo bezig te zijn. En ik zag mijn dochter genieten.

Na afloop zijn we allen nog op de foto gegaan en konden we naar huis. Met rode blosjes op de wangen en een schilderij stapten we op de fiets. Wat was het een feestje! Wat een leuke manier om samen wat tijd door te brengen. Ik vind dit zeker een aanrader.

Winactie kaartjes ArtNight

Op Instagram mag ik komende week 2 kaartjes weggeven voor een ArtNight en via mijn Nieuwsbrief van deze maand mag ik er ook 2 weggeven ( even inschrijven boven in de balk )! Dus mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je zeker even op mijn Instagramaccount kijken of inschrijven op de nieuwsbrief! En als je slim bent (en dat ben je) en je wilt je kans verhogen, dan kun je natuurlijk het beste bij alle 2 de mogelijkheden aanmelden ;).

O ja en ik heb een kort filmpje gemaakt van onze ervaring van ArtNight, zodat je een leuke indruk krijgt.

Ga jij wel eens iets speciaals met je kind doen?


1 gedachte over “ArtNight | Een schilderworkshop met mijn dochter”

Plaats een reactie