fbpx
Uitgaanstip Sea life scheveningen mamameteenblog.nl

Sea Life Scheveningen bestaat 25 jaar! Een bezoekje waard.

Sale juli 2019

Het mooiste zee-aquarium van Nederland, zegt de web site van Sea Life Scheveningen. En wij mogen er een kijkje nemen, op uitnodiging nog wel  vanwege het 25 jarige jubileum. Een feestje waard! Het is alweer even geleden dat wij Sea Life Scheveningen bezocht hebben en het is elke keer weer een leuke ervaring. Bij de uitnodiging zit een VIP tour achter de schermen. Daarnaast zijn er ook allemaal nieuwe activiteiten en is er ook het 1 en ander aangepast en verbouwd. En we zijn benieuwd wat voor mooie en leuke dieren we dit keer zouden zien. 

Sea Life Scheveningen uitgaanstips mamameteenblog.nl

 

Bij de entree is er een gezellig welkom en krijgen de kinderen allemaal een mooi t-shirt waarop staat dat ze assistent dierenverzorger zijn. Met enthousiasme trekken ze het aan en zijn ze klaar voor deze verantwoordelijke taak.Uitgaanstip Sea life mamameteenblog.nl

Een verkenningstocht door het Sea Life Centrum

Maar eerst mogen we zelf het Sea Life Centrum verkennen. En dat is op zich al een feestje. De kinderen krijgen een mooie stempelkaart mee, waar ze bij 8 verschillende stempelstations een stempel mogen plaatsen bij het beantwoorden van de juiste vraag. Bij een volle kaart krijgen de kinderen aan het einde bij het inleveren een leuk kleinigheidje. Het motiveert mijn kinderen in elk geval enorm om de soms nog best lastige vragen te beantwoorden en zo de gewenste stempel te ontvangen.

Bij het begin bij de Voelpoel krijgen de kinderen uitgebreid informatie over de zeeanemonen. Hier mogen ze ook gewoon de vingers in het water steken zonder gevaar. De tentakels van de anemonen zuigen zich aan je vinger vast, een grappig gevoel. Het enthousiasme van de dierenverzorger is terug te zien op de gezichten van de kinderen.

De volgende stop is het grote basin met haaien en roggen. Hier is net een uitleg over deze dieren. Door de verschillende plekken kun je de dieren goed zien, zonder dat je ze hoeft te storen. Er zwemmen veel grote vissen voorbij.  Indrukwekkend om te zien van zo dichtbij!

Vervolgens komen we bij de kleinere aquaria. Hier zijn verschillende bakken te zien met oa. anemoonvissen (denk aan Nemo en Dora) en zeeduivels. Maar zo hebben we ook een octopus en heel veel zeepaardjes gezien.

Mijn meest favoriete plek in Sea Life

Mijn meest favoriete plek in het Centrum zijn de Kwallen. Ze hebben nu drie bakken (Yes!, ik heb wat korte filmpjes op Instagram gezet, als jij het ook wilt zien ). Dit vind ik echt zo mooi om te zien, hier kan ik uren naar staren. Iets wat met 3 kinderen helaas niet mogelijk is. Maar ik geniet er toch eventjes van.Uitgaanstips Sea life mamameteenblog.nl

Onderweg komen we ook de otters tegen, een koddig echtpaartje met streken. Ze worden net gevoerd. De kinderen kijken hun ogen uit. Ik denk dat als ze de kans kregen ze de otters wel willen knuffelen.

Al veel te snel is het tijd voor de VIP tour. Met een klein groepje worden we meegenomen achter de schermen. We krijgen een kijkje in het opvangcentrum, de keuken en bij de pompinstallaties. Ook krijgen we een biologie lesje over de krabben. De kinderen vinden het allemaal heel interessant wat er verteld wordt en krijgen ze de kans te helpen waar kan.

De ontmoeting met Ernie, de groene zeeschildpad

Veel indruk maakt de bijzondere ontmoeting met Ernie, de grote groene zeeschildpad. Hij zwemt in het grote aquarium waar je met een tunnel onderdoor kan lopen. Daar hebben we hem ook voorbij zien zwemmen. In dit aquarium zwemmen ook grote haaien, roggen en nog andere tropische vissen. Op deze manier kun je de dieren ook van heel dichtbij kijken en van alle kanten. Tijdens de tour mogen we boven aan de tunnel de hand schudden met Ernie. De nieuwsgierige schildpad komt zelfs een kijkje bij ons nemen. Wat een prachtige dier!

Zo leuk en bijzonder om mee te mogen maken. Ik kan me voorstellen dat als je hier vaker komt dat je echt de dieren leert kennen met hun eigenschappen.

Aansluitend aan de tour werd er kennis gemaakt met de pinguïns en kregen ze te eten. Deze vrolijke dieren zijn zo leuk om te bekijken. Soms plagen ze elkaar of maken ze wat ruzie. Tijdens de voersessie wordt er uitgebreid over ze verteld en zie je ook echt dat ze te eten krijgen.

Na de pinguïns besluiten we nog een een virtuele tour te doen. Ik zal hier niet te veel over vertellen, maar ik vind het best een beetje spannend. Met een glimlach besluiten we dat goed is geweest. Wat een hoop indrukken! Hieronder een korte indruk van ons bezoek.

Note. Er wordt in het filmpje gesproken over een speurtocht, maar die was er niet hoor. Mijn dochter haalde de woorden VIP-tour en speurtocht door elkaar 🙂.

Na afloop drinken we even lekker een glaasje limonade in het gezellig restaurant naast het Sea Life Centrum.

Wat een geslaagde dag, voor jong en oud.

Zie hier de activiteiten van Sea Life Scheveningen voor de herfstvakantie:

Nieuw in 2018: JURASSIC SEAS – Zwem terug in de tijd
Reis terug in de tijd van de dinosaurussen en ontdek hoe het is om in het prehistorische tijdperk te leven. Laat je verrassen door de dieren die je hier tegenkomt zoals de axolotl, een exotische amfibie die heel zijn leven onderwater doorbrengt en de Degenkrab wiens voorouders 445 miljoen jaar terug gaan. Er is een leuk interactief spel en ook de kaaimansnoek is te zien in deze tentoonstelling.
Nieuw in SEA LIFE: VIRTUAL REALITY – Neem een duik in de onderwaterwereld
Stap de duikkooi in en neem een virtuele duik met 360 graden zicht met mooie en spannende geluidseffecten. Onderweg kom je kwallen, haaien, murenes, prachtige koralen en nog veel meer mooie onderwaterdieren tegen. Er zijn 6 helmen in totaal dus meerdere mensen kunnen tegelijkertijd deze duik ervaren. De duik duurt 3 minuten. Ook is er een kinderversie waarbij de kinderen een schat vol munten zullen zien op de bodem van de zee. Deze nieuwe attractie is de hele dag geopend en er is een medewerker aanwezig om de benodigde uitleg te geven. De duikkooi vind je aan het einde van de route.

Voor meer informatie over bezoektijden en toegangsprijzen: bezoek de site

Meer uitgaanstips:

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

1 gedachte over “Sea Life Scheveningen bestaat 25 jaar! Een bezoekje waard.”

  1. Wat een heerlijke dag met de kids, tussen al deze zeedieren!! Zo te zien was het echt genieten. En de dieren van zo dichtbij zien lijkt me heel spannend. Al met al, met recht een aanrader!!!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
leukste cadeaus voor een jongen mamameteenblog.nl
De leukste cadeaus voor jongens

Met lichte verbazing kijk ik mijn vriendin aan. Ze heeft het weer geflikt. Hoe weet zij elke keer weer een...

Sluiten