Sealife Scheveningen, ontmoet de pinguins

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Of we op kraamvisite willen komen bij de babypinguïns in Sealife Scheveningen? Natuurlijk willen we dat! Sealife Scheveningen vind je aan de Boulevard, van hoe kan het ook anders, Scheveningen.

Het centrum is een wildlife center voor het onderwaterleven, hierbij vindt je veel verschillende zeedieren en planten. Daarbij kun je denken aan roggen en haaien, maar ook grote krabben, zeepaardjes, otters en dus ook de Pinguïns. Dit zijn Humboldt pinguïns en sinds april 2015 hebben ze een mooi, nieuw verblijf gekregen, waar dit jaar de babypinguïns geboren zijn. Best een bijzondere gebeurtenis voor het center, het betekent namelijk dat het met de 10 pinguïns die daar leven, goed gaat en dat is een hele goede prestatie en belooft meer voor de toekomst.

Sealife Scheveningen mamameteenblog.nl

 

Het Sealife Center

Het Sealife Center Scheveningen is onderdeel van verschillende centra over de hele wereld. Deze centra vangen over de hele wereld verschillende soorten zeedieren op, die slachtoffer zijn geworden van vervuiling of overbevissing of anders. Met als doel ze weer vrij te kunnen laten in hun natuurlijke omgeving. Zo vind je een centrum in België Blankenberge en een Centrum in Sea Life Oberhausen in Duitsland.

We werden verwacht rond een uurtje of half twee. Zo konden we rustig even rondlopen om de sfeer de proeven en de kennis te maken met de roggen en de haaien in de grote hal. Hier werd om twee uur een presentatie gegeven in het voeren van de dieren en er werd wat achtergrondinformatie gegeven over deze mooie dieren. De enorme bak met water waar de vissen in zwemmen is indrukwekkend en geeft een mooi overzicht van de dieren. Verspreid door het centrum waren verschillende medewerkers te vinden die graag toelichting en uitleg gaven over al het onderwaterleven. Voor de kinderen is er ook nog een soort vragenroute met een stempelboekje, wanneer je hem invult met de stempels die je onderweg tegenkomt, kun je een aardigheidje ontvangen bij de kassa van de winkel.

sealife mamameteenblog3
sealife mamameteenblog4

Daarna begon de wandeling door het centrum langs verschillende aquaria en vissen. Op zich is het niet een groot centrum dus je wandelt er vrij snel doorheen, maar het heeft wel veel diverse thema`s en vergeet vooral niet de mooie onderwatertunnel.

sealife mamameteenblog6

Het voeren van de Pinguïns

Aan het einde van de tocht komen de otters, een schattig echtpaar dat elkaar kusjes geeft en de pinguïns in zicht. Hier was om 3 uur een presentatie en een voedersessie om mee te maken. Het was mooi weer en het verblijf is grotendeels buiten voor deze dieren.

Je kon zien dat het centrum trots op de dieren was, de ouders, Jip en Janneke hadden hun jongen goed verzorgd. En daardoor waren ze als het gaat om grootte al bijna even groot als de ouders. Ze werden echter nog wel door de ouders zelf gevoerd.  Na 15 minuten was de presentatie voorbij en hebben we nog een hapje en een drankje mogen ontvangen in het nabije restaurant.

sealife mamameteenblog9
sealife mamameteenblog8
sealife mamameteenblog7

Kosten toegang Sealife Scheveningen

Al met al een leuk vermaak, die je goed kunt combineren met de andere leuke attracties die Scheveningen te bieden heeft. Een kaartje kost 16,75 euro voor volwassenen, kinderen van 3 t/m 11 jaar 12,75 euro, kinderen tot 3 jaar zijn gratis (deze prijzen gelden tot eind 2016). Check de website voor de actuele prijzen. 

Zijn jullie al eens bij een Sealife Centrum geweest?

Ook leuk om te lezen:

2 gedachten over “Sealife Scheveningen, ontmoet de pinguins”

  1. Ha Bar, tjonge dat is lang geleden – Sealife! Ik herinner me een reuze krab en van die kleine zeepaardjes, maar geen pinguïns. Dus, zeker leuk om weer een keer te doen met onze nichtjes/neefjes. Groetjes, AJ

    Beantwoorden
  2. Ik en de meiden vonden het ook erg leuk in Sea Life. Ik was er nog nooit geweest, maar we komen zeker terug. Helemaal in combinatie met het strand is het een super uitje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie