het gevoel dat je alles onder controle hebt

Het gevoel dat je alles onder controle hebt

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit blogje heb ik een paar weken terug geschreven, toen er nog geen zon was. Ik las hem terug en ik vond hem zo grappig. Ik dacht ik plaats hem gewoon, tenslotte heb ik het allemaal onder controle ( grapje). Ik hoop dat jij hem ook leuk vind.

Ik voel mij goed

Vandaag voel ik mij goed, vandaag voel ik mij supergoed. Ik heb het allemaal onder controle. De was, de troep, mijn peuter en zelfs mijn haar. Alleen niet het weer. Dat is wel jammer, maar het heeft even geen invloed, want wow, wat ben ik snel vandaag, ik ben sneller dan mijn schaduw.

het gevoel dat je alles onder controle hebt

 

Ha, ik stond al opgemaakt onder de douche, ik had mijn haar al geborsteld voor het wassen en ik had de was al gevouwen voor het wassen. Ja, goed bezig!  Bij het opstaan voel ik het al, dit wordt een goede dag, ik kan het allemaal hebben vandaag, kom maar op. Na een week zieke kinderen in huis en wat achterstallig huishoudelijke verplichtingen is alles weer bij. Ik loop zelfs voorop.  Ik denk erover om zo even de lampjes in de gang af te stoffen, nou dan weet jij genoeg, toch?

Wat een energie!

De energie bruist ervan af, ik doe alles met een glimlach en het lukt ook allemaal in 1 keer. Het tempo zit er lekker in. Wat zal ik nu eens doen? O ja, de auto even stofzuigen of even een kaartje langs brengen hier en daar,  kan ook nog dat app-je even versturen. Goh,ik had dit allemaal eerder kunnen/ moeten doen, kost immers allemaal niet zoveel tijd, waarom laat ik dat allemaal steeds maar liggen?

Eerst maar even spelen met de dreumes, ondertussen een tussendoortje voeren, meteen even die speelkist uitzoeken en kan daarna nog wel even een verhaaltje voorlezen. Dan kan hij daarna lekker naar bed en heb ik nog even de tijd om wat voor mijzelf te doen! Want daar kom ik de laatste tijd ook al niet echt aan toe, misschien even lekker sporten of bloggen. Ik heb nog een boek liggen waar ik echt aan wil beginnen. Want ik heb het de laatste tijd echt veel te druk. Ik kom echt bijna nergens meer aan toe. Dan is het weer dit en dan weer dat. Waar zou dat toch aan liggen?

Eerst de peuter maar naar bed, kan ik meteen even een nieuwe was in de machine doen. Pffft, ik denk dat ik eerst even ga zitten met een kopje thee….ik ben best wel moe, merk ik, nu ik zit. Hoe komt dat toch? Ging der zon nou maar schijnen, dan gaat alles beter!

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

6 gedachten over “Het gevoel dat je alles onder controle hebt”

  1. Op momenten dat de dingen gaan zoals jij dat graag hebt, zal het lijken alsof jij controle hebt over je leven en tot op bepaalde hoogte zal dat ook zo zijn. Dat is een prettig gevoel, je krijgt daarmee het idee dat je daar zelf voor een deel aan hebt bijgedragen en dat is ook zo. Het is prettig om zelf sturing te geven. Het kan je een gelukkig gevoel geven. Maar op het moment dat de dingen even wat tegenlopen en er gebeurt iets negatiefs, dan zul je al snel het gevoel hebben dat je de controle kwijtraakt. Want controle heb je nooit over alle aspecten van je leven. Je kunt namelijk niet alles in de hand houden, je kunt niet alles van tevoren weten.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Sealife scheveningen Mamameteenblog.nl
Sealife Scheveningen, ontmoet de pinguins

Of we op kraamvisite willen komen bij de babypinguïns in Sealife Scheveningen? Natuurlijk willen we dat! Sealife Scheveningen vind je...

Sluiten