Het gevoel dat je alles onder controle hebt

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Dit blogje heb ik een paar weken terug geschreven, toen er nog geen zon was. Ik las hem terug en ik vond hem zo grappig. Ik dacht ik plaats hem gewoon, tenslotte heb ik het allemaal onder controle (grapje). Ik hoop dat jij hem ook leuk vind.

Ik voel mij goed

Vandaag voel ik mij goed, vandaag voel ik mij supergoed. Ik heb het allemaal onder controle. De was, de troep, mijn peuter en zelfs mijn haar. Alleen niet het weer. Dat is wel jammer, maar het heeft even geen invloed, want wow, wat ben ik snel vandaag, ik ben sneller dan mijn schaduw.

controle mamameteenblog.nl

Ha, ik stond al opgemaakt onder de douche, ik had mijn haar al geborsteld voor het wassen en ik had de was al gevouwen voor het wassen. Ja, goed bezig!  Bij het opstaan voel ik het al, dit wordt een goede dag, ik kan het allemaal hebben vandaag, kom maar op. Na een week zieke kinderen in huis en wat achterstallig huishoudelijke verplichtingen is alles weer bij. Ik loop zelfs voorop.  Ik denk erover om zo even de lampjes in de gang af te stoffen, nou dan weet jij genoeg, toch?

Wat een energie!

De energie bruist ervan af, ik doe alles met een glimlach en het lukt ook allemaal in 1 keer. Het tempo zit er lekker in, de controle is enorm. Wat zal ik nu eens doen? O ja, de auto even stofzuigen of even een kaartje langs brengen hier en daar,  kan ook nog dat app-je even versturen. Goh, ik had dit allemaal eerder kunnen/ moeten doen, kost ook allemaal niet zoveel tijd, waarom laat ik dat allemaal steeds maar liggen?

Eerst maar even spelen met de dreumes, ondertussen een tussendoortje voeren, meteen even die speelkist uitzoeken en kan daarna nog wel even een verhaaltje voorlezen. Dan kan hij daarna lekker naar bed en heb ik nog even de tijd om wat voor mijzelf te doen! Want daar kom ik de laatste tijd ook al niet echt aan toe, even lekker sporten of bloggen. Ik heb nog een boek liggen waar ik echt aan wil beginnen. Want ik heb het de laatste tijd echt veel te druk. Ik kom echt bijna nergens meer aan toe. Dan is het weer dit en dan weer dat. Waar zou dat toch aan liggen?

Eerst de peuter naar bed, kan ik meteen even een nieuwe was in de machine doen. Pffft, ik denk dat ik eerst even ga zitten met een kopje thee….ik ben best wel moe, merk ik, nu ik zit. Hoe komt dat toch? Ging de zon nu maar schijnen, dan gaat alles beter!

6 gedachten over “Het gevoel dat je alles onder controle hebt”

  1. Op momenten dat de dingen gaan zoals jij dat graag hebt, zal het lijken alsof jij controle hebt over je leven en tot op bepaalde hoogte zal dat ook zo zijn. Dat is een prettig gevoel, je krijgt daarmee het idee dat je daar zelf voor een deel aan hebt bijgedragen en dat is ook zo. Het is prettig om zelf sturing te geven. Het kan je een gelukkig gevoel geven. Maar op het moment dat de dingen even wat tegenlopen en er gebeurt iets negatiefs, dan zul je al snel het gevoel hebben dat je de controle kwijtraakt. Want controle heb je nooit over alle aspecten van je leven. Je kunt namelijk niet alles in de hand houden, je kunt niet alles van tevoren weten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie