Samen naar de stad met de tram met een beetje geluk.

Samen naar de stad

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Afgelopen week was er zomaar ineens een dag waar niks moest en bijna alles mogelijk was. Een dag waarop we niks hadden gepland, iedereen vrij was en alle opties nog open stonden. Dat komt hier weinig voor in Huize B moet ik zeggen. Dus wat zullen we gaan doen , behalve heel veel niksen? Mylène had al maanden gevraagd of ze een keer met mij naar de stad mocht. Niet zomaar even door de stad slenteren, nee, er zat een missie aan vast, ze wilde namelijk naar de Primark.

tram mamameteenblog.nl

 

En zo het geschiedde, we stapten samen richting de tramhalte van tram 3, richting de stad, eh de Primark. En madame was helemaal content. Je kent het wel, handje vast, licht huppelend loopje, smile op d`r gezicht en een lekker hoog kwekkend stemmetje. Ze zag het helemaal voor zich, wij samen in de Primark, lekker rondsnuffelend kleding kijken èn kopen natuurlijk. Nou ben ik eerlijk gezegd niet zo heel erg gek op winkelen, ah,  ik heb wel zo mijn buien, hoor, maar het liefst ga ik dan lekker even alleen. Dus dit was vrij nieuw (en ook een beetje spannend) voor mij en ik besefte, denk ik, ook wel, dat dit zeer waarschijnlijk een regelmatig terugkerend ritueeltje gaat worden, in verband met twee graag winkelende dochters. Oef..

In de tram

Met dit in gedachten, een paniekaanval onderdrukkend en op mijn ademhaling concentrerend zie ik het stralende gezicht van mijn dochter als de tram aan komt rijden. Ze drukt zelfverzekerd op de knop en de deuren glijden open. Licht aarzelend zet ze haar eerste voetstap in de tram, de omgeving in zich opnemend. En nadat we de kaarten hebben gechipt, of hoe dat dan ook heet, gaan we zitten. Mylène zit prinsheerlijk bij het raam en geniet van alles wat voorbijkomt. Mijn ademhaling is alweer rustig en plots besef ik dat haar reactie op de tram wel heel anders dan anders is. Ik frons mijn wenkbrauwen (niet te vaak Bar, die rimpel wordt steeds dieper) en vraag haar hoe lang geleden ze voor het laatste met de tram is geweest.

Wat een geluk!

Nog nooit, zegt ze met een grijns, en ik vind het zo leuk! Ik moet ook glimlachen, gekke meid, je bent wel eens met de tram geweest, maar dat kun je je waarschijnlijk niet meer herinneren, je was toen echt nog een stuk kleiner. Echt? zegt ze, ik vind het super en ze wijst naar een gekke fietser die voorbij zoeft. Ik vertel haar dat als kind ik altijd met de trein, bus of tram reisde, omdat we thuis geen auto hadden. Ze kijkt me aan, met haar bruine kijkers en zegt: wat had jij een geluk mam, ik wil elke dag wel met de tram!

Je moet eens weten hoeveel geluk ik heb en ik stoot haar aan, en jij ook zeg ik, want dit wordt vast niet de laatste keer. Ik krijg een vette knipoog terug. En bedenk bij mezelf dat we samen geluk hebben.

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

4 gedachten over “Samen naar de stad met de tram met een beetje geluk.”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Jonge kinderen en Media en Aandacht voor de Media Ukkie Challenge

Jonge kinderen en Media Onze lieve Klauter Kabouter vind het af en toe heerlijk om even op de bank bij...

Sluiten