quote zag je dat mamameteenblog.nl

As time goes by

 
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

As time goes by: Zomaar ineens is het al weer december, zijn we alweer een jaar verder. Het wordt gewoon 2015!
Ik ben in mijn hoofd nog niet klaar met dit jaar, hoor jongens. Of meisjes.
Ik heb nog zoooveel te doen.

Bucketlist

Wat is ook alweer mijn bucketlist voor dit jaar?
O  ja, dat was het. Er stond geen baby op mijn bucketlist voor dit jaar. Maar die kwam er wel.
Dat was effe schakelen. Dat zette alles op de tweede plek of nog verder, veel verder.
Ruim een jaar geleden wisten we nog niet van het bestaan van Liam. Nou misschien net, toen was hij een klein hompje cellen van een paar mm groot.
En nu dan..een homp van 7,5 kilo, een 4 (bijna 5) maanden oude baby grijnst me aan vanuit de box.

Tijd

Tijd blijf me fascineren, soms duurt de tijd uren en soms vliegt het voorbij.
Het feit dat ik nog heel goed weet dat mijn moeder 30 jaar werd, ik was toen ongeveer 10 jaar en nu word ik gewoon binnenkort 40 jaar. Het moet niet gekker worden.
O, en weten jullie nog dat het jaar 2000 kwam. Oei, wat was dat spannend. Want alle computers konden wel eens gaan crashen. En dat zou nog wel eens vergaande gevolgen kunnen hebben. Iedereen hield zijn hart vast op 31 december.
En nu? We zijn alweer 15 jaar verder. Het vliegt, die tijd!

Traag

Wanneer is het traag? Voornamelijk als ik wacht op de bus of tram en het is zo vreselijk koud.
Of wanneer ik trek heb in het avondeten en dat duurt nog uren!

Ik mijmer graag over de tijd. Het is zo ongrijpbaar. Want in mijn hoofd blijf ik lekker begin 20 jaar met een beetje ervaring, maar nu ik zo de 40 mag aftikken, voel ik het wel een beetje hier en daar in mijn lichaam. ( En misschien zie je het ook wel een beetje hier en daar :)).
Kan trouwens ook een de gebroken nachten liggen ivm baby.
Ik zie het soms in de gezichten van kennissen. Je weet wel, de mensen die je niet elke dag ziet, maar zo af en toe voorbijkomen in je dagelijkse leventje. Wanneer ik dan stop en ze even goed aankijk, zie ik het.
De tijd heeft ook hun te pakken.

 

As time goes by

Of het ultieme wat-gaat-de-tijd-toch-snel-feitje. Mijn eigen kinders. In een ogenblik besef ik dan dat ze weer gegroeid zijn. Niet alleen qua lengte, dat gaat ook maar door, maar vooral in hun ogen. Er is weer een beetje meer wijsheid ingekomen. En dat merk ik dan aan hun praatjes.

O jongens, hoe ongrijpbaar is de tijd, zucht, had ik dat al gezegd?
Ik zou het wel willen beetpakken en in doosje willen doen.
En alleen af en toe, wanneer ik een beetje extra nodig heb, dan haal ik het uit het doosje.
Of misschien kan ik het wel kweken in mijn kleine kweekkastje. En dan kan ik het geven aan wie dat nodig heeft.
Want oef, wat hebben veel mensen wat extra tijd nodig.
Al dat gehaast.
Helaas kun je tijd niet vastpakken en in een doosje doen, jammer.
Er is zoveel te zeggen over de tijd, ach ik mijmer nog effe door.
Nog een fijne dag allemaal.

De tijd is te traag voor wie wacht, te snel voor wie bedeesd is, te lang voor wie treurt, te kort voor wie zich verblijdt, maar voor wie het heeft is de tijd eeuwig. ~ Anoniem

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “As time goes by”

  1. De tijd gaat veel te snel… Vaak denk ik nog na over toen ik zelf kind was. Wat een heerlijke onbezorgde tijd… Soms… Zucht….

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Donkere badkamer tegels met witte aanslag reinigen Mamameteenblog.nl
Tip: Donkere badkamertegels met witte aanslag reinigen

Een nieuw huis, met een nieuwe badkamer, maar met een witte aanslag of waas op mijn badkamervloer. Hoe kon dit...

Sluiten