Uitgaanstip voor kinderen: Sea Life Oberhausen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vorige weekend hebben wij als gezin het Sealifecentrum mogen bezoeken in Oberhausen. In dit artikel vertel ik hoe de Uitgaanstip voor kinderen naar het Sea Life centrum Oberhausen is bevallen.

Sealife Oberhausen Uitgaanstip kinderen Mamameteenblog

De reis naar Oberhausen

Vanuit Den Haag is de autorit naar Oberhausen ruim 2 uur. Op zich niet een hele lange reis maar wel lang genoeg om je kinderen een beetje bezig te moeten houden. Dus met een tas vol lekkere broodjes, snackjes en drinkpakjes èn gewapend met een tablet voor de kids zijn we de reis begonnen.

Daar we weten dat vlakbij Oberhausen een paar mooie wandelgebieden zijn, zijn we een dagje eerder vertrokken. We hebben daar heerlijk gewandeld met de kinderen en daarna overnachten we in een heel schattig hotelletje en kregen de volgende dag een heerlijk ontbijten voorgeschoteld.

Vanuit het hotel was het een twintig minuutjes rijden naar Sealife. Dit Sea Life centrum ligt aan een levendige boulevard, alwaar ook een heel groot winkelcentrum ligt èn Het Legoworld Discovery Centrum; alwaar we ook nog even zijn binnengestapt die dag. Daar later meer over.

Sea life Oberhausen

Wat ons meteen opviel is dat de opzet van Sea Life Oberhausen tov Sealife Scheveningen veel meer uitgewerkt is. De verschillende afdelingen hebben prachtige decoratie en mooi licht. Ook de watertunnel is veel meer uitgebouwd, zodat je niet alleen in de tunnel er van kan genieten. Aan de zijkant en bovenkant heb je ook ruimtes waar je heerlijk kan genieten van al dat moois in dat grote aquarium.

Sea life Oberhausen Mamameteenblog.nl

Het heeft wel iets rustgevendst moet ik zeggen. Het fijne is dat ze er ook  wat zitplekken hebben gecreëerd zodat je daar ook even de tijd voor kan nemen. Daarnaast hebben ze ook veel extra’ s voor kinderen. Een kleine tunnel onder een aquarium door, die in het midden een mooi zicht geeft op al die vissen rond het rif. Of die haai die voorbij komt zwemmen. En dan de kwallen! Wauw, dat vind ik echt spectaculair! Daar kan ik echt blijven kijken in tegenstelling tot mijn kids, die zij iets sneller klaar.

Sealife Oberhausen Mamameteenblog

Al met al hebben we hier ruim twee uur zoekgemaakt. Je kan hier veel langer doorbrengen, maar mijn drie kinderen zijn onderzoekers en gaan al snel weer op zoek nieuwe avonturen

De locatie

De locatie is echt helemaal top. Vooral die boulevard maakt dat je buiten niet meteen weer bij de auto staat. Maar dat je nog lekker even een wandelingetje kan maken, drankje doen of zelfs een hapje.

Het vonnis

Ik vind dit echt het mooiste Sealifecentrum die ik tot nu toe heb gezien. Dus of ik het waard vind? Zeker!

Sealife scheveningen Mamameteenblog.nl

 

Lees hier onze ervaring in het SealifeCentrum in Scheveningen!

Nuttige info

Een kaartje kost online 14,95 Euro en er zijn mooie combi’s te maken met Legoworld Discovery Center. Ook het parkeren is goed geregeld, het is mogelijk om in een overdekte parkeergarage GRATIS te parkeren.

Voor nog meer info over bijvoorbeeld openingstijden kun je natuurlijk op de site terecht van Sealife. 

 

Ben jij al wel eens in een Sealife Center geweest? En wat vond jij ervan?

 

 

 

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

2 gedachten over “Uitgaanstip voor kinderen: Sea Life Oberhausen”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Recept worteltjes cupcakes carrotcake cupcakes Mamameteenblog
Recept Worteltjes Cupcakes/ Carrotcake Cupcakes

Woensdagmiddag is bij ons meestal bakmiddag. En dan bij voorkeur koekjes of lekker cupcakes. Een maand geleden heb ik samen...

Sluiten