De voorstelling: Het meisje dat in de tafel verdween.

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Vandaag hebben mijn meiden en ik een speciaal uitje. We zijn namelijk uitgenodigd om in Rotterdam naar het Maaspodium te komen en daar een voorstelling te komen kijken. De hele kerstvakantie draaien er in het Maaspodium verschillende voorstellingen voor kinderen met het Thema: De Liefde. Wij mogen naar de voorstelling: het meisje dat in de tafel verdween. 

voorstelling maastheater het meisje dat in de tafel verdween mamameteenblog

Een sprookje dat geen sprookje is voor kinderen van 6 jaar en ouder. 

Met de auto naar Rotterdam

Met zijn drieën stappen we om ongeveer 13.45 u in de auto richting Rotterdam waar we om 15 uur worden verwacht. Met op de achterbank twee verwachtingsvolle koppies en een gezellige gespannenheid bevinden we ons al keuvelend in no time op de snelweg. Een lichte paniekaanval onderdrukkend van mijn kant: of ik wel met m’n Google maps de route kon vinden. Is gelukkig nergens op gebaseerd ( waar komt dat gevoel toch vandaan?). En met genoeg parkeerruimte kunnen we zo voor het Theater (betaald) parkeren. Giechelend lopen we via de rode loper naar binnen, waar we warm welkom worden geheten.

We krijgen direct een leuke uitleg over het theater en een stukje van een foto, waar later meer uitleg over volgt, maar wat we wel goed moeten bewaren. Daarna mogen we de rode lijn op de grond volgen en zo komen we langs een knutseltafel, een medewerker met een spelletje dropveteren en een dame die mij met Mylene fotografeert ( voor wie het wil zien, de foto is te bewonderen op de FacebookPagina van het Maaspodium).

voorstelling maastheater het meisje dat in de tafel verdween mamameteenblog

Na een overheerlijke warme Chocomel met slagroom en het spelletje met de foto (nee, ik leg niet uit wat het is, dat moet je zeker zelf ondervinden), begint de voorstelling.

De Voorstelling: Het meisje dat in de tafel verdwijnt

Het theater zelf is niet te groot en heeft een intieme sfeer. Onze voorstelling was grappig, spannend en lief tegelijkertijd. Het gaat over een mama, Eefje genaamd. En Eefje houdt niet zo van doen alsof. Ze staat liever met haar beide benen op de grond. Maar dan gebeurt er iets dat alles op zijn kop zet. Eefje valt door de tafel! Plotseling bevindt ze zich in een wondere wereld waarin niets meer vanzelfsprekend is. Als een Alice in Wonderland stapt Eefje een nieuwe, onbekende wereld in. Ze loopt, ze rent en ze springt, zeilend op het tafelkleed, meegevoerd door de wind. ‘Mijn haar wappert’, roept ze uit. ‘Mijn haar wappert!’ Een grote ontdekkingstocht begint…

Mijn jongste dochter van 6 jaar heeft bijna de hele voorstelling met haar handen voor haar mond gezeten en valt van de ene verbazing in de andere. Zij zit echt zo in het verhaal, wat ik echt prachtig vind om te zien. Mijn oudste van 9 jaar zit er minder in, maar hgeniet ook met volle teugen.

Nog een Verrassing

voorstelling maastheater het meisje dat in de tafel verdween mamameteenblog 2

Na afloop is er nog een verrassing, want buiten staan er vuurkorven met marshmellowspiezen. Je raadt natuurlijk wel dat dit de gelegenheid wel een heel speciale afsluiting geeft.

Al met al een verrassend leuke ervaring, die ik zeker nog een keer zal herhalen met mijn meiden. Weetje: ze hebben ook voorstelling voor peuters en kleuters.

Heb ik je ook enthousiast gemaakt? Via de website kun je een kijkje nemen; er zijn nog volop leuke voorstellingen voor deze vakantie. Voor de volgende vakantie staat er ook weer volop op de agenda. En voor de liefhebbers mag ik binnenkort voor een voorstelling via een leuke winactie kaarten weggeven. Hou mijn blog dus goed in de gaten.

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Een ander uitje wat ik je zeker niet wil onthouden voor deze vakantie is het uitstapje naar Naturalis in Leiden, alwaar Trix te bewonderen is!

Weer genoeg leuke bezigheden deze vakantie; wat zijn jullie plannen?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie