Bespaar Continu NL
De Blogger en de Blog

De blogger en de blog: Life by Jess

29 december 2016

In alweer de 38e blogger en haar blog in de rubriek De blogger en de blog, dit keer Jessica en Life by Jess. Een lifestyleblog waar Jessica 3x per week (maandag/woensdag/vrijdag) een kijkje geeft in haar leven. Van persoonlijke verhalen tot fashion, recepten en DIY.

Lees je mee?

De blogger en de blog life by jess mamameteenblog.nl

 

De blogger en de blog life by jess mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

 • Naam: Jessica
 • Leeftijd: 25 jaar
 • Woonplaats en/of Provincie: Onder de rook van Schiphol
 • Beroep: Credit Analyst en Blogger

 

De blogger en de blog life by jess mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

 • Naam: www.lifebyjess.nl  Life by Jess
 • Niche: Lifestyle blog
 • Sinds Wanneer: December 2015

Social Media:

 

De  Vragen voor Jessica:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik lees sinds 2014 al veel blogs, voornamelijk mama blogs. Al enige tijd dacht ik er aan om ook een blog te beginnen, alles wat ik mee maakte zou zo worden vast gelegd voor later om zelf op terug te kijken. Een soort van dagboek, hoe leuk is het als andere mensen die ook leuk vinden om naar te kijken en je artikelen lezen!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Het liefste zit ik lekker aan onze eettafel, met mijn laptop open, en een kop thee ernaast. Toevallig zit ik op dit moment dat ik het tik heerlijk buiten in de tuin, nog even te genieten van de eerste herfstzon!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Daar gaat ongemerkt best wel veel tijd in zitten. Sowieso lees ik elke dag wel wat blogs van andere, beantwoord ik mijn e-mail en tik ik nieuwe blogs. De blogs probeer ik meestal op mijn vrije dinsdag voor een week vooruit te tikken, zodat tussendoor niks hoef te tikken. Zeg dat ik er zomaar 8-10 uur mee bezig ben in de week.

Wat maakt jou Blog uniek?

Life by Jess is uniek omdat het door mij geschreven wordt. Ieder persoon is uniek, dus ook elke blog is uniek. Op mijn blog lees je alles in mijn schrijfstijl, maar lees je heel veel gevarieerde artikelen. Van Lifestyle tot Fashion, en van Inspiratie/tips artikelen tot aan Do-It-Yourself.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het overal kunnen bloggen vind ik heerlijk. Thuis aan de eettafel, op de bank, of tijdens een weekendje weg.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Vallen spellingsfouten hieronder? Ook heb ik me wel eens voorgenomen en een week lang bij te houden wat ik doe, en dat ik vervolgens 2-3 dagen foto’s vergeet te maken. Dan is die week voor de blog al “mislukt” en komt die dus ook niet online.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Op Life by Jess komen er 3x per week (maandag, woensdag, vrijdag) nieuwe artikelen online. Om op de andere dagen van de week ook meer bezoekers naar de site te zien komen, zet ik vaak op dinsdag, donderdag en in het weekend pas iets op de social media kanalen. Ook vind ik het heel fijn om al wat vooruit te werken, zodat ik nooit een avond van te voren denk HELP! Er staat nog geen artikel gepland.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Toevallig heb ik hier laatste een artikel over geschreven, mijn top 5 van bloggers die ik zelf volg. Zie hier het artikel:  http://lifebyjess.nl/5x-bloggers-die-ik-volg/

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik denk dat ik wel eens een echte carrièrevrouw met kinderen zou willen interviewen, die niet blogt, maar echt aan de top staat van een groot financieel bedrijf en dan voornamelijk over hoe zij het combineert met het gezin.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Het bloggen geeft mij heel veel plezier. Wat zeker ook mee telt is dat ik mijn bezoekersaantallen zie stijgen, super leuk om mee te maken dat mensen het leuk vinden om mijn blog te lezen! Ook krijg ik uit de omgeving veel complimentjes over hoe leuk ze het vinden en hoe knap dat ik elke keer nog inspiratie heb.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ontzettend gaaf zou ik het vinden, dat Life by Jess blijft groeien, meer bezoekers en dat ik er misschien nog een leuk extra zakcentje aan over kan houden.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Creativiteit zit in mijn bloed, ik heb om de zoveel tijd weer een nieuwe hobby, zo heb ik vroeger 3D kaarten gemaakt, kaarten en boekenleggers geborduurd, sieraden gemaakt, heb ik een opleiding tot nagelstyliste gevolgd en heb ik heel veel met Hotfix gedaan.

Creativiteit is inderdaad erg fijn bij het houden van een blog, zo niet een must. Leuk om te zien dat dit bij jou ook een rode draad is die bepalend is geweest bij eerdere keuzes en nu weer terug komt in je blog. Dat is ook voor mijzelf heel herkenbaar. Bedankt voor het invullen van de vragen, Jessica.

 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Lisette en haar Blog Lisette Schrijft.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply De blogger en de blog: Mamaisthuis.nl - Mama met een Blog 23 januari 2017 at 14:09

  […] Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Jessica en haar Blog LifebyJess. […]

 • Reply Jessica 29 december 2016 at 09:54

  Bedankt voor het plaatsen en dat ik mee mocht doen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl
  De blogger en de blog: Lisette Schrijft

  Dit keer in de de rubriek De blogger en de blog: Lisette en haar blog Lisette schrijft. Zoals ze zelf...

  Sluiten