VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 5

VakantieTip: Treinen naar Trix in Naturalis Leiden

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Heb jij echte Dino fans in huis? En wil je na al het gourmetten en bufetten even écht iets anders? Dan is de deze VakantieTip: Treinen naar Trix in Naturalis Leiden echt wat voor jullie. Stap met je kids op de trein en breng een bezoek aan Trix in Naturalis te Leiden.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden

Het is al weer even geleden maar gastblogger Marjolein toog in november met haar kids op uitnodiging met de speciale T-Rexpress naar Trix in Leiden.

Met de trein naar Naturalis Leiden

Met de trein is voor de kinderen vaak een hele belevenis. Toen wij met de speciale T-Rexpress naar Naturalis in Leiden mochten was het wel een hele speciale! Dansende Dino’s die je opwachten op het station, onderweg ademloos luisteren naar Anne de dino-opgraver die je een echte Dino tand laat zien én dat Bart van het klokhuis die komt voorlezen uit een Doldwaas Dinoboek…

 

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 7Een Mooie aanbieding via de Spoordeelwinkel

 

Wij mochten voor Mamameteenblog.nl deze belevenis meemaken en wát was het gaaf. Iets wat we deze kerstvakantie nog eens dunnetjes over gaan doen. Al moet ik de kinderen nog even overtuigen van het feit dat Anne de Dino opgraver en Bart van het klokhuis dus niét altijd in de trein naar Leiden zitten om te vertellen en voor te lezen. Ik zal als stand in fungeren tijdens de reis 😉
Via de spoordeelwinkel is er trouwens een Trixtastische aanbieding waar je gebruik van kan maken! De trein inclusief entree en daarmee je toegang tot een ontmoeting met Trix.

 

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden

Een interactieve tentoonstelling

Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Naturalis (volg de borden) maar je kunt ook mazzel hebben en dan rijdt er een T-rex treintje waar je (gratis) gebruik van kunt maken.
Eenmaal in het museum is het een echte belevenis. Eigenlijk is de hele tentoonstelling interactief.
Eerst waan je je in een soort Jurassic park-achtig tafereel met Robodino’s. De sfeer is mysterieus, een beetje spannend, maar op de tv’s legt Anne (van de trein zo op tv, hij kan dat) met zijn eigen unieke enthousiasme uit wat je ziet.

 

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 5

Heb je DinoDame Trix al gezien?

Dan is het eindelijk tijd voor….DinoDame Trix. Wát is ze groot! Imposant, indrukwekkend en …. ‘doorzichtig’ zoals mijn dochter zei.
Na heel veel rondjes om Trix te hebben gelopen en alles te hebben (voor)gelezen is het tijd voor de Dino Doe Dingen.
Ontwerp je eigen Dino (je kunt deze zelfs mailen naar oma, opa of iemand anders!) , ga zelf virtueel opgraven, en nog veel meer..het kan allemaal en de kinderen raakten er niet uitgekeken en gedaan. Met stip op 1 stond voor mijn oudste zoon het fietsen met de Dino.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 1

Het Fietsen met Dino

Als vervent wielrenner wilde hij wel een gokje wagen om de snelste tijd neer te zetten en stond daarna zijn broertje en zusje aan te moedigen.

 

 

 

 

 

 

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 2
Nog even meedoen met de dino quiz en daarna een beetje bijkomen in de kleine cinema. Hier kan je zien hoe Trix nou werd gevonden, opgegraven en naar Nederland gebracht. Dan begrijp je ook meteen waarom Anne Schulp zo enorm enthousiast kan vertellen over Trix.

Tot slot kunnen de kinderen zelf nog graven, ontdekken en beleven.

 

Wat ze opgraven wordt samen met een medewerker van Naturalis die ondertussen van alles uitlegt vergeleken met schelpen, tanden en andere botten van vroeger en nu. En als je mazzel hebt is er een heus dino team aan het werk waar je bij mag kijken.
Heb je alles gezien en heel veel keer opnieuw gedaan? Loop dan zeker nog even een rondje door Leiden, echt een stad vol ontdekkingen.

Wij bedanken de organisatie voor de geweldige middag en bijzonder goede zorgen! De kinderen waren ontzettend blij met hun goodiebags vol met Dino-dingen.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 8 VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 6

 

Nog een leuke tip voor de vakantie: ga je naar Trix haal dan bij de speelgoedwinkel een setje waarmee de kids zelf een dino kunnen opgraven. Oké, het geeft wat rommel maar het is een toepasselijke afsluiter én de kinderen waren er twee uur mee zoet. Twee uur opperste concentratie en mama met thee en koekjes op de bank 😉

Mocht je nog meer tips willen voor een uitje dan kun je hier nog een leuke vinden.

En voor een leuk voorproefje met wat leuke achtergrondinformatie over de T-Rex van Naturalis kun je hier een leuk filmpje vinden.

In september 2013 groeven paleontologen van Naturalis het skelet van Tyrannosaurus rex op. De vondst zorgde bij veel mensen voor betrokkenheid bij de wens van Naturalis om het skelet naar Nederland te halen. Dit is gelukt, want hij staat nu in Naturalis!

Heel veel plezier in jullie vakantie!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
een nieuwe keuken mamameteenblog
Een nieuwe keuken om over te dromen.

Het is weer die tijd van het jaar, met de donkere dagen en het uitgebreid kokkerellen. Heerlijk! Zoals ik jullie...

Sluiten