VakantieTip: Treinen naar Trix in Naturalis Leiden

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Heb jij echte Dino fans in huis? En wil je na al het gourmetten en bufetten even écht iets anders? Dan is de deze VakantieTip: Treinen naar Trix in Naturalis Leiden echt wat voor jullie. Stap met je kids op de trein en breng een bezoek aan Trix in Naturalis te Leiden.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden

Het is al weer even geleden maar gastblogger Marjolein toog in november met haar kids op uitnodiging met de speciale T-Rexpress naar Trix in Leiden.

Met de trein naar Naturalis Leiden

Met de trein is voor de kinderen vaak een hele belevenis. Toen wij met de speciale T-Rexpress naar Naturalis in Leiden mochten was het wel een hele speciale! Dansende Dino’s die je opwachten op het station, onderweg ademloos luisteren naar Anne de dino-opgraver die je een echte Dino tand laat zien én dat Bart van het klokhuis die komt voorlezen uit een Doldwaas Dinoboek…

Wij mochten voor Mamameteenblog.nl deze belevenis meemaken en wát was het gaaf. Iets wat we deze kerstvakantie nog eens dunnetjes over gaan doen. Al moet ik de kinderen nog even overtuigen van het feit dat Anne de Dino opgraver en Bart van het klokhuis dus niet altijd in de trein naar Leiden zitten om te vertellen en voor te lezen. Ik zal als stand-in fungeren tijdens de reis 😉
Via de spoordeelwinkel is er trouwens een Trixtastische aanbieding waar je gebruik van kan maken! De trein inclusief entree en daarmee je toegang tot een ontmoeting met Trix.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden

Een interactieve tentoonstelling

Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Naturalis (volg de borden), maar je kunt ook mazzel hebben en dan rijdt er een T-rex treintje waar je (gratis) gebruik van kunt maken.
Eenmaal in het museum is het een echte belevenis. Eigenlijk is de hele tentoonstelling interactief.
Eerst waan je je in een soort Jurassic park-achtig tafereel met Robodino’s. De sfeer is mysterieus, een beetje spannend, maar op de tv’s legt Anne (van de trein zo op tv, hij kan dat) met zijn eigen unieke enthousiasme uit wat je ziet.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 5

Heb je DinoDame Trix al gezien?

Dan is het eindelijk tijd voor….DinoDame Trix. Wát is ze groot! Imposant, indrukwekkend en …. ‘doorzichtig’ zoals mijn dochter zei.
Na heel veel rondjes om Trix te hebben gelopen en alles te hebben (voor)gelezen is het tijd voor de Dino Doe Dingen.
Ontwerp je eigen Dino (je kunt deze zelfs mailen naar oma, opa of iemand anders!) , ga zelf virtueel opgraven, en nog veel meer. Het kan allemaal en de kinderen raakten er niet uitgekeken en gedaan. Met stip op 1 stond voor mijn oudste zoon het fietsen met de Dino.

 

Het Fietsen met Dino

Als vervent wielrenner wilde hij wel een gokje wagen om de snelste tijd neer te zetten en stond daarna zijn broertje en zusje aan te moedigen.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 2


Nog even meedoen met de dino quiz en daarna een beetje bijkomen in de kleine cinema. Hier kun je zien hoe Trix nou werd gevonden, opgegraven en naar Nederland gebracht. Dan begrijp je ook meteen waarom Anne Schulp zo enorm enthousiast kan vertellen over Trix.

 

Tot slot kunnen de kinderen zelf nog graven, ontdekken en beleven.

Wat ze opgraven wordt samen met een medewerker van Naturalis die ondertussen van alles uitlegt vergeleken met schelpen, tanden en andere botten van vroeger en nu. Als je mazzel hebt, is er een heus dino team aan het werk waar je bij mag kijken.
Heb je alles gezien en heel veel keer opnieuw gedaan? Loop dan zeker nog even een rondje door Leiden, echt een stad vol ontdekkingen.

Wij bedanken de organisatie voor de geweldige middag en bijzonder goede zorgen! De kinderen waren ontzettend blij met hun goodiebags vol met Dino-dingen.

VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 8
VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 6

Nog een leuke tip voor de vakantie: ga je naar Trix haal dan bij de speelgoedwinkel een setje waarmee de kids zelf een dino kunnen opgraven. Oké, het geeft wat rommel maar het is een toepasselijke afsluiter én de kinderen waren er twee uur mee zoet. Twee uur opperste concentratie en mama met thee en koekjes op de bank 😉

Mocht je nog meer tips willen voor een uitje dan kun je hier nog een leuke vinden.

En voor een leuk voorproefje met wat leuke achtergrondinformatie over de T-Rex van Naturalis kun je hier een leuk filmpje vinden.

In september 2013 groeven paleontologen van Naturalis het skelet van Tyrannosaurus rex op. De vondst zorgde bij veel mensen voor betrokkenheid bij de wens van Naturalis om het skelet naar Nederland te halen. Dit is gelukt, want hij staat nu in Naturalis!

Heel veel plezier in jullie vakantie!

Plaats een reactie