Review LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Vandaag in de Review: de LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats, een bouwpakket van LEGO® met 67 onderdelen en 3 figuurtjes voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2-5 jaar. Het bouwpakket bestaat uit een 5-tal plastic zakjes. Elk zakje bevat de onderdelen van een item van de bouwplaats. De items per zakje zijn: Een vrachtwagen met aanhanger, een container, een hijskraan met haak en grijper, een puinschuiver, een muur als bouwproject en een zakje met enkele losse onderdelen, zoals pilaren, een schep en losse blokken.

Review LEGO DUPLO Grote Bouwplaats mamameteenblog.nl
review lego duplo grote bouwplaats 1 mamameteenblog 1

De LEGO® doos

De middelgrote doos is voor de helft gevuld met zakjes en een gebruiksaanwijzing. De andere helft is gevuld met een plastic bakje met daarin de graafmachine in het display van de doos. Het geeft mij de indruk dat de doos voller is dan hij in werkelijkheid is.

Het LEGO® pakket

Vanaf het moment dat de doos in het zichtveld van mijn zoon van 2,5 jaar komt, is hij erop gebrand hem te openen en het bouwpakket in elkaar te zetten. Onze kleine bouwer heeft samen met zijn zussen de bouwplaats in elkaar gezet. Hierbij is de gebruiksaanwijzing heel makkelijk te gebruiken; waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het pakket te bouwen is. Met zijn drieën zijn ze ongeveer 30 minuten bezig geweest.

review lego duplo grote bouwplaats 1 mamameteenblog

De voordelen van LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats

Het grote voordeel is dat het van LEGO® is en bewezen kwaliteit heeft. Ook de grootte van de onderdelen maken dat het veilig is, op de schep na. Met de onderdelen is het mogelijk meerdere combinaties te maken. En sinds mijn zoon er mee speelt, zie ik ook dat die combinaties spelenderwijs tot stand komen en dat hij er echt volop zijn fantasie op los laat.

En niet onbelangrijk: de losse onderdelen van dit Duplo-pakket zijn ook makkelijk te combineren met de andere Duplo-pakketten. Daarnaast zijn er ook enkele aanvullende pakketten beschikbaar zoals de Duplo Graaflaadmachine.

De nadelen van LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats

Ik heb nog geen echte nadelen kunnen vinden van dit bouwpakket van Lego.

Plezier en Fantasie met LEGO® DUPLO®

Mijn kleine bouwer heeft al heel wat uurtjes plezier gehad van dit pakket. Ik zie dat de fantasie en fijne motoriek gestimuleerd wordt, doordat hij al verschillende scenario’s speelt met de machines. Als het aan hem ligt staat er morgen een flat in mijn huiskamer. Dit pakket is een groot succes gebleken.

Zie ook het Review van  LEGO® Friends.

Ook leuk om te lezen:

Plaats een reactie