Review: LEGO®Friends® Heartlake paardrijclub

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Vandaag heb ik een review van LEGO®Friends® Heartlake Paardrijclub, een bouwpakket van LEGO®Friends® met 575 steentjes en onderdelen voor kinderen, met de leeftijdscategorie van 6-12 jaar. Het  bouwpakket bestaat uit 6 losse zakjes LEGO® met drie bouwplaten; op de drie platen wordt een huis met 2 paardenstallen en een paarden verzorgruimte gebouwd, de Heartlake Paardrijclub; welke bewoond wordt door de Friendsmeisjes Mia, Stephanie en de twee paarden Spice en Ninja.

Review LEGO®Friends® Heartlake paardrijclub mamameteenblog.nl (1)
review lego friends heartlake paardenclub mamameteenblog

De LEGO® doos

Het lijkt op de doos een groot huis met veel details en veel extra accessoires. Ik zie bijvoorbeeld borstelsets voor de paarden en drink-en voederbakken met worteltjes en watermeloen, maar ook een warmloopmolen.

Het LEGO®Friends® pakket

Zodra de doos binnen kwam, gingen mijn meiden van 6 en 9 jaar direct aan de slag. Naast de 6 losse zakjes lego en de drie bouwplaten zitten er drie instructieboekjes bij; die stap voor stap uitleggen hoe het pakket in elkaar gezet moet worden. Dit is echt heel overzichtelijk uitgelegd met op elke pagina de benodigde blokjes en de werkwijze. De meisjes hebben het pakket grotendeels zelf in elkaar gezet en zijn ongeveer 2 uur bezig geweest.

De voordelen en nadelen van LEGO®Friends® Heartlake paardenclub

Het grote voordeel van het pakket is de gebruiksvriendelijkheid bij het in elkaar zetten door de instructieboekjes, het feit dat het LEGO®Friends® is en dus ook van goede kwaliteit is en dat je het ook met andere LEGO®-pakketten zou kunnen combineren. Een nadeel is de hoeveelheid onderdelen en het geduld dat daarbij kan komen kijken om het in elkaar te zetten, alhoewel dat voor mijn meiden een onderdeel van het plezier is. Ik zou het ook  niet zonder toezicht van een ouder in elkaar laten zetten, toch vanwege de vele kleine onderdeeltjes.

review LEGO®Friends® heartlake paardenclub 1 mamameteenblog

Met plezier en fantasie

Met heel veel plezier is het LEGO®Friends®pakket samen in elkaar gezet. Er werd zelfs al gekeken naar het volgende pakket dat ze graag in elkaar zouden willen zetten. Tijdens het bouwen werd hun fantasie al geprikkeld en zag  ik ze ook al hele verhalen samen verzinnen. Al met al is dit pakket een groot succes.

Dus…

Laat de paarden warmlopen in de draaimolen en oefen een paar sprongen. Zet de balk hoger om de hindernis zwaarder te maken. Verzorg de paarden en verkleed je voor de wedstrijd in de kleedruimte. Na de wedstrijd breng je de paarden naar hun stal en ga je in de cafetaria van de club iets drinken met Mia en Stephanie – en dan kan er lekker worden geslapen op de zolder: morgen weer vroeg op!

Het LEGO®Friends® Heartlake paardrijclub pakket is o.a. bij Bol.com te verkrijgen.

Lees hier het bezoek aan LegoWorld zomer 2016.

Ook leuk om te lezen:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie