De blogger en de blog: MamaABC.be

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

In de rubriek de blogger en de blog ditmaal Sofie een haar blog MamaABC.be. Zoals ze zelf schirjft op haar blog: Het mamaABC staat voor Appelmoes, Bruisballen & Chocolade en het staat voor een leuke stijlvolle mamablog waar er tips voor het opvoeden en gezinsleven gegeven worden. Dit is niet alles, hier vind je ook allerlei leuke speelgoed ideeën, uitstapjes, knutselen en nog veel meer. Ook vergeet ze de mama’s niet en deelt ze deel regelmatig fijne tips en weetjes over me-time.

Lees je mee?

De blogger en de blog MamaABC.be Mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Sofie Lambrecht
  • Leeftijd: 31
  • Woonplaats en/of Provincie: Bissegem, Kortrijk
  • Beroep: Thuisblijfmama

 

 

Introductie Blog

  • Naam: Mama ABC
  • Niche: Mama’s, gezinnen
  • Sinds Wanneer: jaren 🙂

Social Media: 

De  Vragen aan Sofie van Mama ABC

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Mijn blog heeft al een hele weg afgelegd. Het begon samen met mijn echtgenoot puur om de vrienden en familie op de hoogte te houden. De blog evolueerde mee, sinds een jaartje ben ik écht begonnen met bloggen. Dit omdat ik het heel leuk en bevrijdend vind om over ons gezin en alles daarrond te bloggen. Heel fijn om mensen te inspireren en te bemoedigen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Aan mijn bureau in de living.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Veel! Ik schat toch zeker 30 euro per week.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Mijn blog is uniek omdat hij mijn persoonlijke kijk weergeeft op ons gezin met 5 kinderen waaronder enkele met autisme. Ik heb een eigen mening en geef graag tips mee.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Op het artikel van deze zomer waarin ik een crisis moment van mijn zoon beschrijf. Het artikel werd opgepikt door social media en de kranten. https://mamaabc.be/open-brief-aan-de-jonge-gast-van-de-cocktailbar/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

De interactie met de lezers. Het is zo fijn om lieve bemoedigende en herkenbare reacties te krijgen van mensen die mij volgen via mijn blog of andere media.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Een artikel schrijven omdat ik denk “dat zal veel lezers opbrengen”. Uiteindelijk ben ik toch teleurgesteld. Dus ik blog gewoon altijd vanuit mijn hart.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Wees jezelf. En dat doe ik ook.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Oh, er zijn er zoveel! Ik heb hier 10 keer een naam ingetikt en weer weggedaan. Oh deze vraag is te moeilijk er zijn zoveel leuke en vooral heel lieve medebloggers.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Mijn man! Ik vraag al heel lang om een bepaalde blogpost, maar hij heeft nog geen inspiratie zegt hij. Ik hoop dat het vlug komt. Oh ja en Koen Wauters natuurlijk, gewoon omdat het Koentje is.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Fijne nieuwe mensen leren kennen staat echt wel bovenaan mijn lijstje. Verder was het bloggen voor mij een manier om nieuwe leuke dingen te gaan doen en uit te testen.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik hoop dat mijn blog nog zal groeien en dat ik nog meer mensen zal bereiken, inspireren en bemoedigen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben gek op een lekker warm bad en heerlijke chocolade (wel of niet verstopt in een keukenkast).

Ik volg je blog al een tijdje en wat ik leuk vind aan je blog is om te zien hoe je blog zich ontwikkeld. Dat gebeurt denk ik ook omdat jezelf ook verandert en ontwikkelt. Zeker als je dichtbij je zelf blijft, wat overigens een zeer goed advies en streven is. En Koen interviewen zou wel top zijn en een leuk interview ook, ik zal het zeker lezen! Bedankt voor het invullen van de vragen, Sofie.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Yvonne, o.a. Kidzblogger.nl.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie