De blogger en de blog: Mama van Dijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Wilma en haar blog Mama van Dijk in de spotlight in de rubriek De blogger en de blog. Een mamablog waar Wilma met passie schrijft over de ins en outs rondom het moederschap met hier en daar een heerlijke knipoog. Als trotse mama van Naomi (Februari ’15) en Fleur (November ’16) en echtgenote is Wilma naast het schrijven werkzaam in de zorg als verpleegkundige. 

Wil je meer weten over deze openhartige en eerlijke, jonge moeder? Lees dan gezellig mee wat zij heeft geantwoord op de ondertussen welbekende vragen.

 

De blogger en de blog mama van dijk mamameteenblog.nl

 

 

Introductie de Blogger

  • Naam: Wilma van Dijk
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Gelderland Barneveld
 • Beroep: Parttime verpleegkundige, mama en blogger

De blogger en de blog mama van dijk.blogspot.nl. mamameteenblog.nl

 

Introductie Blog

  • Naam: Mama van Dijk
  • Niche: (Christelijke) Mamablog
 • Sinds Wanneer: juli 2015, 5 maanden na de geboorte van onze eerste dochter.

Social Media:

De  Vragen aan Wilma en haar blog Mama van Dijk:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Al enkele tijd volgde ik de blog van Mama Minke, een kennis die schreef over haar belevenissen als moeder het inspireerde me om ook online te gaan schrijven. Het schrijven is iets wat ik sowieso graag deed in diverse vormen. Ik vroeg haar eens hoe ze haar blog was begonnen en zo heeft ze me geduldig wat eerste dingen toegelicht. Erg lief! Ik zocht een plek na de geboorte van onze eerste dochter waar ik mijn verhaal kon doen. Dat zo snel al veel mensen het leuk vonden om mee te lezen vond ik heel bijzonder.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?


Het liefst zit ik op de bank of met mijn laptop op schoot in bed. Een jaar geleden toen onze jongste dochter (van nu bijna twee maanden oud) nog niet was geboren was er veel tijd om hier en daar even een stukje bij te werken. Nu plannen we het zo dat manlief even op de kindjes past als hij thuis is en ik even kan schrijven/ bijwerken. Want met een nog onrustige baby en een heerlijke ondeugende peuter in huis is daar overdag geen tijd voor ook al geniet ik nog steeds van mijn verlof.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Drie keer per week komt er een blog online op de dinsdag, donderdag en zaterdag. Ik schrijf deze vaak vooruit omdat dit in de drukte van dit moment even het makkelijkst is. Momenteel pak ik 1 avond in de week om in een paar uurtjes alles bij te werken en een paar artikelen te schrijven. Verder zijn dat elke dag kleinere ‘werkzaamheden’ die ik doe tijdens de slaapjes van de meisjes. Ze moeten dan dus wel allebei tegelijk slapen.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Op Mama van Dijk neem ik de lezers mee in mijn ontdekkingsreis van het christelijke moederschap. De combinatie van persoonlijke verhalen met een heerlijk luchtige schrijfwijze met hier en daar een dikke knipoog afgewisseld met leuke gastbloggers, creativiteit, reviews, winacties en zoveel meer bieden mijn lezers een portie herkenning en ontspanning op zijn tijd.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik schreef vorig jaar een ode aan de hardwerkende (chauffeur) vader. Een artikel dat veel werd gelezen en waar een hoop herkenning werd gevonden. Daarnaast schrijf ik af en toe ook facebook blogartikelen op Facebook.com/mamavandijk. Nu we in een moeilijke eerste fase zitten met onze jongste dochter van 8 weekjes dat veel huilt, schreef ik daar een post over met poëtisch tintje. Een klein stukje waar ik mijn hart dan even in kwijt kan. Ook op dit bericht kreeg ik veel persoonlijke berichten en reacties van lezers die waren geraakt of met de liefste adviezen kwamen. Dat ontroerd me op mijn beurt dan weer.  

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Zoals hierboven al genoemd vind ik het heerlijk om te merken dat mama’s (en ook papa’s) herkenning vinden in mij en in elkaar onderling. Soms ontstaan er onderling tussen de comments adviezen en tips aan elkaar. Dat is waar ik het voor doe.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Laat ik het anders formuleren. Ik denk dat het enorm belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Dat probeer ik dan ook. Uitdragen waar ik voor sta zonder te veel aan te trekken van wat standaard is. De belevenissen van een christelijk gezin. Een mama van twee heerlijke dochters en een geweldige papa. Eigenlijk niets meer en niets minder.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg: ).

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

De blog die ik onder andere veel bezoek is die van Echtmama.nl. Puur eerlijk en open.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou het erg leuk vinden eens een geboortefotograaf te interviewen. Omdat ik het zo geweldig vind om het werk dat ze maken te bewonderen. Een dagje meekijken in hun werkdag lijkt me zo speciaal.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?


Elke dag weer haal ik een beetje ontspanning uit de blog. Het heeft me de afgelopen tijd niet alleen heel nieuwe ervaringen, contacten en samenwerkingen opgeleverd. Bovenal bracht het mama’s samen in herkenning. Ik vind het geweldig om te zien.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik hoop van Harte dat het een plek mag zijn en blijven voor een stukje herkenning en ontspanning. Om met een kopje thee en de voetjes omhoog lekker mee te lezen op Mama van Dijk. Soms met een big smile of met een traan. Gewoon omdat dát het leven is van een mama. En natuurlijk zou het leuk zijn ook dit jaar weer nieuwe lezers te bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?


Vanaf deze maand geven we in de nieuwe rubriek “papa” wat meer aandacht aan het vaderschap. Extra leuk voor de papa’s (in spe). Kom eens langs op Mama van Dijk!

Nawoord van Barbara:

Bedankt Wilma voor je openhartige antwoorden op mijn vragen. Ik geniet van je blog en fijn dat het weer een stuk beter gaat met Fleur.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog over Joyce en haar blog enJOYce life.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

3 gedachten over “De blogger en de blog: Mama van Dijk”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.