De blogger en de blog: Salamistinkt.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

In de rubriek dit keer Jacqueline en haar blog Salamistinkt.nl. Een voor mij nogal bijzondere naam, die zeker nieuwsgierig maakt. Jacqueline vertelt over haar blog: Salami stinkt is een blog dat zich richt op het makkelijker, mooier en leuker maken van het leven met een chronische ziekte of beperking (zoals EDS). 

De link tussen de salami en de chronische ziekte EDS is leuk om terug te lezen op haar blog. En in de antwoorden op de vragen hieronder. 

De blogger en de blog salamistinkt mamameteenblog.nl

 

Introductie de Blogger

  • Naam: Jacqueline van Kuilenburg
  • Leeftijd: 37 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Vlaardingen, Zuid Holland
  • Beroep: Docent (mbo)

 

 

Introductie Blog

  • Naam: Salami stinkt
  • Niche: Lifestyleblog
  • Sinds Wanneer: 2012

Social Media:

De  Vragen aan Jacqueline van Salamistinkt.nl:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Na mijn eerste revalidatietraject besloot ik mijn worsteling door een zelfhulpboek vast te leggen door middel van een blog. Goed voor de verwerking en familie en vrienden waren meteen op de hoogte van wat er speelde. Inmiddels is de inhoud van mijn blog wel een stuk breder geworden dan dat, maar het helpt me nog steeds om dingen in perspectief te zien.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

In mijn naaikamertje, hier staat mijn laptopje in een hoekje, maar als ik de naaimachines aan de kant schuif, heb ik ruimte genoeg om lekker aan het schrijven te gaan. En ook rust genoeg, inmiddels weet iedereen in het gezin dat mijn naaikamertje mijn terrein is.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik denk ongeveer 10 uur per week. Soms schrijf ik wat vooruit en soms doe ik het juist wat rustiger aan.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Nu kan ik zeggen dat ik met mijn zeldzame aandoening (EDS) sowieso al vrij uniek ben, maar ik hoop toch ook eruit te springen door mijn positieve insteek en de diversiteit van de onderwerpen waar ik over schrijf. Alhoewel mijn leven met beperkingen er als een rode draad doorheen loopt, komen er ook onderwerpen voorbij van leuke jurkjes tot onderwijsgerelateerde artikelen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Het artikel ‘Sorry voor mijn lompheid, maar…’ is één van mijn meest gelezen en gedeelde artikelen. Dat is niet het enige wat maakt dat ik er trots op ben. Ik denk dat dit artikel goed samenvat waar mijn blog over gaat: laten zien hoe ik er het beste van maak, ook al heb ik EDS, zonder zielig te doen, maar wel een stukje bekendheid geven over de aandoening zelf. https://salamistinkt.nl/sorry-voor-mijn-lompheid-maar/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven, hoe een idee een stukje tekst wordt.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Winacties. Het past gewoon niet zo bij mij, maar wilde het toch eens geprobeerd hebben.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Het gebruiken van tussenkopjes. Toen ik net begon, waren het alleen maar lappen tekst met weinig structuur erin. Met tussenkopjes wordt het een stuk overzichtelijker en makkelijker te lezen.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg zoveel leuke blogs, maar wilde er nu eens één noemen die iets minder voorspelbaar is: https://michellevandijkschrijft.nl/ Michelle schrijft vooral over literatuur en onderwijs en heeft hierin duidelijk haar eigen standpunt wat ze wil overbrengen.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Omdat ik mijn blog ook inzet om meer bekendheid aan EDS te geven, lijkt het me wel interessant om een specialist op dit gebied hierover te interviewen. Er is wel één arts in het bijzonder waar ik aan denk, omdat ik vanuit lotgenoten hoor dat dit eigenlijk de enige EDS-specialist in Nederland is. Ik zou dan vooral willen weten wat voor iedereen van belang is om te weten over EDS en welke verschillende behandelingen er zijn.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Ik merk dat ik steeds vaardiger word in het schrijven en in het onderhouden van een blog. Daarnaast vind ik het erg leuk om in reacties van lezers te zien dat mijn artikelen herkenbaar en/of nuttig zijn.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Nog meer mensen bereiken en de beeldvorming van mensen met een beperking daardoor wat bij te schaven.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Michelle, van wie ik bij vraag 9 haar blog deelde, is mijn zusje. Wat schrijven betreft, kijk ik altijd wel een beetje tegen haar op. Zij heeft ervoor geleerd en ik doe soms maar wat.

Nawoord van Barbara:

Bedankt voor het beantwoorden van de vragen, Jacqueline. Ik ben zelf onbekend met de aandoening EDS, maar door jouw blog leer ik er veel over. Ook het positieve aspect van het leven voor jou komt goed naar voren in je blogs. En vooral de Salami- theorie is briljant, ook hoe je hem zelf uitlegt!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog over Wilma en haar blog Mama van Dijk.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

1 gedachte over “De blogger en de blog: Salamistinkt.nl”

Plaats een reactie