De blogger en de blog: Kidzblogger.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

In de rubriek de blogger en de blog ditmaal Yvonne. Yvonne heeft drie verschillende blogs: Kidzblogger.nl, Schoonheidspromotie.nl en Vegafoodblog.nl. Alle drie met een eigen genre en een eigen stijl. Wil je meer weten over Yvonne en haar blogs, lees dan mee.

De blogger en de blog kidzblogger.nl mamameteenblog.nl 2

Introductie de Blogger

  • Naam: Yvonne Ufkes
  • Leeftijd: 38
  • Woonplaats en/of Provincie: Groningen en Groningen
  • Beroep: Full time blogger, daarvoor een paar jaar als visagiste gewerkt voor diverse tijdschriften en fotografen… En met verschillende Bekende Nederlanders.

  • Naam: Kidzblogger.nl, Schoonheidspromotie.nl en Vegafoodblog.nl
  • Niche: Alles wat met kinderen te maken heeft, uitstapjes, vakanties, kids en moms fashion etc. Beauty, alles wat met uiterlijke (en innerlijke) verzorging te maken heeft. En op de vegafoodblog  deel ik veel vegetarische recepten en andere vegetarische weetjes.
  • Sinds Wanneer: Ik ben vier jaar geleden gestart met de beautyblog en na een dik jaar begon ik iets te missen en zo is mijn kidzblog ontstaan. En sinds kort de vegetarische blog, dit deed ik eerst op de beautyblog. Maar dit paste er toch niet zo goed bij vond ik.

Social Media:

De  Vragen voor Yvonne van o.a. Kidzblogger.nl:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Toen ik zwanger was van onze derde zoon, wilde ik graag iets anders. Ik had geen zin meer in lange dagen staan en veel reizen en daardoor laat thuis. Maar wat? Ik had nog geen idee. Toen kwam Unilever met de vraag of ik over beauty wilde gaan schrijven voor hun website: Yunomi (die is er nu helaas niet meer). Dat heb ik toen gedaan en mijn artikelen sloegen zo goed aan dat ze me de tip gaven om te gaan bloggen. Dat leek me inderdaad wel wat en binnen een dag was mijn visagie website omgebouwd naar een blog.

Omdat ik niet alles kwijt kon in mijn beautyblog, besloot ik na een dik jaar om ook een kinder- /mamablog te beginnen. Beide blogs lopen goed en lekker. Op mijn beautyblog schreef ik de laatste tijd ook veel over food, suikervrij eten en vegetarische recepten. Maar dat zat me al een poosje niet lekker en daarom ook besloten dat ik dit ook wilde gaan scheiden en zo is er een derde blog ontstaan.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Aan de keukentafel.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Zeker 45 uur per week.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Zoals ieder mens uniek is ook iedere blog uniek. Ik denk dat mijn blogs zo leuk zijn omdat ik veel diversiteit heb. En met drie boys maak ik altijd wel wat leuks, geks of… mee.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik vind mijn artikel met tips voor het geven van een spreekbeurt wel erg leuk geworden. En ik het aller leukste vind ik dat ik veel berichtjes ontvang van moeders, dat hun kinderen er veel aan gehad hebben. Daar heb ik hem voor geschreven…

https://www.kidzblogger.nl/kidzenzo/tips-voor-een-spreekbeurt

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Eigenlijk alles, het schrijven, foto’s maken, het contact met andere bloggers, naar events gaan en altijd op de hoogte zijn van leuke nieuwtjes…

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Te vaak te snel ja zeggen en zo nog dagen (en nachten) bezig zijn om alles op tijd af te krijgen.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik heb meerdere goede tips gehad. Maak wat ik zelf probeer op social media, wanneer ik een bericht deel is om de lezer nieuwsgierig te maken naar wat ik nog meer geschreven heb.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg er zelf drie:

Mamaliefde.nl

Meervanmir.eu

Batboy.nl

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik interview voor mijn blogs regelmatig mensen. Dit vind ik erg leuk om te doen. Maar boven aan mijn lijstje staat Maxima.

Ik zou dan willen weten wat voor moeder ze is. Is ze nauw betrokken bij school en sport van de meiden. Wat doet ze graag voor leuks met haar dochters. En hoe lastig is het om altijd en overal in de schijnwerpers te staan.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Veel, meerdere fijne vriendschappen. Veel zelfvertrouwen, blije kinderen (die mogen veel uittesten en mee naar gave premières). Ik voel me helemaal thuis in blog wonderland 😉

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou graag nog veel meer mensen willen bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik erg actief ben op school. Ik zit al ruim 7 jaar in het activiteitenteam. Samen organiseren we bijvoorbeeld het sinterklaasfeest. Wij bedenken het verhaal, hoe komt Sinterklaas aan en zorgen voor de cadeautjes voor de kinderen. We maken muziek en zorgen dat die dag alles op rolletjes verloopt. Eten en drinken voor de sint en zijn pieten. Dat ze overal op tijd zijn en nog veel meer.

Kidzblogger kende ik al en Schoonheidspromotie ook, maar Vegafoodblog niet. Toevallig ben ik gek op Foodblogs en ook deze vind ik erg inspirerend met al die mooie foto’s. Bovenal ben ik onder de indruk hoe je drie blogs on the roll krijgt en houdt, in combinatie met een gezin met drie kinderen. Erg knap hoe je dat doet met zulk resultaat. Bedankt voor het invullen van de vragen Yvonne!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Karen, Dejlig.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

2 gedachten over “De blogger en de blog: Kidzblogger.nl”

Plaats een reactie