Een minicomputer: De Asus Vivo MiniPC VM62N Review

Last Updated on 17 januari 2024 by Barbara

Een tijdje terug had ik een echt mannengesprek over de Asus VivoMini PC met mijn lief, meneer B. Meneer B is gek op computers, tablets, laptops en eigenlijk alles wat een beetje computer-achtig is. Daardoor is hij altijd lekker op de hoogte van al de nieuwste snufjes die voorbij komen op dit gebied. Ik heb besloten het niet allemaal meer bij te houden, maar me gewoon door meneer B te laten informeren. Wel zo makkelijk.

REVIEW ASUS VIVO MINIPC VM62N mamameteenblog.nl

Zo spraken we over onze computer en wat we zouden kopen wanneer deze aan vervanging toe zijn. Nou, zegt meneer B, er zijn op de markt al pc`s ter grootte van een CD-hoesje. Dat is handig, maar kan die dan ook hetzelfde als onze eigen computer? Dacht ik meteen. In gedachten dacht ik dat het wel superhandig zou zijn, dan kan dat grote lelijke ding weg, maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop. Dat is not done, dat begrijp je wel. En terwijl meneer B mij uitlegt wat de geweldige kwaliteiten van dit mini computertje zijn, droom ik stiekem weg van een kleine pc, die makkelijk overal in huis geplaatst kan worden, zonder lelijk computer bureau. Wat zou dat fijn zijn.

Een tijdje later kreeg ik een mailtje met de vraag van Asus Benelux of wij als gezin de  ASUS VivoMini PC  willen testen. Natuurlijk willen we dat!

Zo kwam dat even goed uit, wat een timing.

Een computer die staat aangeschreven als een MiniPc die net iets groter is dan een CD-hoesje, maar krachtiger dan een standaard PC.  En die je overal kan neerzetten in je huis en zo kunt meenemen in je tas, voor naar je werk of op vakantie of die wereldreis die je in gedachten hebt. ASUS VivoMini PC  VM64N! En ik mocht hem testen, voor 4 weken lang! Nou, ja , wij mochten hem testen…

En ja, dit is hem dan. De ASUS VivoMini PC ! ↓↓↓↓↓↓

asis vivo minipc mamameteenblog.nl

De Asus op het kookeiland

Wat meteen opvalt is dat deze ASUS VivoMini PC  ook echt een MiniPC is.  De grootte is ongeveer 19x 19 cm en 5,6 cm in hoogte en doordat hij zo klein en compact is, past de pc met alle gemak bij ons op het keukenblok/ kookeiland, die verbind de keuken en de woonkamer. Echt een ideale plek voor ons dagelijks gebruik van internet, mailen, bloggen, het kijken van een filmpje (voor de kinderen), maar ook het afspelen van muziek is mogelijk. We hebben het allemaal getest.

Dus daar staat ie dan op het blok mooi te wezen…en handig. Nou moet ik wel zeggen dat wij een enorm scherm hebben meegekregen, die gelukkig wel past op het keukenblok, maar die ik zelf niet zou gebruiken op deze plek. .

Maar goed, dan nu de hamvraag is de ASUS VivoMini PC   gebruiksvriendelijk? Wij hebben hem op een aantal punten getest, namelijk

 • Installeren en aansluiten
 • Beeld en geluid
 • Internet

Installeren en aansluiten

Installeren is echt heel makkelijk van de computer, en ook kun je hem makkelijk aansluiten op je smart-tv door de HDMI aansluiting, zodat je vanaf die plek kunt internetten of bij je multimediabestanden kunt. Hij heeft opvallend weinig kabels om te installeren en, heel handig, 6 USB poorten waar je bv. je telefoon of tablet kan opladen.

Asus vivo minipc review mamameteenblog.nl

 

Beeld en Geluid

Ik was zelf erg onder de indruk van het beeld en geluid. Zeker omdat we zo`n groot scherm hadden, was het beeld goed te testen. Het geluid was ook prima, maar ik moet eerlijk zeggen het geluid uit de boxen van het beeldscherm was minimaal even goed.

Internet

Het internet was echt heel fijn, dat ging echt als een speer! Een filmpje op YouTube, een stukje blog even googelen op een mogelijke vakantie. Echt fijn en prettig werken met deze Asus. Op dit vlak heeft de computer hoog gescoord bij mij.

Conclusie

Dus dan de grote hamvraag, zou ik hem ook kopen? Is het wat ik had gedacht toen ik weg droomde over een kleine multifunctionele pc in mijn huiskamer? Het is een verrassende en positieve gebruikerservaring met het testen van deze ASUS VivoMini PC. Een fijne PC die mooi van design en vormgeving is en welke je makkelijk in je woonkamer kan plaatsen, zonder dat hij direct in het oog springt of dat ik er een speciaal bureau voor moet kopen. Hij is ook makkelijk en prettig in gebruik, zowel om aan te sluiten, als in gebruik van internet. Het is ook heerlijk om vanaf de bank op je tv scherm te kunnen internetten, wanneer je hem aansluit op je smart tv. Het beeld en geluid is goed, maar ben ik niet extra van onder de  indruk. Waarschijnlijk omdat we thuis al goede geluidsboxen hebben staan en het beeld niet beter was dan wat ik op mijn smart tv heb. Ja, ik weet het, ik ben verwend ook op dat gebied.

Kortom de gebruiksvriendelijkheid van de MiniPc is erg goed en dat vind ik belangrijk bij de aanschaf van een computer.

Nog wat Specificaties van de ASUS VivoMini PC  VM64N voor de geïnteresseerden onder ons.

 • Windows 10
 • Aangedreven door 4e generatie Intel® Core™ processorfamilie
 • Biedt plaats aan maximaal twee opslagdrives, voor extra flexibiliteit
 • Afzonderlijke NVIDIA® graphics voor vloeiende, uiterst realistische 4K/2K-beelden
 • SonicMaster-technologie: geïntegreerde luidsprekers en audio-tuning software voor hoogwaardig geluid
 • ASUS HomeCloud met 802.11ac wifi – Op afstand toegang tot pc en altijd en overal multimedia content streamen
 • 56mm hoog; met een iets groter oppervlak dan een standaard Dvd-hoesje.

En nu, wordt de ASUS VivoMini PC VM64N weer opgehaald. En dat vind ik toch wel jammer. Zo’n pc in mijn woonkamer is wel erg prettig. Ik ben benieuwd hoe zeer we hem zullen missen.

Heb jij een pc in je woonkamer staan?

Ook leuk om te lezen:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 gedachten over “Een minicomputer: De Asus Vivo MiniPC VM62N Review”

 1. Wij hebben zelfs 2 pc’s in de woonkamer staan. Mijn vriend en ik hebben ieder een eigen bureautje, naast elkaar. Ik ben nog happy met mijn oude iMac, al begint die wel na te laten. Maar het design is zo handig, computer en scherm in een. Ik zal mijn vriend eens vragen wat hij van deze minicomputer vindt. Misschien is het voor ons ook een optie.

  Beantwoorden

Plaats een reactie