Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Last Updated on 30 april 2022 by Barbara

De huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda kende ik uit de apotheek, toen ik daar nog werkte. Maar toen ik kinderen kreeg, leerde ik het merk echt kennen. In mijn eerste kraamperiode had ik een fijne kraamverzorgster en zij leerde mij veel, heel veel. Onder andere over de verzorgingsproducten voor baby’s. Eigenlijk hebben ze de eerste dagen nog geen badje nodig en al helemaal geen zeep  of shampoo, leerde zij mij. Maar goed, ik had wel een mooie voorraad ingeslagen aan lekker geurende babyproducten. Wat nu? Je kunt de andere producten natuurlijk prima gebruiken, maar ze had zelf zo’n goede ervaringen met Weleda, zei ze, Weleda is een fijn merk voor kindjes en ook zeer huidvriendelijk voor de tere babyhuidjes. Vanaf dat moment ben ik langzaam overgestapt op Weleda. 

Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda mamameteenblog.nl

Calendula Welterustenbadje Weleda

Het begon als eerste met het babybadje, ik ben hiervoor de Calendula Haar- en Bodyshampoo voor de huidverzorging in combinatie met het welterusten badje om en om gaan gebruiken. En ik moet zeggen het werkte echt geweldig. Vooral bij mijn tweede kindje, welke een eczeemhuidje ontwikkelde, was het badje erg rustgevend met dit babyproduct.

Voor haar eczeemhuid maken we nu zelf zeep; hier kun je lezen hoe.

Calendula Haar- en BodyShampoo Weleda

Zoals eerder genoemd gebruikte ik de Calendula Haar- en Bodyshampoo van Weleda. Mijn kindjes hadden allemaal erg last van Berg, en om de huid niet teveel te stimuleren om nog meer berg aan te maken, gebruikte ik de shampoo voor het haar maar 1 per week en de andere dagen spoelde ik de haren met water. Werkte prima. En natuurlijk bij uitzonderingen zoals modderbadjes gebruikte ik de shampoo wat vaker.

Eerlijk gezegd gebruik ik het nog steeds voor mijn kinderen.

huidvriendelijk verzorgingsprodukten van weleda mamameteenblog

Calendula Billenbalsem Weleda

Voor het beschermen van de billetjes gebruikte ik  en gebruik ik bij onze jongste nog steeds de Calendula Billenbalsem van Weleda. Een fijne en prettige balsem, die zelfs bij luieruitslag goede resultaten heeft.

Calendula Gezichtscrème Weleda

En met de gure dagen in de herfst of winter of als after sun na een zonnige dag is de Calendula Gezichtscrème  van Weleda een lekker volle crème die makkelijk weg smeert en de huid verzorgt. Ook dit is een blijvertje hier in huis.

Calendula Bodymilk Weleda

Na het badje gebruikte ik bij alle drie de kinderen de Calendula Bodymilk, of na het babyzwemmen als ze wat groter zijn. Ze vonden het altijd heerlijk wanneer ik ze lekker insmeerde. Net een kleine massage voor ze.

Calendula Pommade/ Zalf Weleda

Maar mijn all-time favoriet is toch wel de Calendula Pommade/ Zalf van Weleda, dit is echt een alleskunner. Bij wondjes en schaafjes, maar ook als gezichtscrème, luieruitslag, met de calendula pommade/ zalf  bereikte ik de beste resultaten. Zelfs wanneer ikzelf een schaafwondje heb, is het ideaal.

Ik heb af en toe best eens wat anders geprobeerd, maar toch kwam en kom ik steeds weer terug bij dit merk.

Mocht je ook benieuwd zijn naar de Calendula babyserie van Weleda, je kunt hem bestellen via Babyplein.nl, waar je trouwens nog veel meer kunt vinden voor je kleintje.

Wat is jouw favoriete verzorgingsproduct voor baby’s?

Ook leuk om te lezen:

2 gedachten over “Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda”

  1. Ben ook fan van de producten van Weleda! Gebruik de haar/ body shampoo niet alleen voor mijn kinderen maar ook voor mijzelf.
    Als oogcreme gebruik ik de calendula zalf, die moet ik bij de apotheek halen. Weet niet zeker of dat hetzelfde is als de pommade. In ieder geval is dat het enige dat ik rond mijn ogen kan verdragen.
    Je hebt in ieder geval een mooi pakket gekregen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie