huidvriendelijk verzorgingsprodukten van weleda mamameteenblog

Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda kende ik uit de apotheek, toen ik daar nog werkte. Maar toen ik kinderen kreeg, leerde ik het merk echt kennen. In mijn eerste kraamperiode had ik een fijne kraamverzorgster en zij leerde mij veel, heel veel. Onder andere over de verzorgingsproducten voor baby’s. Eigenlijk hebben ze de eerste dagen nog geen badje nodig en al helemaal geen zeep  of shampoo, leerde zij mij. Maar goed, ik had wel een mooie voorraad ingeslagen aan lekker geurende babyproducten. Wat nu? Je kunt de andere producten natuurlijk prima gebruiken, maar ze had zelf zo’n goede ervaringen met Weleda, zei ze, Weleda is een fijn merk voor kindjes en ook zeer huidvriendelijk voor de tere babyhuidjes. Vanaf dat moment ben ik langzaam overgestapt op Weleda. 

Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda mamameteenblog.nl

 

 

Calendula Welterustenbadje Weleda

Het begon als eerste met het babybadje, ik ben hiervoor de Calendula Haar- en Bodyshampoo voor de huidverzorging en het welterusten badje om en om. En ik moet zeggen het werkte echt geweldig. Vooral bij mijn tweede kindje, welke een eczeemhuidje ontwikkelde, was het badje erg rustgevend met dit babyproduct.

Voor haar eczeemhuid maken we nu zelf zeep; hier kun je lezen hoe.

Calendula Haar- en BodyShampoo Weleda

 

Zoals eerder genoemd gebruikte ik de Calendula Haar- en Bodyshampoo van Weleda. Mijn kindjes hadden allemaal erg last van Berg, en om de huid niet teveel te stimuleren om nog meer berg aan te maken, gebruikte ik de shampoo voor het haar maar 1 per week en de andere dagen spoelde ik de haren met water. Werkte prima. En natuurlijk bij uitzonderingen zoals modderbadjes gebruikte ik de shampoo wat vaker.

Eerlijk gezegd gebruik ik het nog steeds voor mijn kinderen.

 

huidvriendelijk verzorgingsprodukten van weleda mamameteenblog

 

Calendula Billenbalsem Weleda

Voor het beschermen van de billetjes gebruikte ik  en gebruik ik bij onze jongste soms nog steeds de Calendula Billenbalsem van Weleda. Een fijne en prettige balsem, die zelfs bij luieruitslag goede resultaten heeft.

Calendula Gezichtscrème Weleda

En met de gure dagen in de herfst of winter of als after sun na een zonnige dag is de Calendula Gezichtscrème  van Weleda een lekker volle crème die makkelijk wegsmeert en de huid verzorgt. Ook dit is een blijvertje hier in huis.

Calendula Bodymilk Weleda

Na het badje gebruikte ik bij alle drie kinderen de Calendula Bodymilk, of na het babyzwemmen als ze wat groter zijn. Ze vonden het altijd heerlijk wanneer ik ze lekker insmeerde. Net een kleine massage voor ze.

Calendula Pommade/ Zalf Weleda

Maar mijn all-time favoriet is toch wel de Calendula Pommade/ Zalf van Weleda, dit is echt een alleskunner. Bij wondjes en schaafjes, maar ook als gezichtscrème, luieruitslag, met de calendula pommade/ zalf  bereikte ik vaak de beste resultaten. Zelfs wanneer ikzelf een schaafwondje heb, is het ideaal.

Ik heb af en toe best eens wat anders geprobeerd, maar toch kwam en kom ik steeds weer terug bij dit merk.

Mocht je ook benieuwd zijn naar de Calendula babyserie van Weleda, je kunt hem bestellen via Babyplein.nl, waar je trouwens nog veel meer kunt vinden voor je kleintje.

Wat is jouw favoriete verzorgingsproduct voor baby’s?

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “Huidvriendelijke verzorgingsproducten van Weleda”

  1. Ben ook fan van de producten van Weleda! Gebruik de haar/ body shampoo niet alleen voor mijn kinderen maar ook voor mijzelf.
    Als oogcreme gebruik ik de calendula zalf, die moet ik bij de apotheek halen. Weet niet zeker of dat hetzelfde is als de pommade. In ieder geval is dat het enige dat ik rond mijn ogen kan verdragen.
    Je hebt in ieder geval een mooi pakket gekregen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de-schatkist-en-de-vuilniszak
De schatkist en de vuilniszak

Het is een mooie ochtend en samen met mijn dochter Celeste loop ik richting een afspraak. Onderweg genieten we van...

Sluiten