De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Lisette Schrijft

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit keer in de de rubriek De blogger en de blog: Lisette en haar blog Lisette schrijft. Zoals ze zelf schrijft op haar blog: 

Schrijven is altijd al een hobby van me geweest, en naast de brieven aan Sylvie ben ik mijn schrijfwerkzaamheden gaan uitbreiden. In mei 2016 ben ik dan ook mijn eigen website begonnen. Voor mij een compleet nieuwe wereld, waarin ik gelukkig veel hulp krijg van andere bloggers.

Inmiddels blog ik ook af en toe voor de website moeders.nu en schrijf ik columns voor vrouw.nl. Ik schrijf over alles waar ik tegenaan loop, soms serieus, maar vaak luchtig en met een knipoog.

Word je al nieuwsgierig, lees dan vooral verder om meer t eweten te komen over Lisette en haar blog Lisette Schrijft.

 

De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl

De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Lisette de Bruijn              
  • Leeftijd: 31
  • Woonplaats en/of Provincie: Westland
  • Beroep: echoscopiste (voorheen verloskundige)

 

De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

Social Media:

 

De  Vragen aan Lisette:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik begon in december 2015 voor de grap foto’s van Sylvie Meis te imiteren en op facebook te plaatsen. En ik schreef er een leuk verhaaltje bij. Toen mijn vrienden enthousiast waren maakte ik er een openbare facebook pagina van. Een paar maanden later, in april, ging deze pagina viraal en had ik ineens 15.000 volgers. Omdat ik graag meer wilde schrijven dan alleen hilarische brieven aan Sylvie ben ik toen mijn blog begonnen. Met naast de brieven serieuzere blogs, maar altijd met wat humor erin

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de tripp trapp stoel van mijn dochter, aan de eettafel. Dan zit ik lekker hoog. Na een paar uur krijg ik wel een dood gevoel in mijn billen van de harde stoel, ik moet nog een kussentje regelen. En natuurlijk met een bakkie koffie en een stroopwafel erbij.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik denk zo’n 20. Ik zou nog wel meer willen, heb inspiratie genoeg, maar zolang ik er nog niets mee verdien is dit niet haalbaar!

Wat maakt jou Blog uniek?

Ik probeer alles wat ik schrijf vanuit een humoristisch perspectief weer te geven, ik merk dat dit lezers aanspreekt. Verder blijk ik dingen te schrijven die voor veel mensen (met name moeders) erg herkenbaar zijn, dit zorgt voor steeds meer volgers.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? (linken mag)

Eén van mijn eerste artikelen, http://lisetteschrijft.nl/hoe-doet-ze-het-toch/. Hierin schrijf ik over mijn hoogbegaafdheid. Hoe dit mijn leven tot nu toe heeft bepaald, wat het me heeft gekost en opgebracht. Ik kreeg hier ontzettend veel mooie reacties op, en heel veel volgers herkenden zich in dit verhaal. Hierdoor heb ik ook besloten om vaker over dit onderwerp te schrijven, er zijn nog veel vooroordelen over en er mag veel meer bekendheid komen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Vooral de nieuwe contacten die ik al heb gelegd, zoals met een clubje loedermoeders (mamabloggers) waar ik af en toe  mee afspreek, en die nieuwe plekken waar ik kom. Ik word inmiddels uitgenodigd voor persevents en kom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest, supergaaf.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

In het begin plaatste ik foto’s op mijn blog die niet vrij van auteursrechten waren. Wist ik veel dat dit niet mocht… gelukkig ben ik goed op weg geholpen door een medeblogger en heb ik ze snel kunnen verwijderen.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Het bovenstaande dus, over de foto’s. Verder ben ik heel blij met een aantal plugins zoals Yoast en Jetpack. Toen ik begon wist ik niet eens wat plugins waren, dus die tips waren zeker welkom.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik vind www.fitbeauty.nl echt geweldig. Teni schrijft op een leuke luchtige manier, en wat ze schrijft is echt onderbouwd. Ik heb niet de indruk dat ze alleen schrijft wat de lezer/adverteerder wil horen, ik hou van die transparantie

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Haha, Sylvie Meis natuurlijk! Door haar ben ik de hele blog begonnen, en veel van mijn columns zijn aan haar gericht. Vooraf vond ik haar helemaal niet zo leuk, inmiddels heb ik veel respect voor haar gekregen. Ze werkt keihard en heeft ontzettend veel discipline, daar kan ik nooit aan tippen… Ze heeft eerder via instagram laten weten dat ze mijn posts en brieven leuk vindt, eigenlijk ben ik daar ook wel tevreden mee. Maar als ik haar zou interviewen zou ik willen weten hoe zij toch omgaat met al die negatieve kritiek die ze over zich heen krijgt. Ik krijg dit maar heel af en toe en ik lig er soms al wakker van.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Behalve die negatieve kritiek gelukkig ook heel veel positieve berichtjes. Ik hoor van mensen dat ze herkenning vinden in mijn blogs, en dat ze er echt mee geholpen zijn. Dat vind ik het belangrijkste. Verder vertelde ik eerder al over deuren die voor me open gaan, ik kom op nieuwe plekken en ontmoet nieuwe mensen. En… doordat Lieve Syl veel media-aandacht heeft gekregen word ik regelmatig herkend op straat!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Dat ben ik nu ook aan het bedenken. Ik ben wat onbezonnen begonnen, en moet mijn weg nog vinden in bloggersland. Ik zou het leuk vinden om af en toe wat te verdienen met mijn blog, zodat ik kan investeren in een echt mooie site met een betaald thema. En ach, daarna komt er vast wel weer een nieuwe wens 😉

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Misschien dat ik vroeger jarenlang bij een toneelgroep heb gezeten? Ik vond het erg leuk maar de optredens waren moeilijk te combineren met het werk als verloskundige en een jong gezin. Wie weet pak ik het nog eens op…

 

Aan Lisette: Wanneer ik je blogs lees, heel gek, heb ik een grijns op mijn gezicht en een frons. De grijns vanwege de lichte spot en humor die ik terug vind in je colums, maar ook dat stukje serieusheid. Een stukje medeleven of empathie, maar ook een zweempje herkenning. En af en toe een beetje teleurstelling als je column alweer uit is. Alhoewel de richting van je blog misschien nog niet helemaal duidelijk is, je hebt er duidelijk veel plezier aan. En je lezers ook. De rest komt vanzelf. 

 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Sofie en haar Blog MamaABC.be.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
VakantieTip met de trein naar Trix in Naturalis Leiden 5
VakantieTip: Treinen naar Trix in Naturalis Leiden

Heb jij echte Dino fans in huis? En wil je na al het gourmetten en bufetten even écht iets anders?...

Sluiten