De blogger en de blog: Lisette Schrijft

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Dit keer in de rubriek De blogger en de blog: Lisette en haar blog Lisette schrijft. Zoals ze zelf schrijft op haar blog: 

Schrijven is altijd al een hobby van me geweest, en naast de brieven aan Sylvie ben ik mijn schrijfwerkzaamheden gaan uitbreiden. In mei 2016 ben ik dan ook mijn eigen website begonnen. Voor mij een compleet nieuwe wereld, waarin ik gelukkig veel hulp krijg van andere bloggers.

Inmiddels blog ik ook af en toe voor de website moeders.nu en schrijf ik columns voor vrouw.nl. Ik schrijf over alles waar ik tegenaan loop, soms serieus, maar vaak luchtig en met een knipoog.

Word je al nieuwsgierig, lees dan vooral verder om meer te weten te komen over Lisette en haar blog Lisette Schrijft.

De blogger en de blog Lisette schrijft Mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Lisette de Bruijn              
  • Leeftijd: 31
  • Woonplaats en/of Provincie: Westland
  • Beroep: echoscopiste (vroeger verloskundige)

Introductie Blog

Social Media:

De  Vragen aan Lisette:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik begon in december 2015 voor de grap foto’s van Sylvie Meis te imiteren en op facebook te plaatsen. En ik schreef er een leuk verhaaltje bij. Toen mijn vrienden enthousiast waren maakte ik er een openbare facebook pagina van. Een paar maanden later, in april, ging deze pagina viraal en had ik ineens 15.000 volgers. Omdat ik graag meer wilde schrijven dan alleen hilarische brieven aan Sylvie ben ik toen mijn blog begonnen. Met naast de brieven serieuzere blogs, maar altijd met wat humor erin

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de tripp trapp stoel van mijn dochter, aan de eettafel. Dan zit ik lekker hoog. Na een paar uur krijg ik wel een dood gevoel in mijn billen van de harde stoel, ik moet nog een kussentje regelen. En natuurlijk met een bakkie koffie en een stroopwafel erbij.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik denk zo’n 20. Ik zou nog wel meer willen, heb inspiratie genoeg, maar zolang ik er nog niets mee verdien, is dit niet haalbaar!

Wat maakt jouw Blog uniek?

Ik probeer alles wat ik schrijf vanuit een humoristisch perspectief weer te geven, ik merk dat dit lezers aanspreekt. Verder blijk ik dingen te schrijven die voor veel mensen (vooral moeders) erg herkenbaar zijn, dit zorgt voor steeds meer volgers.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? (linken mag)

Eén van mijn eerste artikelen, https://lisetteschrijft.nl/hoe-doet-ze-het-toch/. Hierin schrijf ik over mijn hoogbegaafdheid. Hoe dit mijn leven tot nu toe heeft bepaald, wat het me heeft gekost en opgebracht. Ik kreeg hier ontzettend veel mooie reacties op, en heel veel volgers herkenden zich in dit verhaal. Hierdoor heb ik ook besloten om vaker over dit onderwerp te schrijven, er zijn nog veel vooroordelen over en er mag veel meer bekendheid komen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Vooral de nieuwe contacten die ik al heb gelegd, zoals met een clubje loedermoeders (mamabloggers) waar ik af en toe  mee afspreek, en die nieuwe plekken waar ik kom. Ik word inmiddels uitgenodigd voor persevents en kom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest, supergaaf.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

In het begin plaatste ik foto’s op mijn blog die niet vrij van auteursrechten waren. Wist ik veel dat dit niet mocht… gelukkig ben ik goed op weg geholpen door een medeblogger en heb ik ze snel kunnen verwijderen.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Het bovenstaande dus, over de foto’s. Verder ben ik heel blij met enkele plug-ins zoals Yoast en Jetpack. Toen ik begon, wist ik niet eens wat plug-ins waren, dus die tips waren zeker welkom.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik vind www.fitbeauty.nl echt geweldig. Teni schrijft op een leuke luchtige manier, en wat ze schrijft is echt onderbouwd. Ik heb niet de indruk dat ze alleen schrijft wat de lezer/adverteerder wil horen, ik hou van die transparantie

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Haha, Sylvie Meis natuurlijk! Door haar ben ik de hele blog begonnen, en veel van mijn columns zijn aan haar gericht. Vooraf vond ik haar helemaal niet zo leuk, inmiddels heb ik veel respect voor haar gekregen. Ze werkt keihard en heeft ontzettend veel discipline, daar kan ik nooit aan tippen… Ze heeft eerder via instagram laten weten dat ze mijn posts en brieven leuk vindt, eigenlijk ben ik daar ook wel tevreden mee. Maar als ik haar zou interviewen zou ik willen weten hoe zij toch omgaat met al die negatieve kritiek die ze over zich heen krijgt. Ik krijg dit maar heel af en toe en ik lig er soms al wakker van.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Behalve die negatieve kritiek gelukkig ook heel veel positieve berichtjes. Ik hoor van mensen dat ze herkenning vinden in mijn blogs, en dat ze er echt mee geholpen zijn. Dat vind ik het belangrijkste. Verder vertelde ik eerder al over deuren die voor me open gaan, ik kom op nieuwe plekken en ontmoet nieuwe mensen. En… doordat Lieve Syl veel media-aandacht heeft gekregen word ik regelmatig herkend op straat!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Dat ben ik nu ook aan het bedenken. Ik ben wat onbezonnen begonnen, en moet mijn weg nog vinden in bloggersland. Ik zou het leuk vinden om af en toe wat te verdienen met mijn blog, zodat ik kan investeren in een echt mooie site met een betaald thema. En ach, daarna komt er vast wel weer een nieuwe wens 😉

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Misschien dat ik vroeger jarenlang bij een toneelgroep heb gezeten? Ik vond het erg leuk, maar de optredens waren moeilijk te combineren met het werk als verloskundige en een jong gezin. Wie weet pak ik het nog eens op…

Aan Lisette: Wanneer ik je blogs lees, heel gek, heb ik een grijns op mijn gezicht en een frons. De grijns vanwege de lichte spot en humor die ik terug vind in je columns, maar ook dat stukje serieusheid. Een stukje medeleven of empathie, maar ook een zweempje herkenning. En af en toe een beetje teleurstelling als je column alweer uit is. Alhoewel de richting van je blog misschien nog niet helemaal duidelijk is, je hebt er duidelijk veel plezier aan. En je lezers ook. De rest komt vanzelf. 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Sofie en haar Blog MamaABC.be.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie