Workshop Zeemeermin Zwemmen met een zeemeerinstaart

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 2 mei 2022 by Barbara

Afgelopen woensdagmiddag ging er een droom van mijn dochter in vervulling. De laatste weken werd er hevig afgeteld door haar, want ze zou meedoen aan een workshop Zeemeermin zwemmen bij Zwembad De Boetzelaer in Monster. Al meer dan een jaar lang wil ze graag een zeemeerminnenstaart. Dat is voor haar echt dé bom. Maar wat gebeurt er als je zo’n staart hebt bemachtigd? Ben je dan meteen een gekwalificeerde zeemeermin? Volgens mijn dochter, de zeemeermin specialist, die aan de hand van de vele, vele YouTube filmpjes mij kan vertellen dat er inderdaad speciale lessen voor gevolgd moeten worden. Maar deze coole hype uit Amerika had even tijd nodig om hier ook haar entree te doen. Maar als er dan een workshop is, dan is mijn dochter er ook als de kippen bij. Samen met 2 van haar vriendinnen mocht ze meedoen aan een deze superleuke workshop.

Workshop Zeemeermin Zwemmen met een zeemeerinstaart mamameteenblog.nl

De workshop zeemeermin zwemmen

Om mee te doen aan deze workshop dien je tussen de 7 en 12 jaar oud te zijn en je moet je A én B diploma hebben. Tijdens deze les zie je ook dat dat wel echt nodig is. Het eerste deel worden de meisjes vertrouwd gemaakt met het zwemmen met een monovin. Dit is 1 grote zwemflipper waar je beiden voeten ingaan. Dit maakt het lastiger voor ons om te zwemmen, daar wij leren om te zwemmen vanuit onze armen en benen en dat is erg lastig met 1 vin. Maar wanneer je leert om te zwemmen vanuit je romp en heupen krijg je die sierlijke zwemslag van een zeemeermin. Iets wat de meisjes razendsnel onder de knie kregen. Een zeemeerminnen staart zelf meenemen was niet nodig, deze kon je lenen bij de workshop. 

De zeemeerminnenstaart

Na het oefenen met de monovin kregen de dames een echte zeemeerminnenstaart om aan te trekken en om te gaan zwemmen in het diepe zwembad. Het zag er heel bijzonder uit, al die meisjes met een zeemeerminnenstaart. Maar allemaal met een gelukkige glimlach op hun gezicht. Mijn dochter was helemaal blij. Ook al was het begin niet eenvoudig na een half uur konden ze toch prima duiken, door een hoepel heen zwemmen onder water en sierlijk van de ene kant naar de andere kant in het zwembad komen met de staart.

Na een uur was de workshop voorbij en mochten er nog wat foto’s gemaakt worden. En er mocht nog lekker gezwommen worden in het zwembad. Wat een stralende koppies en een enthousiaste van de meiden. Het is maar 1 les, maar wat zou het toch leuk zijn als er nog een paar lesjes aan vast zouden zitten.

Filmpje Zeemeermin zwemmen

Voor de liefhebbers heb ik een filmpje gemaakt(+/- 3 min) van de workshop om een indruk te krijgen. En daaronder voor de liefhebbers heb ik 1 van de favoriete zeemeermin filmpjes van YouTube geplaatst van Mylène. Enjoy!

Mermaid Hype

Of het waard was? Echt wel! Mijn dochter en ook haar vriendinnen willen echt wel nog een keer. Zelfs als het exact dezelfde les zou zijn. Dat zegt genoeg, toch? En ze hebben er zelf meteen 1 gekocht via AliExpress. Ik moet zeggen dat ik dit een prima aankoop heb gevonden. 

Zeemeerminnenstaarten van de AliExpress

De kwaliteit lijkt niet zo goed, een beetje dunne stof. Maar mochten ze snel slijten dan kopen we wel weer nieuwe staarten, als ze het nog leuk vinden. Het is voor ons goed om op het op deze manier te proberen. 

Waren jullie al bekend met deze hype? Of heb je zelf al een keer een workshop zeemeermin zwemmen gedaan? Ik ben nog steeds op zoek naar een workshop voor grotere meisjes! En nee, dan maak ik geen filmpje, maar ik beloof dat ik dan veel plezier zal hebben, net als de meiden hierboven.

Ook leuk om te lezen:

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Workshop Zeemeermin Zwemmen met een zeemeerinstaart”

Plaats een reactie