Besparen op je hypotheek, is dat mogelijk?

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Al meer dan zeven jaar wonen we als gezin heerlijk in ons huis. Het is een fijn huis, ik kan niet anders zeggen. Maar waar komt dan toch dat gevoel vandaan dat ik af en toe toch even stiekem wil kijken op internet naar andere woningen? Onvrede? Nee, ik ben echt heel blij. Of misschien bevestiging? Woon ik echt wel in het voor ons beste huis met de beste hypotheek? Ja, dat woon ik. Voor nu dan. Dus dat is het niet; ik wil geen groter of hipper huis of wat dan ook. Waarom kijk ik dan, vraag ik me af.

besparen op je hypotheek is dat mogelijk mamameteenblog.nl

Lees hier mijn artikel over een ander huis?

Meestal kijk ik naar vergelijkbare huizen. En dan kijk ik hoe ze het hebben ingericht. Of het een opknappertje is, of juist een huis wat helemaal af is. Hoe groot de tuin is en of de tuin wel op het zuidwesten is gericht. Maar ik kijk ook wat de prijzen doen. Wat is mijn huis nu waard? Dat vind ik best lastig inschatten. Het internet helpt me dan een handje mee.  Ik merk dat ik dat nog het meest interessant vind. Hoeveel is mijn huis nu waard en wat betaal ik hiervoor?

Onze situatie

We kochten ons huis aan het begin van de crisis in 2010. Dat betekent dat de hypotheekrente hoger stond. Afgelopen jaren hebben we de rente zien dalen. Zou de rente nog verder zakken, vroegen we ons dan af; kan het nog lager? En met de huidige rente, zou het gunstig zijn om na te gaan of het mogelijk is om onze maandlasten te verlagen? Kan de hypotheek overgesloten worden zonder dat er boetes bij komen kijken? Kortom is een Hypotheek Oversluiten interessant voor U of voor ons?

Hypotheek oversluiten?

Ja, via onze adviseur zijn we erachter gekomen dat dit kon, voor ons. Onze hypotheek bestaat uit een aantal delen. Het gedeelte met variabele rente hebben we nu vast laten zetten en het was ook mogelijk om een deel van de hypotheek boetevrij over te sluiten. Dat klinkt interessant nietwaar? En dat is het ook. Het scheelt ons aanzienlijk in de maandelijkse kosten.

Kijk en dan vind ik het nog leuker om naar andere huizen te kijken. Niet om te verhuizen, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te zien wat er mogelijk zou kunnen zijn.

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om te huren of om te kijken wat het oplevert om je eigen huis te verhuren. Op de website van Rentola of een andere huizensite kun je een goede vergelijking maken of zelfs een zoekopdracht plaatsen.

Ook leuk om te lezen:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 gedachten over “Besparen op je hypotheek, is dat mogelijk?”

  1. Hypotheek lasten verlagen? Nou mooi voor ons alleen als we een aanzienlijke boete betalen. Dat geld hebben we niet, dus het kan niet.
    Belachelijk dat dat bij de banken geen service is!!! Ze moesten die boetes verbieden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie