hypotheek oversluiten mamameteenblog

Besparen op je hypotheek, is dat mogelijk?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Al meer dan zeven jaar wonen we als gezin heerlijk in ons huis. Het is een fijn huis, ik kan niet anders zeggen. Maar waar komt dan toch dat gevoel vandaan dat ik af en toe toch even stiekem wil kijken op internet naar andere woningen? Onvrede? Nee, ik ben echt heel blij. Of misschien bevestiging? Woon ik echt wel in het voor ons beste huis met de beste hypotheek? Ja, dat woon ik. Voor nu dan. Dus dat is het niet; ik wil geen groter of hipper huis of wat dan ook. Waarom kijk ik dan, vraag ik me af.

besparen op je hypotheek is dat mogelijk mamameteenblog.nl

 

Lees hier mijn artikel over een ander huis?

Meestal kijk ik naar vergelijkbare huizen. En dan kijk ik hoe ze het hebben ingericht. Of het een opknappertje is, of juist een huis wat helemaal af is. Hoe groot de tuin is en of de tuin wel op het zuidwesten is gericht. Maar ik kijk ook wat de prijzen doen. Wat is mijn huis nu waard? Dat vind ik best lastig inschatten. Het internet helpt me dan een handje mee.  Ik merk dat ik dat nog het meest interessant vind. Hoeveel is mijn huis nu waard en wat betaal ik hiervoor?

Onze situatie

We kochten ons huis aan het begin van de crisis in 2010. Dat betekent dat de hypotheekrente hoger stond. Afgelopen jaren hebben we de rente zien dalen. Zou de rente nog verder zakken, vroegen we ons dan af; kan het nog lager? En met de huidige rente, zou het gunstig zijn om na te gaan of het mogelijk is om onze maandlasten te verlagen? Kan de hypotheek overgesloten worden zonder dat er boetes bij komen kijken? Kortom is een Hypotheek Oversluiten interessant voor U of voor ons?

Hypotheek oversluiten?

Ja, via onze adviseur zijn we erachter gekomen dat dit kon, voor ons. Onze hypotheek bestaat uit een aantal delen. Het gedeelte met variabele rente hebben we nu vast laten zetten en het was ook mogelijk om een deel van de hypotheek boetevrij over te sluiten. Dat klinkt interessant nietwaar? En dat is het ook. Het scheelt ons aanzienlijk in de maandelijkse kosten.

Kijk en dan vind ik het nog leuker om naar andere huizen te kijken. Niet om te verhuizen, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te zien wat er mogelijk zou kunnen zijn.

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Besparen op je hypotheek, is dat mogelijk?”

  1. Hypotheek lasten verlagen? Nou mooi voor ons alleen als we een aanzienlijke boete betalen. Dat geld hebben we niet, dus het kan niet.
    Belachelijk dat dat bij de banken geen service is!!! Ze moesten die boetes verbieden.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
castor oil olie gezond mamameteenblog.nl
Castor oil, waarom elk gezin een flesje in huis moet hebben.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik voor in aanraking met Castor Oil, of ook wel wonderolie genoemd. Het zou de bevalling kunnen...

Sluiten