Interieur Tips voor het inrichten van de kinderkamer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 4 mei 2023 by Barbara

Kinderkamers inrichten is best lastig als je het nog nooit hebt gedaan. Tenminste zo ervaar ik dat; met drie in te richten kamers voor drie verschillende kinderen met elk een andere leeftijdscategorie. Maar toch heb ik ontdekt dat je ondanks de leeftijdscategorie of het geslacht er enkele tips zijn voor het interieur die je kunnen helpen bij het inrichten van de kinderkamers. Dus mocht je zelf voor de uitdaging staan om een kinderkamer in te richten of herinrichten, dan zijn de volgende tips voor een coole kinderkamer superhandig. Ik weet zeker dat ook jij ze goed kunt gebruiken. 

Interieur tips kinderkamer mamameteenblog.nl

Licht van de Vos lamp

tips licht vosje mamameteenblog.nl

Licht kan enorm sfeerbepalend zijn in een ruimte. Dat geldt ook zeker in een kinderkamer, want ook hier is het nodig om voldoende licht tot je beschikking te hebben, bijvoorbeeld bij het aankleden. Maar daarnaast is er ook de sfeerverlichting, deze is nodig om sfeer in de kamer te brengen. Denk hierbij aan een lampje bij het bedje of een nachtlampje. Zelf hebben wij nu bij onze kleine man een klein lampje staan in de vorm van een vosje. Deze geeft weinig licht, maar wel heel warm licht. Dit kan net de juiste sfeer geven op bepaalde momenten zoals bij het slapen gaan of bij het wakker worden.

En met dit lachende vosje val je lachend in slaap en word je lachend weer wakker! En hij is heel handig want je kunt hem ook automatisch na 5 minuten laten uitschakelen.

Tekeningen aan het Roll & pin prikbord

prikbord interieur mamameteenblog.nl

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb echt een doos vol per kind, vol met kindertekeningen. En echt ik mag er geen 1 weggooien. Als leuk alternatief hebben we nu iets bedacht. Ze ogen ze nu aan hun eigen prikbord hangen en dan moeten ze beslissen of hij bewaard mag blijven. Zo ja, dan moet er 1 uit de collectie van het afgelopen jaar/ maand weg. Lastig, maar het helpt wel. 

Dit prikbord werkt ook handig voor heel veel andere leuke snuisterijtjes, zoals kaartjes van school of van opa en oma’s. Ideaal! Niet meer aan de koelkast, maar gewoon in hun eigen kamertje. De leukste tekeningen mogen natuurlijk wel een tijdje op de koelkast hangen, zo ben ik ook wel weer.

Dit prikbord is trouwens erg leuk, want je krijgt hem in een rol opgestuurd met veel verschillende suggesties. Dan kun je aan de hand van een patroon zelf kiezen hoe het prikbord eruit komt te zien. Wij kozen voor het dambord, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

De zwevende boekenplank als blikvanger

zwevende boekenplank interieur mamameteenblog.nl

Wat is een kinderkamer zonder boeken?  Ik heb er nog geen gevonden. Maar buiten dat de boeken op hele gave spotlight boekenplanken kunt plaatsen, is er ook nog de optie van de onzichtbare boekenplan. Deze coole gadget kan de illusie geven dat er een stapeltje boeken zweeft tegen de muur. Echt heel gaaf om te zien. In elk geval is mijn middelste dochter, een boekenworm, compleet verkocht aan deze boekensteun.

Wij hebben de plank bij haar bed opgehangen en nu kan ze al haar boeken van de bieb en haar lievelingsboeken hier bij haar houden, zonder dat het ruimte inneemt bij haar bed. Toptip toch?

Opbergboxen

Een kinderkamer zonder rommeltjes ziet er wel het meest relaxed uit, voor de ouder dan. Om een kinderkamer overzichtelijk te houden zijn opbergboxen een echte must. Op pinterest kun je hier heel veel ideeën voor vinden en de meeste zijn ook echte blikvangers. Zelf zou ik kiezen voor boxen die je echt kunt afsluiten, zodat de rommeltjes ook echt uit het zicht zijn. Uit ervaring weet ik dat dit verleiding voorkomt, wanneer het bedtijd is.

opbergboxen mamameteenblog.nl

Daarnaast kun je de box ook af en toe omgooien en heb je echt uren geen omkijken naar je kind meer. Het opruimen is daarna ook een stuk makkelijker. Alles kan er zo weer in.  Wijzelf hebben houten boxen op wieltjes gezet. Op deze manier zijn ze makkelijk verplaatsbaar en dat is echt heel fijn.

Lees meer voor meer leuke tips voor de kinderkamer

Tips voor het interieur van de kinderkamer

Met deze tips voor de kinderkamer wordt de kamer zowel praktisch als heel gezellig. En dat laatste is niet onbelangrijk, want je wilt graag dat je kind zich prettig voelt in zijn of haar kamer.

Mocht je nog meer leuke gadgets zoeken voor de kinderkamer dan kun je op de webshop van Coolgift.com nog veel meer vinden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

4 gedachten over “Interieur Tips voor het inrichten van de kinderkamer”

  1. oh ja, de letters hadden we gekocht bij een webwinkel
    Waar kan ik die zwevende boekenplanken vinden? Die zijn echt heel gaaf. ook voor in de woonkamer trouwens.

    Beantwoorden
  2. We hebben net een steigerhouten kist van houtlabel gekocht en versierd met letters. Ga zeker nog wat van je tips gebruiken om de kamer verder te pimpen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie