opbergboxen mamameteenblog.nl

Interieur Tips voor het inrichten van de kinderkamer

Kinderkamers inrichten is best lastig als je het nog nooit hebt gedaan. Tenminste zo ervaar ik dat; met drie in te richten kamers voor drie verschillende kinderen met elk een andere leeftijdscategorie. Maar toch heb ik ontdekt dat je ondanks de leeftijdscategorie of sexe er een aantal tips zijn voor het interieur die je kunnen helpen bij het inrichten van de kinderkamers. Dus mocht je zelf voor de uitdaging staan om een kinderkamer in te richten of herinrichten, dan zijn de volgende tips voor een coole kinderkamer superhandig. Ik weet zeker dat ook jij ze goed kunt gebruiken. 

Interieur tips kinderkamer mamameteenblog.nl

Licht van de Vos lamp

tips licht vosje mamameteenblog.nlLicht kan enorm sfeerbepalend zijn in een ruimte. Dat geldt ook zeker in een kinderkamer, want ook hier is het noodzakelijk om voldoende licht tot je beschikking te hebben, bijvoorbeeld bij het aankleden. Maar daarnaast is er ook de sfeerverlichting, deze is nodig om sfeer in de kamer te brengen. Denk hierbij aan een lampje bij het bedje of een nachtlampje. Zelf hebben wij nu bij onze kleine man een klein lampje staan in de vorm van een vosje. Deze geeft weinig licht, maar wel heel warm licht. Dit kan net de juiste sfeer geven op bepaalde momenten zoals bij het slapen gaan of bij het wakker worden.

En met dit lachende vosje val je lachend in slaap en word je lachend weer wakker! En hij is heel handig want je kunt hem ook automatisch na 5 minuten laten uitschakelen.

 

 

 

Tekeningen aan het Roll & pin prikbord

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb echt een doos vol per kind, vol met kindertekeningen. En echt ik mag er geen 1 weggooien. Als leuk alternatief hebben we nu iets bedacht. Ze ogen ze nu aan hun eigen prikbord hangen en dan moeten ze beslissen of hij bewaard mag blijven. Zo ja, dan moet er 1 uit de collectie van het afgelopen jaar/ maand weg. Lastig, maar het helpt wel. prikbord interieur mamameteenblog.nl

Dit prikbord werkt ook handig voor heel veel andere leuke snuisterijtjes, zoals kaartjes van school of van opa en oma’s. Ideaal! Niet meer aan de koelkast, maar gewoon in hun eigen kamertje. De leukste tekeningen mogen natuurlijk wel een tijdje op de koelkast hangen, zo ben ik ook wel weer.

Dit prikbord is trouwens erg leuk, want je krijgt hem in een rol opgestuurd met veel verschillende suggesties. Dan kun je aan de hand van een patroon zelf kiezen hoe het prikbord eruit komt te zien. Wij kozen voor het dambord, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

 

De zwevende boekenplank als eyecatcher

zwevende boekenplank interieur mamameteenblog.nl

Wat is een kinderkamer zonder boeken?  Ik heb er nog geen gevonden. Maar buiten dat de boeken op hele gave spotlight boekenplanken kunt plaatsen, is er ook nog de opti evan de onzichtbare boekenplan. Deze coole gadget kan de illusie geven dat er een stapeltje boeken zweeft tegen de muur. Echt heel gaaf om te zien. In elk geval is mijn middelste dochter, een boekenworm, compleet verkocht aan deze boekensteun.

Wij hebben de plank bij haar bed opgehangen en nu kan ze al haar boeken van de bieb en haar lievelingsboeken hier bij haar houden, zonder dat het ruimte inneemt bij haar bed. Toptip toch?

 

Opbergboxen

Een kinderkamer zonder rommeltjes ziet er wel het meest relaxed uit, voor de ouder dan. Om een kinderkamer overzichtelijk te houden zijn opbergboxen een echte must. Op pinterest kun je hier heel veel ideeen voor vinden en de meeste zijn ook echte eyecatchers. Zelf zou ik kiezen voor boxen die je echt kunt afsluiten, zodat de rommeltjes ook echt uit het zicht zijn. Uit ervaring weet ik dat dit verleiding voorkomt, wanneer het bedtijd is.

opbergboxen mamameteenblog.nl

Daarnaast kun je de box ook af en toe omgooien en heb je echt uren geen omkijken naar je kind meer. Het opruimen is daarna ok een stuk makkelijker. Alles kan er zo weer in.  Wijzelf hebben houten boxen op wieltjes gezet. Op deze manier zijn ze makkelijk verplaatsbaar en dat is echt heel fijn.

Lees meer voor meer leuke tips voor de kinderkamer

Tips voor het interieur van de kinderkamer

Met deze tips voor de kinderkamer wordt de kamer zowel praktisch als heel gezellig. En dat laatste is niet onbelangrijk, want je wilt graag dat je kind zich prettig voelt in zijn of haar kamer.

Mocht je nog meer leuke gadgets zoeken voor de kinderkamer dan kun je op de webshop van Coolgift.com nog veel meer vinden.

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

4 gedachten over “Interieur Tips voor het inrichten van de kinderkamer”

  1. oh ja, de letters hadden we gekocht bij een webwinkel
    Waar kan ik die zwevende boekenplanken vinden? Die zijn echt heel gaaf. ook voor in de woonkamer trouwens.

  2. We hebben net een steigerhouten kist van houtlabel gekocht en versierd met letters. Ga zeker nog wat van je tips gebruiken om de kamer verder te pimpen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
bank zelf impregneren mamameteenblog.nl
Hoe kun je je stoffen bank zelf impregneren met een vuilafstotende spray?

Het zat er al een tijdje aan te komen dat er een nieuwe bank moest komen. Onze oude lederen zwarte...

Sluiten