HOE KRIJG JE JE OVERHEMD STRALEND WIT MAMAMETENBLOG.NL

Hoe krijg je een wit overhemd weer stralend wit?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De afgelopen periode merk ik dat ik bij het kopen van nieuwe kleding eerder kies voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Mijn smaak lijkt niet zoveel meer te veranderen als het om kleding gaat. Zo kies ik mijn kleding kast dus ook steeds meer voor een paar mooie basis kledingstukken. En hoewel die voor iedereen natuurlijk anders zijn, is een mooie wit overhemd echt een all-time favoriet voor mij. Ik draag hem vaak, hij zit lekker en is zo makkelijk te combineren. Maar mooie kleding heeft aandacht nodig. Zo ook een overhemd. Witte kleding vergrijst ongewild. Dus hoe krijg je een wit overhemd stralend wit?

STRALEND WIT OVERHEMD MAMAMETEENBLOG.NL

Verschillende middelen voor een wit overhemd

Er zijn verschillende middelen die je kleding weer mooi wit kan krijgen. De hieronder genoemde middelen heb ik zelf gebruikt en een goed resultaat mee behaald.

  • azijn
  • soda
  • bakpoeder/ natriumbicarbonaat
  • citroenzuur

Azijn

Azijn is een fijn middel, wat ik eigenlijk altijd in huis heb. Mijn methode is om het overhemd eerst een nachtje te laten weken in witte azijn; eventueel verdund met water. Daarna laat ik het overhemd gewoon meedraaien in de wasmachine met de gewone witte was. Een goedkope manier, een zeer goed resultaat en niet giftig. Nadeel is dat ik de was een beetje zurig vind ruiken. Niet heel erg en de lucht is bij het drogen weer weg.

Soda

Bij de witte (grauwe was) voeg ik een flinke schep soda toe. De was laat ik op normale temperatuur draaien. Het resultaat is er, niet heel verblindend wit, maar zeker een verbetering.

Wat ik nu vaak doe, is als een soort onderhoud, standaard een schep soda laat meedraaien met mijn witte was. Het zorgt dat mijn was niet verkleurt en zelfs een tintje oplicht.

Maar voor een sterk vergeeld of vergrijst shirt of bloesje vind ik dit niet de meest effectieve methode.

De geur is trouwens neutraal.

Baksoda/ Natriumbicarbonaat

Met deze methode behaal ik het beste resultaat. Ik haal heel veel vlekken uit kleding door een papje te maken en dit op de vlek aan te brengen en in te laten trekken. Ook voor je kraag schoonmaak is het een fijn middel. En om je damesblouse of heren overhemd weer helder wit te krijgen is deze methode de beste voor mij. Ik voeg een schepje toe aan mijn witte was en laat de wasmachine op een standaard programma draaien. Resultaat is echt mooi!

Een aanrader!

Ps. Je mag een overhemd echt nooit in de droger doen!

Citroenzuur/ Sap

Deze methode vind ik niet zo fijn, ik heb het wel geprobeerd en de was is er ook prima uitgekomen. Het resultaat was niet heel bijzonder. Misschien leek het wat witter, maar ik wist het niet zeker. Misschien hebben jullie een betere ervaring.

Tip: Steradent tablet

In het verlengde hiervan ligt de tip van een vriendin van mij. Die had via haar opa een tabletje Steradent ( jeweetwel, onderhoudstabetten voor een kunstgebit) mee gekregen voor de was. Haar opa gaf aan dat het echt het beste resultaat geeft. (yep, zeer grappige opa)

Mijn vriendin heeft het geprobeerde en is helemaal om. Het werkt ook echt heel goed.

Misschien dat ik het nog een keer wil proberen, maar ik heb de tabletten nooit in huis en om nu een hele verpakking te kopen en misschien maar 1 tablet te gebruiken is voor mij niet heel aantrekkelijk. Maar misschien hebben jullie het in huis en is het de ideale tip voor jou!

De Verdwaalde sok

Behalve dat witte kleding door het wassen snel kan vergelen; is er ook nog die verdwaalde gekleurde sok die je was een fijne waas geeft. Het is het meest effectief om zo snel mogelijk dezelfde was nogmaals te laten draaien op een iets hogere temperatuur met een middel die kleding weer ontkleurt. Tenzij je de kleur erg mooi vindt.

Zoals mijn witte was door een rode sok een zacht rose kleur kreeg en mijn dochters dit supermooi vonden. Ander verhaal.

De middelen die je kunt gebruiken zijn hetzelfde als hierboven, maar je kunt ook kiezen voor een middel met iets meer bleekmiddel. Wees wel voorzichtig, want behalve dat bleekmiddel ontkleurt kan het je kleding ook beschadigen.

Waarschuwing:

Ben jij net als ik heel blij met je kleding en je mooie overhemd van bv. Casa moda? Wees dan verstandig en gebruik dan de minimaal aanbevolen hoeveelheid en probeer het eerst uit op een minder favoriet wit kledingstuk. Elke wasmachine is anders en niet elk merk van een middel is even sterk. Controleer daarbij of er geen bleekmiddelen vermeld staan op de verpakking, vaak geeft dit meer problemen dan een goed resultaat!

Laat je me weten of het bij jou ook is gelukt? Of heb je een goede tip voor mij

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
hotspots gran canaria met kinderen mamameteenblog.nl
Hotspots Gran Canaria met kinderen

Hotspots Gran Canaria met kinderen | De Canarische eilanden, één van onze favoriete plekken op de wereld. De prachtige omgeving,...

Sluiten