hotspots gran canaria met kinderen mamameteenblog.nl

Hotspots Gran Canaria met kinderen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hotspots Gran Canaria met kinderen | De Canarische eilanden, één van onze favoriete plekken op de wereld. De prachtige omgeving, de vriendelijke mensen, het heerlijk eten en het mooie weer maken het elke keer weer een feestje. 

hotspots Gran Canaria met kinderen mamameteenbog.nl

En nu, met 3 jonge kinderen, is dit dé plek waar we graag naartoe gaan voor onze vakanties. Het prettige vliegen, vanwege de tijdsduur maakt het reizen makkelijk en fijn met jonge kinderen. Daarnaast voelt hier het ondertussen een beetje als thuiskomen. 

Eén van onze favoriete eilanden is Gran Canaria. Vanwege de verschillende landschappen en het mooie weer zijn hier zo veel leuke uitstapjes te ondernemen, ook of misschien wel juist met kinderen. Ook fijn is dat er zo vaak een last-minute naar Gran Canaria is te vinden. 

Cran Canaria Island

Elk eiland van deze archipel heeft zo zijn eigen charme, zijn eigen prettige kwaliteiten. Voor het eiland Gran Canaria is dat voor ons het landschap, met in het Noorden veel groen en in het Zuiden de witte stranden. Met een gehuurde auto is elke mooie plek makkelijk te bereiken en kun je veel variatie aanbrengen in je vakantie. Voor ons ideaal met kinderen, maar er is hier voor iedere soort vakantie wat te vinden, van zonaanbidders tot avonturiers.

Voor een vakantie met kinderen is er echt volop te doen op dit eiland. Met onze gehuurde auto hebben wij echt  prachtige plekken ontdekt die de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Hier volgen onze hotspots met kinderen op Gran Canaria. 

Dunas de Maspolomas

In het zuiden van het eiland vind je het natuurgebied Dunas de Maspalomas. Dit gebied bestaat uit een fraaie verzameling van zandduinen gelegen aan de zee. Aan de beiden kanten wordt dit gebied ingesloten door wijken met hotels en restaurantjes. Maar het strand zelf is rustig en geeft het gevoel alsof je je in een woestijn bevindt grenzend aan zee. De natuur is spectaculair en met een picknickmand en je strandspulletjes kunnen je ongemerkt heerlijk wat uurtjes doorbrengen. Onnodig te zeggen dat dit ook juist met kinderen echt geweldig is. 

Aguimes

In het centrum van het stadje Aguimes is het heerlijk slenteren met je kleintjes. Er zijn hier talloze smalle steegjes, pleintjes en terrassen en geven je het gevoel alsof je eeuwen terug in de tijd bent geslingerd. 

De felgekleurde huisjes, beelden van kunstenaars en bankjes om even uit te rusten maken het hier voor kinderen ook erg leuk om te wandelen.   

Lees ook : Een weekje naar de camping met kinderen in Zuid-Frankrijk

Barranco de Guyadequi

Barranco de Guayadeque is één van de mooiste ravijnen van het eiland. Door de zeer goed begaanbare wegen is het uitzicht grandioos. In dit bijna onbewoonde dal vind je dan ook vrijwel ongerepte natuur. De 8km lange doodlopende weg loopt het dal in, die eindigt bij restaurant Tagoror. Een leuk restaurant om met de kinderen iets te drinken. Rondom zijn er veel grotten te vinden die door de oorspronkelijke bewoners bewoond werden. Hier kun je op gezette tijden ook een kijkje nemen. Wel van te voren even informeren. 

Puerto de Mogan

Het havenplaatsje Puerto de Mogan is het Venetië van Gran Canaria. De mooie huisjes, bruggetjes en vele bloemen geven het een heel schilderachtig aanzien. 

In de haven vind je veel restaurantjes waar je de lekkerste gerechten met vis kunt eten. Daarnaast vind je het half ronde rustig aflopende strand naar de zee waar onze kinderen nog heerlijk hebben gespeeld in het zand. De perfecte combinatie van een vakantie met kinderen. Sightseeing en chillen op het strand ineen. 

Pretparken op Gran Canaria

Op vakantie zijn wij niet zo geneigd om pretparken te bezoeken, toch zijn er wel een paar leuke te vinden op het eiland. 

Crocodilo Park Gran Canaria
Dit park is een mini-dierentuin met o.a. apen, roofdieren, slangen en natuurlijk krokodillen. Met verschillende krokodillen en slangen shows om te zien. 

Openingstijden: Zaterdag gesloten. Overige dagen: 10:00 tot 17:00 uur
Entree: 3 t/m 12 jaar € 6,90 vanaf 13 jaar € 9,90

Leones Marinos | zwemmen met zeeleeuwen op Gran Canaria
Naast dat je in Aqualand met zeeleeuwen kan zwemmen is die mogelijkheid er ook bij Leones Marinos.

Kinderen van 5 tot 8 jaar € 35,00
vanaf 9 jaar €40,00

Aqualand, Gran Canaria
Kids-Aqualand-Gran-Canaria is een leuk alternatief voor als het aan het strand eens te hard waait. Dit zwemparadijs heeft veel glijbanen en verschillende zwembaden met allerlei spel attributen, en  is zeker een bezoek waard voor ouders met kinderen. Het is er nooit echt druk zodat je ze niet uit het oog verliest en er geen wachtrijen voor de glijbanen zijn. Jammer alleen dat je geen eten en drinken mee kunt nemen in het park om hygiënische reden.

Openingstijden: Dagelijks 10:00 tot 17:00 uur
Entree: 3 t/m 12 jaar € 15,00 vanaf 13 jaar € 21,00

Vakantie Gran Canarias

Al met al een hele hoop te doen op het eiland. Want dan hebben we het nog niet over de vele watersporten die je hier kunt doen, het wandelen in de oerbossen en de heerlijke gerechten die ze hier serveren. 

Voor ons een heerlijk vakantie eiland!

Dit artikel bevat oa afbeeldingen van Shutterstock.com/ diafotos

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “Hotspots Gran Canaria met kinderen”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
buikklachten mamameteenblog.nl
Lekkende darm: wat is het en hoe pak je het aan?

Al sinds mijn jeugd ben ik bekend met buikklachten. Na (heel) veel onderzoeken en ingrepen als volwassenen heb ik eindelijk...

Sluiten