Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara
Daar ben ik weer met een heerlijk visrecept! Op het moment is het bij ons elke vrijdag visdag dus daar ben ik weer met een heerlijk visrecept! Dit visrecept hebben we echter alweer een week of twee geleden gegeten. Dit keer is het Kabeljauw met heerlijke groene asperges en gebakken zachte zoete aardappel. Lekker! Voor verse vis ga ik eigenlijk altijd naar de markt en zoals je hieronder ziet, heb je op de Haagse markt echt enorm veel keus en is het elke keer weer een belevenis. Van krabben en kreeften tot hele inktvissen! Maar een goede visboer bij jouw in de buurt heeft als het goed is ook veel keus en kun je vast ook een fijn stuk vis kopen.
Inhoud
Visrecept Kabeljauw
Maar voor vandaag ga ik voor de Kabeljauw en ik heb hier een heerlijk visrecept voor bedacht. Ik kwam op dit idee voor een visrecept doordat ik net de rozemarijn had geoogst uit mijn tuintje en deze wilde gebruiken in een recept. Ik heb op de markt een mooi stuk kabeljauw kunnen uitkiezen, waaruit ik ongeveer twee grote porties kan halen en drie wat kleinere porties voor de kinderen.
Na goed te hebben gewassen en weer te hebben gedroogd, heb ik de kabeljauw verdeeld. De smaak van kabeljauw is vrij neutraal, en dit is voor kinderen, tenminste mijn kinderen, die niet zo makkelijk eten, een lekkere ‘neutrale’ vis. Ik heb de vis voor de kinderen gemarineerd in een beetje citroensap (blijft de vis lekker zacht van) en wat zout. Voor ons grote mensen heb ik de vis gemarineerd in olijfolie, citroensap, citroenrasp (ongeveer een halve citroen), rozemarijn en peper en zout.
Daarna heb ik de Vis in wat rauwe ham gewikkeld en het even een half uurtje laten rusten in de koeling. De vis voor de kinderen heb ik kort van tevoren heel even gebakken in olijfolie in een grote braadpan. Dit maakt de vis niet te droog, dan blijft hij lekker zacht en een beetje sappig, en let op deze vis kan nog flink nagaren!
Asperges
Daarna heb ik de asperges schoongemaakt en gekookt. Volg hierbij de standaard instructies voor het koken van de asperges, maar volg vooral je eigen voorkeur. Wij houden bijvoorbeeld van wat knapperige asperges en koken ze niet helemaal gaar. De groene zijn echt lekker van smaak en met de olie uit de pan van de vis overgoten maakt het de asperges helemaal lekker.
Zoete aardappel
De zoete aardappel heb ik geschild, in plakjes gesneden en met knoflook, olie, zout en een restje rozemarijn gekruid en daarna in de heteluchtoven gezet op 200°C voor ongeveer 20 minuutjes.
Daarna heb ik de kabeljauw gebakken in een hoge braadpan in wat olijfolie, voor ongeveer 5 minuutjes in de pan aanbakken, zo`n 2,5 minuut per kant en daarna in de oven voor 12 minuten op 200°C. Ik heb ze lekker bij de aardappeltjes op het bakpapier erbij gelegd.
Helaas heb ik geen kant en klaar foto gemaakt, er was teveel honger en te weinig geduld. Maar toch wil ik jullie dit lekkere visrecept niet onthouden. Het is een gezond en makkelijk recept, waarbij je lekker kunt variëren naar eigen smaak. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren!
Eet smakelijk!
Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:
- Recept voor Bakabana met pindasambal
- Ouderwets lekkere Indische Broodpudding!
- Het recept om zelf Granola te maken
- Het recept voor Thaise kokos soep | Thom Kha Kai
- Recept voor Bananenbrood, suikervrij en maar 5 ingrediënten
- Recept voor lekkere gebakken sardientjes
- Zuurdesembrood bakken bij warm weer of in de tropen | Het recept
- Zo maak je de lekkere, gezonde gerechten voor jouw kind! [TIPS]
- Recept voor een heerlijke vegan sinaasappelbananencake
- Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue
- Wanneer kies je voor rood, en wanneer voor wit?
- Een kookboek schrijven? Zó doe je dat!
Lekker! Ik eet eigenlijk nooit kabeljouw. Wel zalm.
Dol op kabeljauw!! Zo’n heerlijke zachte vis. Dank voor ’t delen van je fijne recept. Lfs, AJ xx (ps Je foto’s zijn prachtig)
Hi Barbara, ik lees je blog al eventjes mee, je hebt een hele leuke manier van schrijven! Dus vandaag dus de primeur van een eerste reactie! ;-)Vandaag hebben wij ook vis gegeten (ook bij de Haagsche markt gekocht, zó blij dat ik weer in DH woon!). Het was heerlijk! En super simpel.. Ik gebruik wel (bijna) altijd wat meer kruiden dan in een recept vermeld staat. De dorade heeft geen hele sterke vissmaak, dus is misschien ook wel wat voor kinderen. En de cherrytomaatjes die erbij zitten waren zo heerlijk zoet. Aanradertje!
https://bijzonderspaans.nl/4291/dorada-con-patatas-al-horno-dorade-met-aardappels-uit-de-oven/
Liefs, Linny
Hi Linny, *bloos* dank je wel…
De dorades staan bij mij ook hoog op het lijstje om te maken, maar ik ben nog een beetje huiverig voor de combi kids/ graatjes. Maar dit recept ga ik zeker opslaan, misschien kan ik het een keer samen maken met een ander visje voor de kinderen!