fbpx
slaap tag mamameteenblog.nl

De Slaap TAG

Sale juli 2019

Sinds ik kinderen heb, ben ik me er meer dan ooit van bewust hoe fijn het is om een nachtje ongestoord lekker en diep te kunnen slapen. Ik ben niet een echte slaapkop, maar ik kan me wel enorm verheugen op een nachtje slaaprust. Slaap is wel echt essentieel voor mij om de dag een beetje behoorlijk door te komen, heb ik ontdekt. En afgelopen jaren heb ik wel het gevoel gehad wat essentiële uurtjes te hebben ingeleverd aan slaap. Ik heb me dan ook voorgenomen om straks, als Liam naar school gaat, eerst eens een maand te gaan bijslapen. Jammer dat dit nog twee jaar duurt…maar om alvast wat weg te dromen heb ik nu mijn Slaap TAG!

slaap tag mamameteenblog.nl

Ben je een Ochtendmens of een Avondmens?

Ik ben op dit moment voornamelijk een Avondmens, maar dat komt vooral doordat de kinderen vrij vroeg wakker zijn en ik dus ook, een soort van. Maar in de avond kom ik echt tot leven, dan heb ik vaak een hele lijst aan dingen die ik wil gaan doen en voor ik het weet is het dan ook zo 23.00 uur.

Aan de andere kant is het avondmens zijn relatief voor mij, want een keer doortrekken tot 01.00 uur moet ik betalen met een week vroeg naar bed. Ja, dat is de *kuch* de leeftijd.

Heb jij mijn antwoorden op de vragen in de : Ben jij een keukenprinses tag, al gelezen?

Hoeveel slaap heb jij nodig per nacht?

Hmm, ik denk toch wel tussen de 8 en 9 uur slaap. Bij langer slapen word ik duf in mijn hoofd en bij korter slapen word ik ook duf in mijn hoofd! Lastig!

Waar mogen ze jou voor wakker maken?

Midden in de nacht mag je me altijd wakker maken voor eten. Het liefst iets zoets, een lekkere beker Ben en Jerry`s ofzo, smaak maakt niet perse uit.

note: daarom heb ik dus nooit Ben en Jerry`s in huis.

Een twijfelaar of een 1-persoonsbed, twijfelaar, 2-persoonsbed of een lit-jumeaux?

Wij hebben 2 box-springs aan elkaar geschoven van de Ikea! Dus volgens mij is dat dan een standaard 2-persoonsbed. Hij ligt echt heerlijk! Wel hebben we een extra groot dekbed, vanwege de lange benen van manlief.

Wat is jouw voor het slapen gaan ritueeltje?

Mijn slaapritueeltje is niet zo spannend, vermoed ik. Meer van het tandenpoets niveau, kids checken, omkleden in pyjama (jep een echte), dan licht uit en pitten. Trust!

Slaap met de ramen open of met de verwarming aan?

Ik sliep vroeger altijd met een kruik en sokken aan in bed. Yep, zo niet romantisch, maar wel lekker warm. Wel stond er altijd een raampje open. Maar sinds ik kinderen heb gekregen, staat het raampje altijd open en heb ik geen kruik meer nodig of sokken aan, tenzij het -10ºC  is.

Droom jij veel?

Ik droom echt heel veel,  maar meestal weet ik het in de ochtend niet meer zo goed. Maar twee nachten geleden had ik nog een echte nachtmerrie, waar ik met de auto van een dijk afreed. Ik voelde de adrenaline echt in mijn buik, zo echt was deze droom. Maar vaak na een dag of wat kan ik het mij ineens niet meer herinneren. Als kind droomde ik veel meer, of misschien kon ik het mij beter herinneren.

Wanneer heb jij voor het laatst uitgeslapen?

Oef, dit is wel lang geleden. Het erge is wanneer ik nu een keer mag uitslapen,  lig ik vaak al om acht uur wakker. Maar dan pak ik vaak een lekkere uitgebreide douche en daarna een lekker lang ontbijtje! Ook fijn.

Je ideale ontbijtje?

Dat is een volle gedekte tafel met croissantjes, een gekookt eitje, verse jus, thee en aardbeien samen met Meneer B en de kids en zeeën van tijd! Hmmm, nu alweer zin in.

En ten slotte: waar kom jij je bed voor uit?

Ik heb hem zelf bedacht hoor, deze vraag, maar ik moet er wel even over nadenken, want er is best veel waar ik mijn bed voor uitkom. Natuurlijk voor een heerlijk ontbijtje, maar vooral wanneer we als gezin wat leuks gepland hebben staan. Dat vind ik altijd heel gezellig en kan ik mij er echt op verheugen en spring ik zo mijn bed uit.

Zo dat was mijn eerste en eigen Tag met 11 vragen over Slapen. Vind jij deze tag ook leuk? Voel je vrij en neem hem over! Plaats dan wel een linkje van mij bovenaan in de Tag, dan kom ik snel je antwoorden lezen!

Voor nu Tag ik de volgende Bloggers om hem vast in te vullen: Mirjam van Meervanmir.eu, Merel van Lotuswritings.nl en Ramona van Kijkmama.nl! Aan jullie de eer dames, als je zin hebt natuurlijk! Als je het leuk vind, laat een linkje achter dan kom ik even kijken!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
kruidnootjes mamameteenblog.nl
Zelf Kruidnootjes maken, lekker en snel recept!

En dit recept maak ik elk jaar wel een tig keer, vooral in de herfst. Maar stiekem af en toe...

Sluiten