Poetsen met een elektrische tandenborstel voor kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Het tandenpoetsen is bij ons best een hele klus om de kinderen goed bij te brengen. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar ik merk echt dat we er bovenop moeten zitten om te zorgen dat onze kinderen de tanden poetsen en ook dat ze ze goed poetsen. Ze vinden het tandenpoetsen nog niet zo leuk. Later wel, dan willen ze een mooi gebit! Schoon en netjes rechte tanden!

Elektrisch tandenpoetsen mamameteenblog.nl

Ze vinden het zo niet leuk dat ik vaak genoeg moet ingrijpen bij het poetsen; dan schreeuwen ze moord en brand. Een behoorlijk aanslag op het geduld van de buren moet ik zeggen. (gehorige huizen)

Toch weerhoudt het mij niet, sorry buur. Ik vind het belangrijk om de tanden goed te poetsen en te zorgen dat mijn kinderen hun gebit goed verzorgen. Zelf heb ik maar 1 gaatje en die heb ik nu bijna 20 jaar. Daarvoor en daarna nooit gaatje meer in mijn tanden of kiezen gehad. Gedeeltelijk is dit bepaald door de genen, maar gedeeltelijk ook door thuis. Mijn moeder was tandartsassistente en het beleid bij ons thuis was elke ochtend je tanden goed te poetsen en elke avond uitgebreid poetsen.

Tussen de middag na de maaltijd lukte het poetsen alleen wanneer we thuis waren. Op school waren er gewoonweg geen faciliteiten voor. Maar het is er bij mij ingestampt. Na elke maaltijd je tanden poetsen draagt bij aan een gezond en sterk gebit, werd er herhaaldelijk gezegd. 

Waarom goed poetsen noodzakelijk is!

Wist je bijvoorbeeld dat het hebben van een gaatje of gaatjes in je tanden, cariës, een chronische ziekte is? En dat dit de meest voorkomende chronische ziekte is onder kinderen in Nederland?

En wisten jullie dat 41% van de 5-jarige kinderen cariës heeft?

En dat 33% van de 4-jarige nog nooit bij een tandarts of mondhygiënist is geweest?

De cijfers zijn opvallend en geven weer welke (pittige en verantwoordelijke) taak de ouders hebben. Tenslotte hebben kinderen er later veel plezier van. Dat kan ik zelf uit ervaring zeggen. 

Hoe ik het poetsen leuker maak

Hoe ik het toch probeer zo leuk mogelijk te maken? Met de app van Disney Magic Timer-app lukt het om mijn kinderen (bijna) 2 minuten te laten poetsen. Echt ideaal! Zie voor actiefilmpje mijn Instagram.

Daarnaast poetsen we hier allemaal elektrisch. Zelf merk ik dat ik fijner vind als met de hand poetsen. Mijn tanden voelen er ook schoner door. Dat het beter is om elektrisch te poetsen heeft te maken met het feit dat je dan beter de plak kan weghalen, dat je minder last hebt van terugtrekkend tandvlees door minder druk en dat je makkelijk langer je tanden poetst (2 minuten dus :))

En met de nieuwe uitbreiding op het kinderassortiment van alle leeftijden van Oral-B is het tandenpoetsen weer een stukje leuker geworden voor kinderen. Zo is er nu oa samen met Disney de Incredibles-lijn toegevoegd voor de kinderen vanaf 3 jaar. Mijn zoontje is er helemaal weg van.

Cadeautip: Denk eens aan deze leuke elektrische tandenborstels van Oral-B Kids, ze zijn een hip en nuttig cadeau voor kinderen. 

Welke elektrische tandenborstel voor welke leeftijd?

Zo zijn de Oral B elektrische tandenborstels kinderen zo ontworpen dat ze passen bij de ontwikkeling van elk kind. Vanaf 3 jaar mogen kinderen al hun melktanden poetsen met een elektrische tandenborstel.

Oral-B – 3 jaar en ouder met de leuke afbeeldingen van Disney op de tandenborstel en de Disney Magic Timer, maakt tandenpoetsen een stuk leuker en interessanter voor de kleintjes. 

Oral-B Junior – 6 jaar en ouder; voor kinderen die wisselen is het nog belangrijker om goed je gebit te verzorgen en met de Junior Elektrische tandenborstel met poets-druksensor van Oral-B is het makkelijker.

Oral-B Teen – 13 jaar en ouder heb je een slimme tandenborstel te pakken. Deze is speciaal ontwikkeld voor kinderen met bv een beugel om hun gebit goed schoon te houden. 

De bijbehorende tandpasta kinderen is afgestemd op de behoefte van het gebit van elk kind van elke leeftijd.

Eerlijk gezegd gaat het poetsen van de tanden voor min kids nog steeds niet helemaal vanzelf, maar het is wel een stuk leuker en gezelliger geworden met de elektrische tandenborstel voor kinderen en de Disney Magic Timer-app.

Wij blij, ons gebit blij en de buren blij.

elektrische poetsen mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Poetsen met een elektrische tandenborstel voor kinderen”

  1. De elektrische tandenborstel is heel goed. Ik heb ook speciaal de Oral B
    elektrische tandenborstel voor al mijn kinderen gekocht. Ze genieten nu van het poetsen van hun tanden. De elektrische tandenborstel is echt een aanrader.

    Beantwoorden

Plaats een reactie