waarom elektrisch poetsen mamameteenblog.nl

Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

In samenwerking met Oral B. Het tandenpoetsen is bij ons best een hele klus om de kinderen goed bij te brengen. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar ik merk echt dat we er bovenop moeten zitten om te zorgen dat onze kinderen de tanden poetsen en ook dat ze ze goed poetsen. Ze vinden het tandenpoetsen niet zo leuk. 

Ze vinden het zo niet leuk dat ik vaak genoeg moet ingrijpen bij het poetsen; dan schreeuwen ze moord en brand. Een behoorlijk aanslag op het geduld van de buren moet ik zeggen. (gehorige huizen)

Toch weerhoudt het mij niet, sorry buur. Ik vind het belangrijk om de tanden goed te poetsen en te zorgen dat mijn kinderen hun gebit goed verzorgen. Zelf heb ik maar 1 gaatje en die heb ik nu bijna 20 jaar. Daarvoor en daarna nooit geen gaatje meer in mijn tanden of kiezen gehad. Gedeeltelijk is dit bepaald door de genen maar gedeeltelijk ook door thuis. Mijn moeder was tandartsassistente en het beleid bij ons thuis was elke ochtend je tanden goed te poetsen en elke avond uitgebreid poetsen.

Tussen de middag na de maaltijd lukte het poetsen alleen wanneer we thuis waren. Op school waren er gewoonweg geen faciliteiten voor. Maar het is er bij mij ingestampt. Na elke maaltijd je tanden poetsen draagt bij aan een gezond en sterk gebit, werd er herhaaldelijk gezegd. 

Waarom goed poetsen noodzakelijk is!

Wist je bijvoorbeeld dat het hebben van een gaatje of gaatjes in je tanden, cariës, een chronische ziekte is? En dat dit de meest voorkomende chronische ziekte is onder kinderen in Nederland?

En wisten jullie dat 41% van de 5 -jarige cariës heeft?

En dat 33% van de 4-jarige nog nooit bij een tandarts of mondhygiënist is geweest?

De cijfers zijn opvallend en geven weer welke (pittige en verantwoordelijke) taak de ouders hebben. Tenslotte hebben kinderen er later veel plezier van. Dat kan ik zelf uit ervaring zeggen. 

Hoe ik het poetsen leuker maak

Hoe ik het toch probeer zo leuk mogelijk te maken? Met de app van Disney Magic Timer-app lukt het om mijn kinderen (bijna) 2 minuten te laten poetsen. Echt ideaal! Zie voor aktiefilmpje mijn Instagram.

Daarnaast poetsen we hier allemaal elektrisch. Zelf merk ik dat ik fijner vind als met de hand poetsen. Mijn tanden voelen er ook schoner door. Dat het beter is om elektrisch te poetsen heeft te maken met het feit dat je dan beter de plak kan weghalen, dat je minder last hebt van terugtrekkend tandvlees door minder druk en dat je makkelijk langer je tanden poetst (2 minuten dus :))

En met de nieuwe uitbreiding op het kinderassortiment van alle leeftijden van Oral-B is het tandenpoetsen weer een stukje leuker geworden voor kinderen. Zo is er nu oa in samenwerking met Disney de Incredibles -lijn toegevoegd voor de kinderen vanaf 3 jaar. Mijn zoontje is er helemaal weg van.

Cadeautip: Denk eens aan deze leuke elektrische tandenborstels van Oral-B Kids, ze zijn een hip en nuttig cadeau voor kinderen. 

Elektrisch poetsen mamameteenblog.nl

Welke elektrische tandenborstel voor welke leeftijd?

Zo zijn de Oral B elektrische tandenborstels kinderen zo ontworpen dat ze passen bij de ontwikkeling van elk kind. Vanaf 3 jaar mogen kinderen al hun melktanden poetsen met een elektrische tandenborstel.

Oral-B – 3 jaar en ouder met de leuke afbeeldingen van Disney op de tandenborstel en de Disney Magic Timer, maakt tandenpoetsen een stuk leuker en interessanter voor de kleintjes. 

Oral-B Junior – 6 jaar en ouder; voor kinderen die wisselen is het nog belangrijker om goed je gebit te verzorgen en met de Junior Elektrische tandenborstel met poets-druksensor van Oral-B is het makkelijker.

Oral-B Teen – 13 jaar en ouder heb je een slimme tandenborstel te pakken. Deze is speciaal ontwikkeld voor kinderen met bv een beugel om hun gebit goed schoon te houden. 

De bijbehorende tandpasta kinderen is afgestemd op de behoefte van het gebit van elk kind van elke leeftijd.

Eerlijk gezegd gaat het poetsen van de tanden voor min kids nog steeds niet helemaal vanzelf, maar het is wel een stuk leuker en gezelliger geworden met de elektrische tandenborstel voor kinderen en de Disney Magic Timer-app.

Wij blij, ons gebit blij en de buren blij.

elektrische poetsen mamameteenblog.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

1 gedachte over “Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?”

  1. De elektrische tandenborstel is heel goed. Ik heb ook speciaal de Oral B
    elektrische tandenborstel voor al mijn kinderen gekocht. Ze genieten nu van het poetsen van hun tanden. De elektrische tandenborstel is echt een aanrader.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zelf diy deodorant maken mamameteenblog.nl
De Beste Deo, tot nu toe dan…

  Sinds mijn zwangerschappen heb ik ontdekt dat mijn deodorant of deo niet meer zo goed werkt, en ben ik...

Sluiten