fbpx
waarom elektrisch poetsen mamameteenblog.nl

Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?

Sale juli 2019

In samenwerking met Oral B. Het tandenpoetsen is bij ons best een hele klus om de kinderen goed bij te brengen. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar ik merk echt dat we er bovenop moeten zitten om te zorgen dat onze kinderen de tanden poetsen en ook dat ze ze goed poetsen. Ze vinden het tandenpoetsen niet zo leuk. 

Ze vinden het zo niet leuk dat ik vaak genoeg moet ingrijpen bij het poetsen; dan schreeuwen ze moord en brand. Een behoorlijk aanslag op het geduld van de buren moet ik zeggen. (gehorige huizen)

Toch weerhoudt het mij niet, sorry buur. Ik vind het belangrijk om de tanden goed te poetsen en te zorgen dat mijn kinderen hun gebit goed verzorgen. Zelf heb ik maar 1 gaatje en die heb ik nu bijna 20 jaar. Daarvoor en daarna nooit geen gaatje meer in mijn tanden of kiezen gehad. Gedeeltelijk is dit bepaald door de genen maar gedeeltelijk ook door thuis. Mijn moeder was tandartsassistente en het beleid bij ons thuis was elke ochtend je tanden goed te poetsen en elke avond uitgebreid poetsen.

Tussen de middag na de maaltijd lukte het poetsen alleen wanneer we thuis waren. Op school waren er gewoonweg geen faciliteiten voor. Maar het is er bij mij ingestampt. Na elke maaltijd je tanden poetsen draagt bij aan een gezond en sterk gebit, werd er herhaaldelijk gezegd. 

Waarom goed poetsen noodzakelijk is!

Wist je bijvoorbeeld dat het hebben van een gaatje of gaatjes in je tanden, cariës, een chronische ziekte is? En dat dit de meest voorkomende chronische ziekte is onder kinderen in Nederland?

En wisten jullie dat 41% van de 5 -jarige cariës heeft?

En dat 33% van de 4-jarige nog nooit bij een tandarts of mondhygiënist is geweest?

De cijfers zijn opvallend en geven weer welke (pittige en verantwoordelijke) taak de ouders hebben. Tenslotte hebben kinderen er later veel plezier van. Dat kan ik zelf uit ervaring zeggen. 

Hoe ik het poetsen leuker maak

Hoe ik het toch probeer zo leuk mogelijk te maken? Met de app van Disney Magic Timer-app lukt het om mijn kinderen (bijna) 2 minuten te laten poetsen. Echt ideaal! Zie voor aktiefilmpje mijn Instagram.

Daarnaast poetsen we hier allemaal elektrisch. Zelf merk ik dat ik fijner vind als met de hand poetsen. Mijn tanden voelen er ook schoner door. Dat het beter is om elektrisch te poetsen heeft te maken met het feit dat je dan beter de plak kan weghalen, dat je minder last hebt van terugtrekkend tandvlees door minder druk en dat je makkelijk langer je tanden poetst (2 minuten dus :))

En met de nieuwe uitbreiding op het kinderassortiment van alle leeftijden van Oral-B is het tandenpoetsen weer een stukje leuker geworden voor kinderen. Zo is er nu oa in samenwerking met Disney de Incredibles -lijn toegevoegd voor de kinderen vanaf 3 jaar. Mijn zoontje is er helemaal weg van.

Cadeautip: Denk eens aan deze leuke elektrische tandenborstels van Oral-B Kids, ze zijn een hip en nuttig cadeau voor kinderen. 

Elektrisch poetsen mamameteenblog.nl

Welke elektrische tandenborstel voor welke leeftijd?

Zo zijn de Oral B elektrische tandenborstels kinderen zo ontworpen dat ze passen bij de ontwikkeling van elk kind. Vanaf 3 jaar mogen kinderen al hun melktanden poetsen met een elektrische tandenborstel.

Oral-B – 3 jaar en ouder met de leuke afbeeldingen van Disney op de tandenborstel en de Disney Magic Timer, maakt tandenpoetsen een stuk leuker en interessanter voor de kleintjes. 

Oral-B Junior – 6 jaar en ouder; voor kinderen die wisselen is het nog belangrijker om goed je gebit te verzorgen en met de Junior Elektrische tandenborstel met poets-druksensor van Oral-B is het makkelijker.

Oral-B Teen – 13 jaar en ouder heb je een slimme tandenborstel te pakken. Deze is speciaal ontwikkeld voor kinderen met bv een beugel om hun gebit goed schoon te houden. 

De bijbehorende tandpasta kinderen is afgestemd op de behoefte van het gebit van elk kind van elke leeftijd.

Eerlijk gezegd gaat het poetsen van de tanden voor min kids nog steeds niet helemaal vanzelf, maar het is wel een stuk leuker en gezelliger geworden met de elektrische tandenborstel voor kinderen en de Disney Magic Timer-app.

Wij blij, ons gebit blij en de buren blij.

elektrische poetsen mamameteenblog.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

1 gedachte over “Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?”

  1. De elektrische tandenborstel is heel goed. Ik heb ook speciaal de Oral B
    elektrische tandenborstel voor al mijn kinderen gekocht. Ze genieten nu van het poetsen van hun tanden. De elektrische tandenborstel is echt een aanrader.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zelf diy deodorant maken mamameteenblog.nl
De Beste Deo, tot nu toe dan…

  Sinds mijn zwangerschappen heb ik ontdekt dat mijn deodorant of deo niet meer zo goed werkt, en ben ik...

Sluiten