snijblok keukenprinses tag

Ben ik een prinses in de keuken Tag

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Al heel lang twijfel ik of ik deze blog zal omzetten naar een kookblog heb, of dat ik er 1 naast zal maken. Ik houd echt van eten en alles erom heen. Ik vind het echt een feestje als ik iets nieuws kan uitproberen in de keuken en helemaal als het dan ook nog lekker is of lekker wordt gevonden door de gasten of mijn gezin. Tot nu stel ik het nog steeds uit, maar wie weet, in de toekomst. Vandaar toen ik deze Tag tegen kwam, van Breg Blogt, dacht ik, die is voor mij! Dus bij deze Bregje, ik ga hem invullen!

snijblok keukenprinses tag

 

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken? 

Ik denk mijn grote houten snijplank, ooit een keer bij de Ikea gekocht. Ik vind hem nog steeds mooi en hij wordt steeds mooier, maar hij is ook fijn in het gebruik. Hij si helaas niet meer verkrijgbaar, maar als je wilt weten welke het is, dan kun je hem hier nog een keer op de foto zien.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Dit is een lastige, ik vind best veel lekker, maar op het moment heb ik een lekkere marinade voor de kippepootjes, voor op de barbecue of in de grillpan. Zo lekker! Zoet en pittig, ik zal er binnenkort maar een blogje aan wijden.

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Er zijn er velen, maar welke me nog goed bij staat, is de keer dat ik een cake wilde bakken in de `combi`-magnetron. Voor het eerst en voor visite. Het was geen succes kan ik je vertellen, de buitenkant was hard (baksteen) en de binnenkant nog vloeibaar. Het leukste was nog dat mijn lief hem gewoon sneed en hem bij de koffie presenteerde. Die arme visite…als jullie dit lezen, alsnog mijn oprechte excuses en tof dat jullie het toch nog opaten.

P.s de magnetron is weg, jullie kunnen gewoon weer langskomen.

Wat is je favoriete kookboek? 

Ik heb geen echt favoriete kookboek, ik haal de meeste recepten toch wel van Internet van mijn favoriete kookblogs. Maar ik heb wel veel boeken in huis van Jamie Olivier. En ik heb mijn oog laten vallen op een gaaf kookboek over Barbecueën. Die staat wel hoog op het wensenlijstje. En als er nog tips zijn, hoor ik ze graag!

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie? 

Mijn favoriete succesrecept is toch wel de Indische of Aziatische keuken. Dit heeft wel een streepje voor. En dan een lekkere bami met kippenpootjes ( in mijn marinade) of mijn Indische kippensoepje! Yummie, krijg meteen weer trek!

Wat is jouw ultieme keukenhack? 

Wanneer ik kip (-filet) bereid, dan laat ik hem na het afspoelen een paar minuutjes in de azijn staan. Daarna spoel ik hem wel weer goed af, maar daar wordt het vlees lekker mals van.Maar het ontsmet meteen en de marinade wordt beter opgenomen in het vlees.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis? 

O, dat is de Roti Koekoes, een soort Indisch gestoomd brood met de smaak van cake. Deze bereid je in een ouderwetse rijstkoker en wanneer hij dan net uit de pan komt en je smeert er een dun laagje roomboter op…lekker!

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

Ik denk dat hier in ons huis het een beetje de standaard is, namelijk : boter, kaas en eieren. Dit gebruik ik bijna dagelijks en iedereen houdt hier van kaas! Stelletje kaaskoppen #grijns.

Nou, dat was hem. Hij is ingevuld! Nou weet iedereen of ik een keukenprinses ben. Uch!

Maar nu wil ik natuurlijk ook weten of jij een keukenprinses bent? Heb je de Tag al ingevuld, laat dan de link achter in de comments en ik lees hem. Mocht je hem nog niet ingevuld hebben, voel je vrij of laat gewoon gezellig een comment achter! Is altijd leuk!

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
bedankt heer in het verkeer mamameteenblog.nl
Bedankt ‘heer’ in het verkeer.

Aan het begin van de vakantie had ik nog een interessant dingetje in het verkeer. Ik weet  hoe het met...

Sluiten