10 Kledingtips voor de perfecte fotoshoot

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 6 mei 2024 by Barbara

fotoshoot kleding mamameteenblog.nl

Of je nu zelf een fotoshoot doet met je kinderen of het laat doen door een professionele fotograaf; het is hèt moment waar de lachende gezichten, de ondeugende blikken en de liefdevolle momenten worden vastgelegd.
Maar voordat je de camera tevoorschijn haalt, is er één grote vraag die beantwoord moet worden: wat trekken we aan? En wat trekken de kinderen aan?

Maar geen zorgen, hier staan een aantal tips voor het uitkiezen van jullie outfit en de kinderkleding voor de kinderen. Zo staat iedereen er relaxed en stralend bij op de foto! 

Ken de stijl van de fotograaf

Kies je voor een professionele fotograaf? Elke fotograaf heeft zijn eigen unieke stijl en voorkeuren als het gaat om kleding voor een fotoshoot. Neem de tijd om de portfolio van de fotograaf te bekijken en krijg een gevoel voor zijn of haar esthetiek. Sommige fotografen houden van een casual en ontspannen look, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan een meer formele uitstraling. 

Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van de kleding.

Afstemmen, maar match niet te veel

Het is belangrijk dat jullie outfits goed bij elkaar passen, maar vermijd het om allemaal exact dezelfde kleding te dragen. Kies in plaats daarvan voor kleuren die mooi bij elkaar passen en stem de stijlen op elkaar af. Denk bijvoorbeeld aan een kleurenpalet zoals pasteltinten voor een zachte en harmonieuze uitstraling. Probeer ook te voorkomen dat één persoon opvalt met een opvallende kleur of patroon die afleidt van de rest van de groep.

Meisjeskleding: laat ze stralen tijdens de fotoshoot!

Wat betreft de meisjeskleding voor de jonge dames onder ons is een fotoshoot de perfecte gelegenheid om te schitteren in een prachtige jurk of in een van de mooie kinderrokken voor meisjes. Kies voor stoffen met een mooie textuur en details zoals kant of tule om de outfit extra speciaal te maken. Accessoires zoals bloemen in het haar of een schattig riempje kunnen de look compleet maken. Voor een tijdloze uitstraling kun je kiezen voor klassieke kleuren zoals wit, crème, pastel roze of lichtblauw.

Jongenskleding: stoer en stijlvol

Ook voor jongens zijn er tal van mogelijkheden om er tijdens een fotoshoot geweldig uit te zien. Kies voor een combinatie van comfortabele en stijlvolle kledingstukken, zoals een nette broek met een casual shirt of een spijkerbroek met een stoere trui. Accessoires zoals een hoed, pet of een paar coole sneakers kunnen de outfit helemaal afmaken en zorgen voor een stoere look die perfect past bij de persoonlijkheid van je zoon.

Comfort is key

Een fotoshoot kan soms even duren, vooral als je kinderen hebt die snel verveeld raken of weinig concentratie hebben. Zorg er daarom voor dat ze comfortabel gekleed zijn in kleding die ze gemakkelijk kunnen dragen en waarin ze vrij kunnen bewegen. Vermijd kledingstukken die te strak zitten of je kinderen belemmeren in hun beweging, want dit kan hun humeur tijdens de shoot negatief beïnvloeden.

Daarnaast is het slim om wat te eten en drinken mee te nemen, wat niet te veel vlekt. En een speelgoed waar ze even zoet mee zijn, maar waar ze hun kleding netjes mee houden. (geen stiften bijvoorbeeld)

Denk aan het weer en de locatie

Het weer en de locatie van de fotoshoot spelen een grote rol bij het kiezen van de juiste kleding. Als de fotoshoot buiten plaatsvindt, moet je rekening houden met de weersomstandigheden en je kinderen kleden naar het seizoen. In de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor lichte en luchtige stoffen, terwijl je in de winter wilt zorgen voor warme en comfortabele kleding. Houd ook rekening met de locatie: kies voor kleding die past bij de sfeer en het thema van de locatie, of het nu een park, het strand of een stedelijke omgeving is.

Laagjes zijn je beste vriend

Een handige truc voor fotoshoots is om te kiezen voor kleding in laagjes. Hiermee kun je gemakkelijk de outfit aanpassen aan veranderende weersomstandigheden en zorgt het voor visuele interesse op de foto’s. Denk aan een leuke jas, vest of sjaal die je kinderen aan en uit kunnen doen, afhankelijk van de temperatuur. Bovendien voegen laagjes diepte en dimensie toe aan de foto’s, waardoor ze interessanter en dynamischer worden.

Accessoires maken het verschil bij een fotoshoot

Accessoires kunnen een eenvoudige outfit transformeren in iets bijzonders. Denk aan hoeden, petten, sjaals, haaraccessoires, riemen, sokken, schoenen en sieraden om de look van je kinderen te accentueren en te verfraaien. Kies voor accessoires die passen bij de stijl en het thema van de fotoshoot, maar vermijd overdrijven. Less is vaak more als het gaat om accessoires, dus kies voor een paar subtiele stukken die de outfit compleet maken zonder te overdrijven.

En mocht je twijfelen, neem de accessoires toch maar mee. Zo voorkom je spijt spijt achteraf. 

Stem de kleding af op de persoonlijkheid van je kinderen

Ieder kind is uniek en heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid, dus laat dit ook tot uiting komen in hun kledingkeuze voor de fotoshoot. Als je dochter dol is op prinsessenjurken, laat haar dan schitteren in een mooie jurk die haar persoonlijkheid weerspiegelt. Als je zoon een kleine avonturier is, kies dan voor kleding die past bij zijn energieke en speelse karakter. Het belangrijkste is dat je kinderen zich comfortabel en zelfverzekerd voelen in hun kleding, zodat hun persoonlijkheid echt tot leven komt op de foto’s.

Wat je je kinderen zeker niet moet aantrekken bij een fotoshoot

Een absolute no-go voor een fotoshoot zijn kledingstukken met drukke patronen of felle kleuren die afleiden van het onderwerp: jullie prachtige gezin! Vermijd ook grote logo’s of teksten op kleding, omdat deze de aandacht kunnen afleiden van de gezichten van je kinderen. Kies in plaats daarvan voor tijdloze en klassieke kledingstukken die de tand des tijds doorstaan en de focus leggen op de echte sterren van de fotoshoot: jullie kinderen!

Conclusie

Met deze tips voor outfits en kinderkleding ben je helemaal klaar om de perfecte kledingstijl samen te stellen voor jullie fotoshoot. Onthoud dat het belangrijkste is dat jullie je allemaal comfortabel voelen en dat de kleding past bij de stijl van de fotograaf en de locatie van de fotoshoot. Dus trek die prachtige outfits aan, glimlach breed en laat die camera maar klikken! Met de juiste kleding en een beetje zelfvertrouwen zullen jullie stralen op de foto’s en herinneringen creëren die een leven lang meegaan. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kleertjes.com

10 kledingtips voor fotoshoot mamameteenblog.nl

Plaats een reactie