De blogger en de blog: My happy kitchen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Dit keer een kookblog in de rubriek De blogger en de blog: Myhappykitchen.nl van Anne-Marie. Zoals haar slogan op haar blog zegt: zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas! Op haar blog is Anne-Marie niet kwistig met informatie over haarzelf, des te meer vind je heel veel lekkere recepten en mooie foto’s op haar blog. Daardoor werd ik wel nieuwsgierig naar de persoon achter deze heerlijke recepten. Wat een geluk dat ze de vragen heeft ingevuld in deze rubriek! 

De blogger en de blog my happy kitchen mamameteenblog.nl 1

 

Introductie de Blogger

  • Naam: Anne-Marie Otter
  • Leeftijd: 48
  • Woonplaats en/of Provincie: Den Haag
  • Beroep: Communicatie adviseur aan De Haagse Hogeschool

 

Introductie Blog My happy kitchen

Social Media:

De  Vragen aan Anne-Marie van My happy kitchen:

Wat heeft je doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik was altijd al dol op schrijven en koken en las ook veel foodblogs. Omdat ik de laatste 10 jaar een managementfunctie vervul, schrijf ik amper meer voor mijn werk, iets wat ik wel heel leuk vind. Op een dag bedacht ik me: waarom begin ik niet mijn eigen foodblog?

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Veel werk gebeurt natuurlijk in de kitchen, maar ik schrijf meer dan alleen recepten. Ik werk aan een groot bureau in een fijne werkkamer bij een groot raam. Een heerlijke plek!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Pffff, veel meer dan me lief is. Of eigenlijk niet natuurlijk, want het is mijn favoriete hobby. Maar naast baan, eigen bedrijf van mijn man en kind besteed ik denk ik wel zo’n 40 uur aan bloggen…..

Wat maakt jouw Blog uniek?

Natuurlijk vind je op mijn blog recepten, maar er is nog zoveel meer. Ik ben echt dol op de geschiedenis van ons eten en doe daar veel research voor. Ook vind ik het leuk om alle aspecten van koken en eten te belichten, van museum tot literatuur en van restaurant tot evenement.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Mag het ook een serie zijn? Dan is dan de serie over Trends en eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 en 00.

Dit is de link naar het artikel over de jaren 80, onderaan het artikel staan ook de links naar de andere decennia.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven! Als ik eenmaal in een ‘flow’ zit kan ik echt uren achter de computer zitten!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Te veel focussen op de cijfers. Eerst keek ik iedere dag op Google Analytics, maar ik ben daar mee gestopt. Nu kijk ik maar 1 x per maand en dat is genoeg. Ik blog omdat het mijn passie is. Groei is leuk, maar moet niet leidend zijn voor wat je doet (of laat).

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Niet echt een advies in het bijzonder. Ik vind het wel altijd super leuk om op events andere bloggers te ontmoeten. Ik leer dan veel van het uitwisselen van tips en ideeën.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Lastige vraag, want dat zijn er best wel veel. Ik volg ook graag beauty & lifestyle blogs en dus zet ik graag imfeelinggood.nl in de spotlights!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Karin Luiten! Zij heeft mij met haar boeken over Koken zonder pakjes en zakjes ooit geïnspireerd om de Knorr Wereldmenu’s links te laten liggen en zelf te gaan koken. Ik zou van haar graag willen weten welk pakje of zakje zij – in een onbespied moment – zelf weleens gebruikt!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Zo ontzettend veel! Leuke nieuwe vriendinnen, meer zelfvertrouwen, mooie samenwerkingen, een blije, trotse man en zoon die maar wat graag als ‘proef-eters’ optreden!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Toch wel groei (zie ook vraag 7) in bezoekersaantallen. Ook omdat dat belangrijk is en blijft voor leuke samenwerkingen en eventuele verdiensten in de toekomst. Maar vooral wil ik blijven genieten van het schrijven en het koken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Als je mijn blog volgt, heb je het vast een keer gelezen, maar anders is het wel leuk om te weten dat ik in maart van dit jaar(2016) een gastric bypass (een maagverkleining) heb ondergaan. Ik kan gelukkig nog steeds genieten van lekker koken en eten, maar in veel kleinere porties. Inmiddels ben ik al 44 kilo lichter en erg happy!

Nawoord Barbara:

Leuk om via deze weg meer over je te weten te komen. Je artikelen op je blog My happy kitchen zijn altijd variërend, maar nooit los van je hoofdthema: eten. Bedankt voor het invullen, Anne-Marie.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Maud en haar Blog Maudgeniet.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

1 gedachte over “De blogger en de blog: My happy kitchen”

Plaats een reactie