De blogger en de blog: Volmaakt Onvolmaakt

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Linda en haar mamablog Volmaakt Onvolmaakt in de rubriek de blogger en de blog. Deze mama met haar twee kinderen van 3 en 4  jaar oud schrijft het volgende over het waarom bloggen: 

Als nuchtere moeder heb ik niet zoveel op met de conventies die door de mama maffia en aanverwanten worden opgelegd, maar wel respect heb voor alle ploeterende moeders die een hart onder de riem nodig hebben. . Ook omdat alle moeders maar wat doen en niemand een diploma heeft. En omdat iedereen zijn eigen manier heeft van opvoeden en er nog té vaak “iets gevonden” wordt van de opvoeding van iemand anders. Omdat niemand volmaakt is, en iedereen onvolmaakt.

Benieuwd wat Linda heeft geantwoord op de vragen?

de blogger en de blog volmaakt onvolmaakt mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Linda Aarts
  • Leeftijd: 34
  • Woonplaats en/of Provincie: Culemborg, Gelderland
  • Beroep: Leidinggevende bij Douwe Egberts, Schrijver, Fotograaf

 

Introductie Blog

  • Naam: Volmaakt Onvolmaakt
  • Niche: Mamablog, over een werkende moeder met een eigen onderneming
  • Sinds Wanneer: mei 2015

Social Media:

De  Vragen aan Linda en haar blog Volmaakt Onvolmaakt:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Schrijven is iets wat ik al mijn hele leven doe. Als kind schreef ik mijn eigen series, als geschiedenis student vond ik het heerlijk scripties te schrijven (ja, echt!) en het allerliefst was ik aan de slag gegaan als journalist. Helaas liep het allemaal anders en waren er wat vervelende gebeurtenissen waardoor ik een jaar of vier mijn pen volledig aan de wilgen hing. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik stofte mijn toetsenbord af en begon gewoon opnieuw. En in 2015 ontdekte ik de grootste inspiratiebron die ik ooit heb gehad: mijn kleine monstertjes van peuters.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik schrijf overal. Standaard ligt er een schrijfboekje naast mijn bed, want in de sluimerstaat tussen wakker zijn en in slaap vallen heb ik mijn beste ideeën. Vervolgens werk ik die uit… achter mijn laptop. Ik heb een prima afgestelde werkplek op zolder, maar gezelligheid kent geen tijd! Liefst zit ik gezellig beneden. Laptopje op schoot op de bank, ook zéér ergonomisch verantwoord.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Omdat ik ook nog vier dagen bij Douwe Egberts werk en niet alleen voor mezelf blog (ik heb twee opdrachtgevers waar ik regelmatig voor schrijf), schat ik dat ik een uur of zes per week besteed aan mijn eigen blog. Dat is inclusief het krabbelen van allerlei nieuwe ingevingen op losse stukjes papier (waarvan ik er sommige vervolgens kwijt raak. De frustratie!)

Wat maakt jouw Blog uniek?

Volmaakt Onvolmaakt is een blog waarin ik letterlijk een volmaakt onvolmaakt leven laat zien. Geen enkele moeder heeft een diploma, geen mens is volmaakt. En ligt in het onvolmaakte niet juist het volmaakte? Mijn blog is een gezonde mix van het moederschap en wie ik ben als vrouw en ondernemer. Op mijn blog post ik wat ik voel en beschrijf ik de situaties die ik tegen kom in mijn leven. Ik ben niet bang om onderwerpen aan te snijden die mij kwetsbaar maken of waar andere moeders “iets van vinden”. Bijvoorbeeld, over hoe frustrerend het is om een niet-zindelijk kind op de basisschool te hebben. Of hoe grappig de peuterpuberteit eigenlijk is. Maar ook hoe ik om ga met mijn eigen dertigers dilemma, welke ik soms haat en soms koester, en over mijn eerste voorzichtige stappen als zelfstandig ondernemer.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben op al mijn artikelen trots natuurlijk! Maar ik ben dol op het schrijven van odes aan de mensen die ik bewonder. Degene die ik het allermooist vindt, is de brief aan mijn oudste kind, een dat voordat hij voor het eerst ging wennen op de basisschool: Brief aan mijn bijna-kleuter : https://www.volmaakt-onvolmaakt.nl/brief-aan-mijn-bijna-kleuter/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het allerleukste van bloggen en schrijven in het algemeen, is dat je iets creëert uit het  niets. Bloggen is kunst, mensen! Eerst had je een wit vel papier (of een leeg Word document) en even later heb je een verhaal. Dat is superknap en superleuk! Het allerleukste vind ik het om artikelen te schrijven met een sarcastisch randje, maar op zo’n manier dat mensen je verhaal als heel herkenbaar ervaren. En dat ze er vervolgens natuurlijk op gaan reageren en er een discussie ontstaat.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Bloggen is hard werken, zeker als je wat volgers wil opbouwen. Vanwege mijn werk en mijn twee opdrachtgevers wil ik wel eens vergeten om ook voor mijn eigen blog te schrijven. En de tijd gaat dan zo snel dat je ineens twee weken verder bent zonder een blog op je eigen website. Oeps! Ik werk tegenwoordig met een content kalender waar ik reminders in zet. Eens per week moet, meer mag. Het is even jongleren met alle ballen (en wallen!) die ik hoog moet houden, maar tot nu toe gaat het goed… op een enkele uitglijder na.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik haat titels. Voor de verhalen die ik schrijf, artikelen, blogs… Hoe bedenk je nu iets pakkends en origineels? Maar als je je éven verdiept in het schrijven van pakkende, SEO vriendelijke blogtitels, levert je dat heel wat op. Zorg voor een titel die goed aansluit op je artikel, maar die mensen ook aanspreekt. En hou ze natuurlijk.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik hou enorm van de schrijfstijl van Lonneke, de schrijfster achter Mama Drinkt Wijn: https://www.mamadrinktwijn.nl/. Ik heb enorm respect voor wat ze allemaal onderneemt met een eigen zaak en drie kinderen, en haar blogs afwisselt met wijntips. En is wijn niet iets wat we allemaal als moeder héél hard nodig hebben?

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Annet Bloema, die zou ik graag nog eens willen interviewen. Zij organiseert op een leuke en originele manier bootcamps voor kinderen. Ik zou haar willen uithoren over hoe ze dit fantastische concept heeft ontwikkeld, wat haar beweegt (haha), maar ook hoe zij als vrouw het ondernemerschap ervaart.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Het bloggen heeft mij vooral veel leuke verhalen gebracht en enorm veel inzichten over mezelf. Ook voor mijn kinderen, voor later, wanneer ze terug kunnen lezen wat voor monstertjes ze nou eigenlijk waren. En als ze het niet leuk vinden, nouja. Dan heb ik ze in ieder geval niet met naam en toenaam genoemd. En hoe tof is het als je af en toe een leuke aanbieding krijgt vanwege je blog? Ik mag naar het theater!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Weet je, het bloggen is voornamelijk een hobby. Inkomsten heb ik er niet van, maar het is een goede springplank naar betaalde externe opdrachten. Mijn blog is een fantastische uitlaatklep om te schrijven wat ik wil, wanneer ik dat wil. Wat ik wil bereiken? Dat mensen zich herkennen in de verhalen. Of dat ze zich gesteund voelen, bijvoorbeeld als ze net als ik een niet-zindelijke kleuter op school hebben (want jongens, wat word je direct veroordeeld als je hulp zoekt in de mama-commune). Dát is wat ik met mijn blog wil bereiken. Oh ja, en nog een opdrachtgever of twee. Dat zou ook leuk zijn.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik adem creativiteit! Niet alleen blog ik, maar ik schrijf ook kinderverhalen en illustreer ze zelf. De afgelopen maanden ben ik met een ondernemerscoach aan de slag om deze tak van mijn bedrijf. Voor het Slapen genaamd, op te bouwen. Daar wil ik mijn kinderverhalen gaan publiceren en verspreiden, en een dienst opzetten voor het schrijven van kinderverhalen on demand. Leuk als origineel cadeau! Er moet nog ontzettend veel gebeuren, maar met babysteps kom ik er zeker. (En wil je een keer een kinderverhaal op je blog, mail me dan voor voorbeelden en meer informatie!, mailadres bekend op mijn blog)

Nawoord Barbara:

Een blogger die zich suf schrijft, een mama die creativiteit ademt, het maakt dat ik deze blog even lekker om mijn gemak wil gaan lezen. Het lijkt alsof het spelen met woorden je gemakkelijk af gaat en daarnaast ook dat het je veel plezier geeft. Je onderwerpen zijn raak en eerlijk op je blog. Ik kom snel weer buurten. Dank je wel, Linda, voor het beantwoorden van de vragen.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Channa en haar Blog Somama.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

1 gedachte over “De blogger en de blog: Volmaakt Onvolmaakt”

Plaats een reactie