De blogger en de blog: Kijk, mama!

Last Updated on 22 september 2023 by Barbara

De blogger en de blog heeft dit keer een hardloop-mama in de spotlight van Kijk, mama!. Ramona, mama van vier jongens, werkt in de wijkverpleging, ze heeft een moestuin, ze loopt regelmatig hard en blogt ook nog. Kortom een bezige bij die de vragen voor deze rubriek heeft ingevuld. 

Hoe doet ze dat allemaal? Ze verteld op haar blog:

Ik geniet van de kleine dingen en heb snel inspiratie. De kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron en verder mijn werk, het buitenleven en hardlopen.

Wil jij ook weten wat zij heeft ingevuld bij de vragen?

de blogger en de blog kijk mama mamameteenblog

 

Introductie de Blogger

 • Naam: Ramona van den Arend
 • Leeftijd: 31
 • Woonplaats en/of Provincie: Bennekom
 • Beroep: wijkverpleegkundige

 

Introductie Blog

 • Naam: Kijk, mama!
 • Niche: mamablog (met een beetje over tuinieren, hardlopen en andere leuke dingen)
 • Sinds Wanneer: november 2015

Social Media: 

 • Facebook: @kijkmama
 • Instagram: @kijkmama
 • Twitter: @kijk_mama
 • Pinterest: –

 

De  Vragen aan Ramona van Kijk, mama!:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Om stukjes te kunnen schrijven over onderwerpen die mij interesseren, waarbij ik het leuk vind om andere mensen te leren kennen met dezelfde interesses.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Achter de computer aan de eettafel. Vaak de meest opgeruimde plek in huis.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Hooguit 8 uur per week misschien? Inclusief social media? Gokje. Bovendien blog ik nog onregelmatig, dus vind ik het lastig inschatten. Ik ben weer aan het opbouwen sinds de verhuizing.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Ik denk dat dat aan de persoon ligt die blogt. Ik houd het dicht bij mezelf. Omdat ik het moederschap combineer met werken, hardlopen en tuinieren (en bloggen) kan ik uniek zijn, maar online vind ik veel meer mensen met vergelijkbare hobby’s. Uniek zou ik het eigenlijk niet noemen. Mijn blogs schrijf ik met zelfspot, een knipoog en een nuchtere blik.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Hier ben ik echt te bescheiden voor. Weet jij er één te noemen? (veel leuker)

Barbara: De onderwerpen op je blog spreken mij allemaal wel aan, maar je moestuin verhalen vind ik erg leuk, zoals, de laatste:

 • Over het roodborstje
 • Tuinieren met kleine kinderen

Maar er zijn er veel meer die ik leuk vind!

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Blogs schrijven natuurlijk! De rest is bijzaak. Nee, reacties ontvangen vind ik ook erg leuk.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Steeds doelen stellen die te hoog gegrepen zijn. Ik probeerde een regelmatig blogritme te vinden omdat dat betere verwachtingen kan scheppen bij lezers. Dat is in mijn situatie steeds lastig uitvoerbaar. So be it denk ik nu.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

De drempel verkleinen om meer openbaar te gaan publiceren dankzij gesprekken met Saskia van Twinkelbella.nl, toegevoegd worden aan nuttige Facebookgroepjes dankzij jou en Merel van Lotuswritings.nl en praktische tips zoals verdwenen volgknoppen na een update (thanks Barbara). Verder vind ik het fijn om de eerlijkheid, de nuchtere mens achter de blog, te volgen.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Bovengenoemden! Verder ben ik ook gek op jelmerdeboer.nl. Als jullie meer nuchtere, grappige bloggers kennen hoor ik het graag.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Misschien zou ik nog wel eens gekke, random vragen willen stellen aan mijn favoriete bloggers, over dingen waar nog weinig over is verteld.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een nieuwe online wereld met leuke contacten.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Wat meer willen schrijven, beter willen worden en wie weet het ontmoeten van bloggers. (Eigenlijk zou ik een hardloop kinderwagen gesponsord willen krijgen, maar dat is tot nu toe een ver-van-mijn-bed show 😉 )

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Bij patat neem ik het liefst een kroketje èn een frikandel speciaal. En pindasaus á la Marcels beste recept.

Nawoord Barbara:

Bedankt, Ramona voor het invullen van de vragen. Je blog en indirect je leven volg ik al een tijdje. Een moeder met 4 jonge kinderen! En allemaal knullen! Ik vind het reuze-interessant hoe je met je humor en nuchtere blik op je omgeving in het leven staat. Daarnaast ben ik een tikkeltje jaloers, dat je met kids kunt hardlopen, (hoe doe je dat toch) lijkt me heerlijk, maar zonder kids al een uitdaging voor mij. Haha, kortom, ik blijf je volgen!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Linda en haar Blog Volmaakt Onvolmaakt.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie