De blogger en de blog: SoMama.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Mamablogger Channa en haar blog SoMama.nl in de rubriek De blogger en de blog. Deze mama, getrouwd en twee kinderen is in het dagelijkse leven marketeer. Ze houdt zich daarnaast bezig  met haar kinderen, vrienden en familie,  netflix en haar blog natuurlijk. Een mamablog met elke dag een artikel uit het dagelijks leven met hele diverse onderwerpen. Ook haar broertje Pascal (Syndroom van Down) staat centraal op haar blog.

De blogger en de blog somama mamameteenblog.nl 1

 

Introductie de Blogger

  • Naam: Channa 
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Provincie Utrecht
  • Beroep: Marketeer

 

Introductie Blog

  • Naam: SoMama
  • Niche: Mama, Family & Lifestyle
  • Sinds Wanneer: juli 2015

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Eigenlijk heb ik altijd al ‘iets’ online willen doen, maar het kwam er nooit van! Na de geboorte van mijn zoontje wist ik het eigenlijk nog steeds niet! Na de geboorte van mijn dochtertje wist ik wel, ik wilde iets waar ik de belangrijke moment kon bespreken, zodat ik ze niet meer zou vergeten. Want wanneer zette hij eigenlijk zijn eerste stapjes? SoMama is dus eigenlijk begonnen als een online dagboek, leuk voor de kinderen voor later!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Dit varieert enorm. Soms zit ik met de laptop op schoot op de bank, een andere keer zit ik achter een bureau, maar het komt ook voor dat ik lekker languit in bad lig en een blog typ op mijn telefoon.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

De laatste tijd wat minder, de energie ontbreekt (door de ziekte van Graves). Hiervoor was het gemiddeld denk ik een uur per dag.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Natuurlijk ons dagelijks leven, dat bij iedereen anders is. Je krijgt een kijkje in mijn leven als (werkende) moeder en in het leven van onze twee kinderen. Daarnaast staat mijn broertje met het syndroom van Down ook centraal.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Het artikel over geboortefotografie. Allereerst ben ik super trots op de prachtige foto’s van mijn tweede bevalling. Daarnaast heb ik het geschreven om het beeld dat veel mensen hebben bij geboortefotografie uit de wereld te helpen.

https://www.somama.nl/geboortefotografie-een-prachtige-herinnering/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Gewoon lekker schrijven! Mijn ei kwijt kunnen en tegelijkertijd een soort van dagboek maken voor de kinderen. Daarnaast is het ook heel leuk als ik andere ermee kan helpen!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Dagelijks willen bloggen. Een jaar lang heb ik dit gedaan en dit MOEST ook echt. Ik kon mijn lezers natuurlijk niet teleurstellen, dat was mijn idee. Natuurlijk onzin, bloggen moet leuk blijven en geen kwestie van MOETEN worden.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Doe wat goed voelt! Leg je zelf geen druk op en geniet van het schrijven!

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg ontzettend veel andere blogs wanneer ik daar de tijd voor heb. Zou dus een hele lijst kunnen opschrijven. Een keuze maken, heel moeilijk!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Chantal Janzen! Ze komt altijd zo lief en vrolijk over. Ben heel benieuwd naar haar kijk op het leven!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Al na enkele weken ging er een wereld voor mij open. Of ik producten wilde reviewen, uhh wat? Inmiddels heeft het mij hele leuke en lieve blogvriendinnetjes op geleverd en over het bloggen ben ik een hele ervaring rijker!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het lijkt mij leuk om zoveel mogelijk mensen te bereiken, die ook echt iets aan mijn blog hebben. Zich er in herkennen of op een andere manier worden vermaakt.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Oh, hier heb ik enkele artikelen over geschreven!https://www.somama.nl/?s=met+de+billen+bloot

Nawoord van Barbara:

Dank je wel, Channa voor het invullen van de vragen. Je hebt een leuke blog om te lezen en wat een mooi artikel over geboortefotografie. Een mooie herinnering! 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Ellen en haar Blog 13ineendozijnmama.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Plaats een reactie