De blogger en de blog somama mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: SoMama.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mamablogger Channa en haar blog SoMama.nl in de rubriek De blogger en de blog. Deze mama, getrouwd en twee kinderen is in het dagelijkse leven marketeer. Ze houdt zich daarnaast bezig  met haar kinderen, vrienden en familie,  netflix en haar blog natuurlijk. Een mamablog met elke dag een artikel uit het dagelijks leven met hele diverse onderwerpen. Ook haar broertje Pascal (Syndroom van Down) staat centraal op haar blog.

De blogger en de blog somama mamameteenblog.nl De blogger en de blog somama mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Channa 
  • Leeftijd:28 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie:Provincie Utrecht
  • Beroep:Marketeer

 

De blogger en de blog somama mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

  • Naam:SoMama
  • Niche:Mama, Family & Lifestyle
  • Sinds Wanneer:Juli 2015

Social Media:

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Eigenlijk heb ik altijd al ‘iets’ online willen doen, maar het kwam er nooit van! Na de geboorte van mijn zoontje wist ik het eigenlijk nog steeds niet! Na de geboorte van mijn dochtertje wist ik wel, ik wilde iets waar ik de belangrijke moment kon bespreken, zodat ik ze niet meer zou vergeten. Want wanneer zette hij eigenlijk zijn eerste stapjes? SoMama is dus eigenlijk begonnen als een online dagboek, leuk voor de kinderen voor later!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Dit varieert enorm. Soms zit ik met de laptop op schoot op de bank, een andere keer zit ik achter een bureau, maar het komt ook voor dat ik lekker languit in bad lig en een blog typ op mijn telefoon.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

De laatste tijd wat minder, de energie ontbreekt (door de ziekte van Graves). Hiervoor was het gemiddeld denk ik een uur per dag.

Wat maakt jou Blog uniek?

Natuurlijk ons dagelijks leven, dat bij iedereen anders is. Je krijgt een kijkje in mijn leven als (werkende) moeder en in het leven van onze twee kinderen. Daarnaast staat mijn broertje met het syndroom van Down ook centraal.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Het artikel over geboortefotografie. Allereerst ben ik super trots op de prachtige foto’s van mijn tweede bevalling. Daarnaast heb ik het geschreven om het beeld dat veel mensen hebben bij geboortefotografie uit de wereld te helpen.

http://www.somama.nl/geboortefotografie-een-prachtige-herinnering/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Gewoon lekker schrijven! Mijn ei kwijt kunnen en tegelijkertijd een soort van dagboek maken voor de kinderen. Daarnaast is het ook heel leuk als ik andere ermee kan helpen!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Dagelijks willen bloggen. Een jaar lang heb ik dit gedaan en dit MOEST ook echt. Ik kon mijn lezers natuurlijk niet teleurstellen door geen artikel te plaatsen, dat was mijn idee. Natuurlijk onzin, bloggen moet leuk blijven en geen kwestie van MOETEN worden.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Doe wat goed voelt! Leg je zelf geen druk op en geniet van het schrijven!

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg ontzettend veel andere blogs wanneer ik daar de tijd voor heb. Zou dus een hele lijst kunnen opschrijven. Een keuze maken, heel moeilijk!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Chantal Janzen! Ze komt altijd zo lief en vrolijk over. Ben heel benieuwd naar haar kijk op het leven!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Al na een aantal weken ging er een wereld voor mij open. Of ik producten wilde reviewen, uhh wat? Inmiddels heeft het mij hele leuke en lieve blogvriendinnetjes op geleverd en met betrekking tot het bloggen ben ik een hele ervaring rijker!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het lijkt mij leuk om zoveel mogelijk mensen te bereiken, die ook daadwerkelijks iets aan mijn blog hebben. Zich er in herkennen of op een andere manier worden vermaakt.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Oh, hier heb ik een aantal artikelen over geschreven!http://www.somama.nl/?s=met+de+billen+bloot

Nawoord van Barbara:

Dank je wel, Channa voor het invullen van de vragen. Je hebt een leuke blog om te lezen en wat een mooi artikel over geboortefotografie. Een mooie herinnering! 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Ellen en haar Blog 13ineendozijnmama.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
ontbijt FODMaP mamameteenblog 2
Mijn favoriete glutenvrije ontbijtjes

"Zonder ontbijt ga je de deur niet uit!" zei mijn moeder altijd. Dat ging ik natuurlijk nóóit tegen mijn kinderen...

Sluiten