de blogger en de blog website4mama mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Website4mama

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

In alweer het vijfde artikel van deze serie beantwoord Esmée van Website4mama.nl mijn vragen. Op haar blog vind je de leukste webshops op het gebied van mode, reizen, spelen, sporten, lezen, wonen, cadeautjes en opvoeding. Voor kids en mama’s!

Een veelzijdige blogger en een veelzijdige blog! Lees je ook mee?

 

de blogger en de blog website4mama mamameteenblog.nl

 

untitled-design-10

Introductie de Blogger

  • Naam: Esmée Branbergen
  • Leeftijd: 46  
  • Woonplaats en/of Provincie: Fijnaart, dat ligt in NW-Brabant
  • Beroep: Zelfstandig ondernemer

 

 

 

 

 

de blogger en de blog website4mama 2 mamameteenblog.nlIntroductie Blog

  • Naam: www.website4masma.nl
  • Niche: voor alle mama’s met jonge kinderen (tot 12 jaar)
  • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ruim 3 jaar geleden werd ik werkloos. Plotseling. Ik zag het absoluut niet aankomen. Al redelijk snel bleek dat werkgevend Nederland niet zit te wachten op een toen nog 43 jarige eigenwijze alleskunner. Ik heb enorm veel talenten, maar ben geen specialist. Ik ben wel altijd ook zelfstandig ondernemer geweest. Als het niet tuinen ontwerpen was, dan schreef ik wel webteksten of hielp kleine bedrijven met hun social media. Dat laatste ben ik eerst op professionele basis gaan doen en tegelijkertijd ben ik mijn idee van een website met een verzameling van de leukste webshops én een blog gaan uitwerken. Een half jaar later stond www.website4mama.nl op haar pootjes en had ik de eerste 50 enthousiaste adverteerders. Met een paar lieve gastbloggers ben ik toen om de dag een blog online gaan zetten over uiteenlopende onderwerpen die mama’s met jonge kids interesseren.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik heb een heel mooie werkkamer gemaakt met een goed bureau en een fijne bureaustoel, maar daarvoor moet ik naar boven. Het liefst werk ik beneden aan de keukentafel. Daar heb ik alles bij de hand. Koekje, theetje, wc-tje, snoepje 😉

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

 

Ongeveer 50 uur in de week. Ja echt! Maar die uren spendeer ik niet alleen aan bloggen hoor. De meeste tijd gaat zitten in de contacten met (nieuwe) adverteerders. Er staan nu meer dan 100 adverteerders op Website4Mama. Van leuke webshops met kinderkameraccessoires tot speelgoed en van kinderkleding tot leuke cadeautjes. Aan het bloggen zelf besteed ik denk ik 10 uur in de week. Gelukkig heb ik nog 7 gastbloggers die regelmatig mij van een leuk blog voorzien, zodat ik elke dag een interessant blog kan plaatsen.

Wat maakt jou Blog uniek?

Mijn blog is anders dan die van anderen omdat het geen traditioneel persoonlijk blog is. Ik blog wel persoonlijk en vanuit eigen ervaring, maar ik vertel mijn lezers niet wat ik die week gedaan heb en aan shoplogjes doe ik ook niet. Ik vind het zelf niet eens interessant wat ik in een week doe en wat ik gekocht heb, laat staan dat ik dat mijn lezers ga voorschotelen. Daarnaast blog ik op Website 4Mama dus niet alleen, maar met nog 7 andere vrouwen. Ik heb bijvoorbeeld een dochter van inmiddels 8, een ander heeft er eentje van bijna 4, weer een ander is een echte jongensmoeder en een blogger beschrijft werkelijk hilarische en herkenbare momenten uit een moederleven. Zo hebben we allemaal iets unieks te bieden.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Dat vind ik een heel moeilijke. Ik ben 8 jaar geleden 8 weken te vroeg bevallen, omdat ik Pre-eclampsie en HELLP-syndroom kreeg in de 30e week van mijn zwangerschap. Ik heb daar heel persoonlijke blogs over geschreven. Over de tijd dat mijn baby in het ziekenhuis lag, hoe ik uiteindelijk toch nog borstvoeding kon geven, maar ook over de gevolgen van een premature geboorte voor je kind op latere leeftijd als het dus naar school gaat. Veel mensen staan daar niet bij stil. Ze groeit goed, ze lacht en is gezond, dus we kunnen weer gerust ademhalen, maar helaas is dat niet altijd het geval. Dus als je mij 1 favoriet blog vraagt…ik kan daar echt geen antwoord op geven. Vooral deze zijn mij allemaal even lief.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dat ik echt mijn ei kwijt kan en creativiteit. Ook het contact met mijn collega bloggers vind ik erg leuk. Daar zitten erg leuke exemplaren tussen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Als ik een kuil zie, dan spring ik er vaak overheen. Ik geloof niet dat ik er wel eens in gevallen ben.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Dat je van je links ook affiliatelinks kunt maken en op die manier enig inkomen kunt genereren. Ik leer nog elke dag bij.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg www.mamsatwork.nl heel graag omdat Joyce met een humor schrijft waar ik van hou. Ze werkt ook met gastbloggers, net als ik, én ze is zo’n beetje van dezelfde leeftijd. We zijn de mama’s van de mamabloggers haha. En ik vind het blog van Rory mooi. Zij blogt op www.40envoorheteerstmoeder.nl. De URL zegt het al. Rory werd moeder rond de 40. Ik was 38. Geen jonge moeder dus, en dat schept een band hè.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Daar heb ik nou nooit over nagedacht. Ik heb zelf een rubriek “De vrouw achter het merk …” en daarin interview ik vrouwen die het roer omgegooid hebben en bijvoorbeeld van bankmedewerker een kinderkledinglabel gestart zijn. Dat vind ik zó interessant. Powervrouwen, die hun passie volgen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

De vrijheid om mijn dochter te zien opgroeien en bij te staan nu ze het wat moeilijker heeft. Het afgelopen jaar is voor haar moeilijk geweest. Ze is getest op ADD en haar op een goede manier begeleiden zodat school leuk blijft, is niet altijd even makkelijk. De tijd die ik nu met haar heb, is onbetaalbaar.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou gewoon graag groter willen groeien, meer lezers, meer mensen bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik woon met man, dochter en konijn Pongo in een klein dorpje in West-Brabant. Frans Bauer is (bijna) mijn buurman, maar dat is voor mij geen reden om te verhuizen 😉 Ik verslind boeken op mijn e-reader. Vooral fijne romantische, thrillers en fantasy, maar ook boeken die eigenlijk bedoeld zijn voor de Young Adult. Heerlijk! Als ik eraan begin, moet het ook uit en vaak binnen een dag. Samen met dochterlief ga ik graag naar musicals. Herinneringen maken noem ik dat. Bijzondere momenten creëren, die ze over 20 jaar nog weet. Ik ben daar erg mee bezig. Leuk dat ik met deze rubriek mee mocht doen! Hopelijk tot snel op www.website4mama.nl of op een van mijn social media kanalen! XXX Esmée

 

Ik vond het erg leuk dat je hebt meegedaan aan deze serie, Esmee, ik kende je blog namelijk al, wie niet,  maar na dit artikel heb ik het idee, dat ik jou nu een beetje ken. Bedankt voor het invullen.

In de deel 4 van deze serie vind je Judith en haar kinderboekenblog leesleeslees.nl.

 

 

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “De blogger en de blog: Website4mama”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Tag geluksmomenten mamameteenblog.nl
Geluksmomenten Tag

Deze Tag van Merel van Lotuswritings.nl is geen vervelend klusje. Zeg nou zelf: geluksmomenten, daar heeft iedereen er toch wel...

Sluiten