De blogger en de blog: Website4mama

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 augustus 2023 by Barbara

In alweer het vijfde artikel van deze serie beantwoord Esmée van Website4mama.nl mijn vragen. Op haar blog vind je de leukste webshops over mode, reizen, spelen, sporten, lezen, wonen, cadeautjes en opvoeding. Voor kids en mama’s!

Een veelzijdige blogger en een veelzijdige blog! Lees je ook mee?

untitled-design-10

Introductie de Blogger

  • Naam: Esmée Branbergen
  • Leeftijd: 46  
  • Woonplaats en/of Provincie: Fijnaart, dat ligt in Brabant
  • Beroep: Zelfstandig ondernemer
  • Naam: www.website4masma.nl
  • Niche: voor alle mama’s met jonge kinderen (tot 12 jaar)
  • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ruim 3 jaar geleden werd ik werkloos. Plotseling. Ik zag het absoluut niet aankomen. Al redelijk snel bleek dat werkgevend Nederland niet zit te wachten op een toen nog 43-jarige eigenwijze alleskunner. Ik heb enorm veel talenten, maar ben geen specialist. Ik ben wel altijd ook zelfstandig ondernemer geweest. Als het niet tuinen ontwerpen was, dan schreef ik wel webteksten of hielp kleine bedrijven met hun social media. Dat laatste ben ik eerst op professionele basis gaan doen en tegelijkertijd ben ik mijn idee van een website met een verzameling van de leukste webshops én een blog gaan uitwerken. Een half jaar later stond www.website4mama.nl op haar pootjes en had ik de eerste 50 enthousiaste adverteerders. Met een paar lieve gastbloggers ben ik toen om de dag een blog online gaan zetten over uiteenlopende onderwerpen die mama’s met jonge kids interesseren.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik heb een heel mooie werkkamer gemaakt met een goed bureau en een fijne bureaustoel, maar daarvoor moet ik naar boven. Het liefst werk ik beneden aan de keukentafel. Daar heb ik alles bij de hand. Koekje, theetje, wc-tje, snoepje 😉

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ongeveer 50 uur in de week. Ja echt! Maar die uren spendeer ik niet alleen aan bloggen hoor. De meeste tijd gaat zitten in de contacten met (nieuwe) adverteerders. Er staan nu meer dan 100 adverteerders op Website4Mama. Van leuke webshops met kinderkameraccessoires tot speelgoed en van kinderkleding tot leuke cadeautjes. Aan het bloggen zelf besteed ik denk ik 10 uur in de week. Gelukkig heb ik nog 7 gastbloggers die regelmatig mij van een leuk blog voorzien, zodat ik elke dag een interessant blog kan plaatsen.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Mijn blog is anders dan die van anderen omdat het geen traditioneel persoonlijk blog is. Ik blog wel persoonlijk en vanuit eigen ervaring, maar ik vertel mijn lezers niet wat ik die week gedaan heb en aan shoplogjes doe ik ook niet. Ik vind het zelf niet eens interessant wat ik in een week doe en wat ik gekocht heb, laat staan dat ik dat mijn lezers ga voorschotelen. Daarnaast blog ik op Website4Mama dus niet alleen, maar met nog 7 andere vrouwen. Ik heb bijvoorbeeld een dochter van inmiddels 8, een ander heeft er eentje van bijna 4, weer een ander is een echte jongensmoeder en een blogger beschrijft werkelijk hilarische en herkenbare momenten uit een moederleven. Zo hebben we allemaal iets unieks te bieden.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Dat vind ik een heel moeilijke. Ik ben 8 jaar geleden 8 weken te vroeg bevallen, omdat ik Pre-eclampsie en Hellp-syndroom kreeg in de 30e week van mijn zwangerschap. Ik heb daar heel persoonlijke blogs over geschreven. Over de tijd dat mijn baby in het ziekenhuis lag, hoe ik uiteindelijk toch nog borstvoeding kon geven, maar ook over de gevolgen van een te vroege geboorte voor je kind op latere leeftijd als het dus naar school gaat. Veel mensen staan daar niet bij stil. Ze groeit goed, ze lacht en is gezond, dus we kunnen weer gerust ademhalen, maar helaas is dat niet altijd het geval. Dus als je mij 1 favoriet blog vraagt…ik kan daar echt geen antwoord op geven. Vooral deze zijn mij allemaal even lief.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dat ik echt mijn ei kwijt kan en creativiteit. Ook het contact met mijn collega-bloggers vind ik erg leuk. Daar zitten erg leuke exemplaren tussen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Als ik een kuil zie, dan spring ik er overheen. Ik geloof niet dat ik er wel eens in gevallen ben.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Dat je van je links ook affiliate-links kunt maken en op die manier enig inkomen kunt maken. Ik leer nog elke dag bij.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg www.mamsatwork.nl heel graag omdat Joyce met een humor schrijft, waar ik van hou. Ze werkt ook met gastbloggers, net als ik, én ze is zo’n beetje van dezelfde leeftijd. We zijn de mama’s van de mamabloggers haha. En ik vind het blog van Rory mooi. Zij blogt op www.40envoorheteerstmoeder.nl. De URL zegt het al. Rory werd moeder rond de 40. Ik was 38. Geen jonge moeder dus, en dat schept een band hè.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Daar heb ik nou nooit over nagedacht. Ik heb zelf een rubriek “De vrouw achter het merk …” en daarin interview ik vrouwen die het roer hebben omgegooid en bijvoorbeeld van bankmedewerker een kinderkledinglabel gestart zijn. Dat vind ik zó interessant. Powervrouwen, die hun passie volgen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

De vrijheid om mijn dochter te zien opgroeien en bij te staan nu ze het wat moeilijker heeft. Het afgelopen jaar is voor haar moeilijk geweest. Ze is getest op ADD en haar op een goede manier begeleiden zodat school leuk blijft, is niet altijd even makkelijk. De tijd die ik nu met haar heb, is onbetaalbaar.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou gewoon graag groter willen groeien, meer lezers, meer mensen bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik woon met man, dochter en konijn Pongo in een klein dorpje in West-Brabant. Frans Bauer is (bijna) mijn buurman, maar dat is voor mij geen reden om te verhuizen. Ik verslind boeken op mijn e-reader. Vooral fijne romantische, thrillers en fantasy, maar ook boeken die eigenlijk bedoeld zijn voor de Young Adult. Heerlijk! Als ik eraan begin, moet het ook uit en binnen een dag. Samen met dochterlief ga ik graag naar musicals. Herinneringen maken noem ik dat. Bijzondere momenten creëren, die ze over 20 jaar nog weet. Ik ben daar erg mee bezig. Leuk dat ik met deze rubriek mee mocht doen! Hopelijk tot snel op www.website4mama.nl of op een van mijn social media kanalen! 

Ik vond het erg leuk dat je hebt meegedaan aan deze serie, Esmee, ik kende je blog namelijk al, wie niet,  maar na dit artikel heb ik het idee, dat ik jou nu een beetje ken. Bedankt voor het invullen.

In de deel 4 van deze serie vind je Judith en haar kinderboekenblog leesleeslees.nl.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

1 gedachte over “De blogger en de blog: Website4mama”

Plaats een reactie