de blogger en de blog Little Daily Disasters mamameteenblog.nl

De Blogger en de Blog: Little Daily Disasters

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Blogger en de blog heeft dit keer Renske en haar blog Little Daily Diasters in de spotlight. Haar mamablog vertelt over Ella Ebeling, zij is de creatie van schrijfster Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. Een moeder die de dagelijkse sleur net een beetje anders ervaart, want perfecte mama’s zijn ZO saai.  De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

 

Lees je ook mee?

 

de blogger en de blog Little Daily Disasters mamameteenblog.nl

 

 

 

de blogger en de blog Little Daily Disasters 2 mamameteenblog.nlIntroductie de Blogger

Naam: Renske Kaldewaij

Leeftijd: 39

Woonplaats en/of Provincie: Hilversum, Noord-Holland

Beroep: Schrijver (psycholoog en journalist)

 

 

 

 

de blogger en de blog Little Daily Disasters 3 mamameteenblog.nlIntroductie Blog

Naam: Little Daily Disasters

Niche: Mama

Sinds Wanneer: April 2016

Social Media:

LinkedIn (persoonlijk): www.linkedin.com/in/renskekaldewaij

Facebook: www.facebook.com/littledailydisasters

                                                                               Instagram: @littledailydisasters

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Het schrijven van artikelen en interviews voor bladen en tijdschriften en het maken van stukken voor bedrijven vind ik fantastisch. Maar ik zit daarbij wel altijd vast aan bepaalde regels en deadlines. Op een vrijdagmiddag besloot ik voor mezelf te gaan schrijven. Puur voor de lol, zoals ik ook als zevenjarig meisje al deed. En daar waren de Little Daily Disasters.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik zit het liefst (na het sporten!) met een café latte aan onze enorme keukentafel heerlijk in mijn eentje achter mijn macbook.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Het is een dagelijkse blog, waarbij ik ook nog eens dagelijks een linkje op mijn facebookpagina zet (met bijbehorend plaatje), dussss…. twee uur per dag? Misschien soms wel drie? Vier?

Wat maakt jou Blog uniek?

Haha, ik ben uniek! Nee hoor, maar ik hoop wel dat ik een unieke schrijfstijl heb. En dat maakt het hopelijk leuk om te lezen. De dagelijkse disasters zijn denk ik juist heel herkenbaar.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Absolutely Fabulous: www.littledailydisasters.com/absolutely-fabulous. En ik ben stiekem ook wel een beetje trots op de plaatjes die ik elke keer weer vind bij de blog van die dag: www.facebook.com/littledailydisasters /  (Instagram: @littledailydisasters).

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven. Tijdens het typen rollen de zinnen als vanzelf op het scherm. Het herschrijven daarna, tot het perfecte stukje ontstaat, vind ik ook geweldig.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

De blogs waren in het begin redelijk lang zonder ‘cliffhanger’. Daar heb ik wat aan gedaan.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Houd de inhoud dicht bij jezelf en schrijf over wat je maar wilt en hoe je het maar wilt. Probeer niet aan de lezers te denken, terwijl je een verhaaltje creëert. Dan wordt het stuk te geforceerd en niet meer fijn om te lezen.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

De blogs van Juf Maike vind ik grappig en nuttig. Www.jufmaike.nl

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

De Amerikaanse komiek, Chelsea Handler. Ik zou willen weten hoe ze altijd zo heerlijk haar eigen mening durft te geven, zonder bang te zijn voor de gevolgen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Het schrijven van Little Daily Disasters laat me nog meer genieten van de mooie momenten in het leven. Daarnaast helpt het mij bij het doorkomen en verwerken van moeilijke gebeurtenissen.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Een nog betere schrijfstijl, nog grappigere stukjes, en een miljoenenpubliek…haha!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast schrijver ben ik ook (niet praktiserend) psycholoog en journalist. Daarnaast heb ik gewerkt als: juf, promotiemeisje, assistent producer bij een filmbedrijf, winkelmeisje, marketingmedewerker en selecteur bij de politie…. Schrijver en journalist blijf ik voor altijd!

 

Wat leuk dat ik op deze manier meer over je blog heb geleerd, ik vind Ella echt een leuk mens, jammer dat ze mijn buurvrouw niet is, want dan had ik even kunnen aanbellen over mijn little daily disasters. Want het is best herkenbaar. Bedankt voor het invullen van de vragen!

 

 

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

3 gedachten over “De Blogger en de Blog: Little Daily Disasters”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
foto-met-je-smartphone-mamameteenblog
De mooiste kinderfoto’s met je smartphone

  De leukste momenten met je kids zijn niet altijd de momenten dat je je digitale spiegelreflexcamera bij je hebt....

Sluiten