De mooiste kinderfoto’s met je smartphone

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

De leukste momenten met je kids zijn niet altijd de momenten dat je je digitale spiegelreflexcamera bij je hebt. Hieronder volgen 3 tips èn gadgets die het makkelijker maken om met je smartphone toch die supermooie foto te maken. Want je bent gek op je kinderen en je brengt het liefst de hele dag met ze door. Al die mooie momenten met hun wil je natuurlijk graag vastleggen. Maar vaak kom je handen tekort om al die momenten op beeld te krijgen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met behulp van gadgets en handige trucjes de beste foto’s maakt met je kleintje.

KInderfoto's met smartphone mamameteenblog.nl

 

Selfie time

Wekelijks ga je wel even op pad met je kleine spruit: een bezoekje aan de speeltuin, een lekker rondje lopen, naar de kinderboerderij en noem zo maar op. Een fotootje van jou en je ‘mini you’ mag met zo’n trip natuurlijk niet ontbreken. Het maken van zo’n selfie kan helaas wel behoorlijk lastig zijn in je eentje. In veel gevallen passen jullie er net niet samen op of moet je de telefoon wat onhandig vasthouden.

Een selfie stick is hiervoor de ideale oplossing. Met de selfiestick maak je vanaf verschillende perspectieven de perfecte selfies van jullie samen. Naast de selfiestick is ook een booktype hoesje een handige oplossing, mocht je geen selfiestick bij de hand hebben. Met dit hoesje positioneer je de telefoon gemakkelijk op voorwerpen in de omgeving, waardoor je een leuke foto kunt schieten en je telefoon ook nog eens beschermd is. Zet het hoesje met je telefoon in de gewenste positie neer, stel de timer in en ‘make your selfie’.

 Zeven tips voor het maken van een Selfie voor jou. 

Effect(ief) foto’s maken

Het liefst maak je foto’s van topkwaliteit. Het opzetlensje kan je hierbij goed helpen. Dit opzetlensje creëert namelijk speciale effecten zoals een ‘fish eye’ effect, een ‘wide-angle’ effect of een ‘macro’ effect. Maak het lensje vast aan bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S7 met behulp van het bijbehorende klemmetje. Verwijder voor het gebruik je iPhone 7 Plus hoesje zodat je het klemmetje gemakkelijker plaatst. Met het lensje maak je jouw eigen, professionele foto’s. Een fotograaf heb jij dus niet meer nodig! Test de verschillende effecten van de opzetlens en ontdek jouw favoriet. Let wel op dat de telefoon niet in een onhandig fotomomentje uit je handen glipt, want de Galaxy Note 7 case zit er natuurlijk tijdelijk even niet meer omheen om je telefoon te beschermen.

 

De rustige pose

Het maken van foto’s is erg leuk, maar dan moet je kleine draakje wel even stil blijven zitten. Je hebt elke keer maar een paar seconden om de foto te maken voordat je kind weer afgeleid is door die springende hond, de tjirpende vogel, en noem zo maar op. De momenten waar je het meest van geniet wat betreft het maken van foto’s, zijn de momenten dat je kind even lekker stilletjes naar een filmpje kijkt op jouw MacBook. Je kunt gemakkelijk een foto schieten, terwijl je kind sabbelt op zijn duimpje en met zijn kwijlvingertje soms lachend tegen het scherm aantikt. Soms moet hij zelfs zo hard lachen, dat de MacBook bijna van zijn schoot afglijdt. Bescherm je MacBook met een bijpassende MacBook Pro 13 inch hoes, zodat hij een eventuele val van de schoot overleeft en je zoontje of dochtertje gewoon kan blijven genieten van de favoriete animatiefilmpjes.

Volg bovenstaande tips en maak de leukste foto’s voor later!

Welke trucjes gebruik jij bij het fotograferen van je kinderen?

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

3 gedachten over “De mooiste kinderfoto’s met je smartphone”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de blogger en de blog super mammies mamameteenblog.nl
De Blogger en de Blog: Super mammies

Vandaag centraal in de Blogger en de Blog: Linda en haar Blog: Super mammies. Een blog zoals zij zelf zegt: voor...

Sluiten