De blogger en de blog: Leesleeslees.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Vandaag stelt Judith zich voor in De Blogger en de blog-serie. Met haar blog Leesleeslees.nl geeft zij tips over de boeken die bij haar zoontje van 3 jaar enorm aanslaan! Zij inspireert jou ook graag  om ook veel te lezen met je kind, want 15 minuten lezen per dag levert al een enorme woordenschat op!

Wil jij ook meer weten over deze kinderboekenblog? Lees dan gezellig mee!

 

 

 

de blogger en de blog leesleeslees 1 mamameteenblog.nlIntroductie de blogger

  • Naam: Judith
  • Leeftijd: 43
  • Woonplaats en/of Provincie: Noord-Brabant
  • Beroep: projectleider in de culturele/educatieve sector

 

 

 

de blogger en de blog leesleeslees 2 mamameteenblog.nlIntroductie Blog

Social Media:

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Een combinatie van factoren…Ik lees zelf graag en wetend vanuit alle onderzoeken die op mijn werk voorbijkomen hoe belangrijk voorlezen is, ben ik zelf al vroeg begonnen met voorlezen aan mijn zoontje. Het aanbod kinderboeken is alleen zo groot dat ik zelf keuzestress had in de bieb of boekhandel. Daarom ging ik zelf een kinderboekenblog volgen. Maar dat blog nam letterlijk de tekst van de uitgever over…, terwijl ik juist wilde weten of het bij het kind zélf aansloeg!

Tegelijkertijd deelde ik op Facebook al wel eens leuke kinderboeken en toen ik op het punt stond om weer een titel te delen, dacht ik, misschien kan ik het beter in een blog gieten.

Plus ik hou erg van schrijven en een vriendin had me toevallig op het spoor gezet van zèlf bloggen dus het was eigenlijk 1 en 1 en 1 = een eigen kinderboekenblog!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Thuis aan de eettafel of op de bank.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

 

Ik check om te beginnen een paar keer per dag de statistieken van mijn site en mijn blog-Facebookpagina. En ach, ik ben ook nog niet zo lang bezig dus vind elke view bijzonder haha.

Ik publiceer ongeveer 2 keer per week een nieuw blogartikel en ik probeer door mijn drukke weken veel blogs in het vooruit te schrijven. Dat betekent naast het boeken beoordelen, terwijl ik voorlees ook het zo snel mogelijk wil schrijven want veel boeken moeten ook nog weer terug naar de bibliotheek :-). En over het schrijven en volledig publiceer-klaar maken van een blog doe ik ongeveer een uur.

Dus heb je dan een beeld?

Wat maakt jouw Blog uniek?

Er zijn niet heel veel kinderboekenblogs die de boeken zelf getest hebben met een kind. Ik doe dat wel en probeer er een persoonlijke touch aan te geven door te vertellen hoe mijn zoontje er op reageerde.

Dat was iets wat ik zelf miste in andere blogs: , maar wat vond een kind er nou van??

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Op mijn meest persoonlijke blog denk ik, waarin ik vertel over hoe mijn zoontje het boek naspeelde:

http://www.leesleeslees.nl/2016/03/21/10-oke-dan-zoek-ik-verder-kleine-muis.html

 

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het ontdekken van een leuk kinderboek om over te schrijven. Heel veel valt voor mij toch af. Dan kwam ik blij thuis van de bieb, omdat ze een bepaalde titel hadden waar ik over had gelezen, en dan dacht ik bij het lezen nee… dit wordt toch niet de aanrader die ik dacht. Dus als er dan pareltjes tussen zitten, vooral de onverwachte, dan word ik echt blij!

 

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ehhh geen nog, denk ik..

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik ben begonnen op blogger en sinds een maand over op mijn eigen domein. Dat wilde ik overzetten naar WordPress en ik wilde het zelf doen; en goed ook, zodat alle links werkten etc. Ik heb lang over de voorbereiding daarvan gedaan door allerlei blog-tutorials door te nemen. Uiteindelijk kwam er een hele goede gedetailleerde boven drijven die ik stap voor stap heb doorgelopen. En met succes! Dus eigenlijk de tips die daar in stonden!

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik hou zelf graag lekkeretenmetlinda.nl in de gaten voor de heerlijke, verantwoorde recepten.

En www.website4mama.nl, een superleuke en uitgebreide mamasite waar ik vaste gastblogger voor ben!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Edward van de Vendel. Een van onze favoriete schrijvers/dichters/vertalers. Over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een leuke hobby, lekker kunnen schrijven, een website leren ‘bouwen’, leren over social media, een echte andere wereld leren kennen. En veel complimenten uit allerlei hoeken! En leuke gastblogs dus!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Dat er meer en meer mensen zich bewust worden van het belang van vroeg beginnen met voorlezen. Omdat het zo ontzettend belangrijk is voor een kind. De woordenschat wordt echt bizar vergroot bij slechts een kwartiertje voorlezen per dag. En daarmee geef je je kind een megavoorsprong in het leven, want alles begint met taal. Ja, ook rekenen!

En verder zou ik het leuk vinden als mijn blog gebruikt wordt als iemand op zoek is naar een kraamcadeau of een cadeau voor een uk, peuter of kleuter. Een prentenboek wordt niet super vaak gegeven en is wél een schot in de roos. Om keuzestress te voorkomen bij het enorme boekenaanbod, kunnen ze dan een kijkje nemen in mijn blog!

Mooiste zou zijn als mijn blog een nationaal bekend fenomeen wordt natuurlijk, hahaha!

 

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik Honduras (Latijns-Amerika) als mijn 2e thuisland beschouw? Ik heb er na mijn studie een kinderbibliotheek opgezet en dat was echt een geweldige tijd, met ontzettend veel leermomenten…

 

Dank dat ik me mocht voorstellen, Barbara!!

Graag gedaan, Judith! Ik vond het erg leuk om je blog te leren kennen. Ik vind de boeksuggesties die je doet erg leuk voor mijn kinderen. En je maakt me ook wel nieuwsgierig naar die kinderbibliotheek in Honduras! Misschien wil je een andere keer hier wat meer over vertellen?

Wil je meer blogs leren kennen, lees hier meer over Renske en haar blog Little Daily Disasters.

 

 

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.