de blogger en de blog leesleeslees mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Leesleeslees.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vandaag stelt Judith zich voor in De Blogger en de blog-serie. Met haar blog Leesleeslees.nl geeft zij tips over de boeken die bij haar zoontje van 3 jaar enorm aanslaan! Zij inspireert jou ook graag  om ook veel te lezen met je kind, want 15 minuten lezen per dag levert al een enorme woordenschat op!

Wil jij ook meer weten over deze kinderboekenblog? Lees dan gezellig mee!

 

de blogger en de blog leesleeslees mamameteenblog.nl

de blogger en de blog leesleeslees 1 mamameteenblog.nlIntroductie de blogger

  • Naam: Judith
  • Leeftijd: 43
  • Woonplaats en/of Provincie: Noord-Brabant
  • Beroep: projectleider in de culturele/educatieve sector

 

 

 

 

 

de blogger en de blog leesleeslees 2 mamameteenblog.nlIntroductie Blog

Social Media:

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Een combinatie van factoren…Ik lees zelf graag en wetend vanuit alle onderzoeken die op mijn werk voorbijkomen hoe belangrijk voorlezen is, ben ik zelf al vroeg begonnen met voorlezen aan mijn zoontje. Het aanbod kinderboeken is alleen zo groot dat ik zelf vaak keuzestress had in de bieb of boekhandel. Daarom ging ik zelf een kinderboekenblog volgen. Maar dat blog nam letterlijk de tekst van de uitgever over… terwijl ik juist wilde weten of het bij het kind zélf aansloeg!

Tegelijkertijd deelde ik op Facebook al wel eens leuke kinderboeken en toen ik op het punt stond om weer een titel te delen, dacht ik, misschien kan ik het beter in een blog gieten.

Plus ik hou erg van schrijven en een vriendin had me toevallig op het spoor gezet van zèlf bloggen dus het was eigenlijk 1 en 1 en 1 = een eigen kinderboekenblog!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Thuis aan de eettafel of op de bank.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

 

Ik check om te beginnen een paar keer per dag de statistieken van mijn site en mijn blog-Facebookpagina. En ach, ik ben ook nog niet zo lang bezig dus vind elke view bijzonder haha.

Ik publiceer ongeveer 2 keer per week een nieuw blogartikel en ik probeer in verband met mijn drukke weken veel blogs in het vooruit te schrijven. Dat betekent naast het boeken beoordelen ,terwijl ik voorlees ook het zo spoedig mogelijk wil schrijven want veel boeken moeten ook nog weer terug naar de bibliotheek :-). En over het schrijven en volledig publiceer-klaar maken van een blog doe ik ongeveer een uur.

Dus ehhh heb je dan een beeld?

Wat maakt jouw Blog uniek?

Er zijn niet heel veel kinderboekenblogs die de boeken zelf getest hebben met een kind. Ik doe dat wel en probeer er vaak een persoonlijke touch aan te geven door te vertellen hoe mijn zoontje er op reageerde.

Dat was iets dat ik zelf miste in andere blogs: maar wat vond een kind er nou van??

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Op mijn meest persoonlijke blog denk ik, waarin ik vertel over hoe mijn zoontje het boek naspeelde:

http://www.leesleeslees.nl/2016/03/21/10-oke-dan-zoek-ik-verder-kleine-muis.html

 

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het ontdekken van een leuk kinderboek om over te schrijven. Heel veel valt voor mij toch af. Dan kwam ik blij thuis van de bieb omdat ze een bepaalde titel hadden waar ik over had gelezen, en dan dacht ik bij het lezen nee… dit wordt toch niet de aanrader die ik dacht. Dus als er dan pareltjes tussen zitten, vooral de onverwachte, dan word ik echt blij!

 

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ehhh geen nog, denk ik..

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Ik ben begonnen op blogger en sinds een maand over op mijn eigen domein. Dat wilde ik overzetten naar WordPress en ik wilde het zelf doen; en goed ook zodat alle links werkten etc. Ik heb lang over de voorbereiding daarvan gedaan door allerlei blog-tutorials door te nemen. Uiteindelijk kwam er een hele goede gedetailleerde boven drijven die ik stap voor stap heb doorgelopen. En met succes! Dus eigenlijk de tips die daar in stonden!

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik hou zelf graag lekkeretenmetlinda.nl in de gaten voor de heerlijke, verantwoorde recepten.

En www.website4mama.nl, een superleuke en uitgebreide mamasite waar ik vaste gastblogger voor ben!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Edward van de Vendel. Een van onze favoriete schrijvers/dichters/vertalers. Over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een leuke hobby, lekker kunnen schrijven, een website leren ‘bouwen’, leren over social media, een echte andere wereld leren kennen. En veel complimenten uit allerlei hoeken! En leuke gastblogs dus!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Dat er meer en meer mensen zich bewust worden van het belang van vroeg beginnen met voorlezen. Omdat het zo ontzettend belangrijk is voor een kind. De woordenschat wordt echt bizar vergroot bij slechts een kwartiertje voorlezen per dag. En daarmee geef je je kind een giga voorsprong in het leven, want alles begint met taal. Ja, ook rekenen!

En verder zou ik het leuk vinden als mijn blog gebruikt wordt als iemand op zoek is naar een kraamcadeau of een cadeau voor een uk, peuter of kleuter. Een prentenboek wordt niet super vaak gegeven en is vaak wél een schot in de roos. Om keuzestress te voorkomen bij het enorme boekenaanbod, kunnen ze dan een kijkje nemen in mijn blog!

Mooiste zou zijn als mijn blog een nationaal bekend fenomeen wordt natuurlijk, hahaha!

 

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik Honduras (Latijns-Amerika) als mijn 2e thuisland beschouw? Ik heb er na mijn studie een kinderbibliotheek opgezet en dat was echt een geweldige tijd, met ontzettend veel leermomenten…

 

Dank dat ik me mocht voorstellen, Barbara!!

Graag gedaan, Judith! Ik vond het erg leuk om je blog te leren kennen. Ik vind de boekensuggesties die je doet erg leuk voor mijn kinderen. En je maakt me ook wel nieuwsgierig naar die kinderbibliotheek in Honduras! Misschien wil je een andere keer hier wat meer over vertellen?

Wil je meer blogs leren kennen, lees hier meer over Renske en haar blog Little Daily Disasters.

 

 

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
kiproti-met-mango-en-pompoen mamameteenblog
Recept: roti met kip, pompoen en mango.

Afgelopen maand had de Jumbo een recept voor roti in de Hallo Jumbo staan. Roti met kip, pompoen en mango,...

Sluiten