Hello Baby geboortefotografie + kortingscode

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 juli 2022 by Barbara

Geboortefotografie: Naar aanleiding van een mailtje van Settia van Hello Baby geboortefotografie vraag ik mijn lief het volgende: “Wat zou jij ervan hebben gevonden, als we een geboortefotograaf hadden gehad bij de geboortes van onze kinderen?” Ik zie hem even denken. “Nou, dat weet ik niet”, zegt hij, “het is best een intiem moment en wat als er iets misgaat bij de bevalling?” “Ik snap wat je bedoelt, maar ik kan me voorstellen dat het ook heel bijzonder is om juist van dat intieme moment foto’s te hebben, “vertel ik hem. “En als iemand anders de foto’s maakt, kun jij genieten van de nieuwe wereldburger en heb je hebt echt mooie foto’s”. “Ja, misschien wel”, zegt hij vertwijfelt.

hellobaby.nu mamameteenblog.nl

Hello Baby geboortefotografie

Settia van Hello Baby.nu is geboortefotograaf en vroeg zich af of ik een artikel aan geboortefotografie wil wijden. Hmm, dat is best interessant. Ik vind fotografie sowieso heel interessant, maar dit kende ik nog niet. Dat is niet helemaal waar; ik ken het wel, maar ik heb me nooit zo beseft dat het ook een mogelijkheid is.

Er zijn in Nederland enkele geboortefotografen en over het algemeen werken ze per gebied of provincie. Dit is logisch in de zin dat ze voor een geboortereportage niet de luxe hebben van een lange reistijd…

Ik had het zeker in overweging genomen, als ik er meer over had geweten. Na drie kinderen is ons gezinnetje compleet, dus voor mij is het geen optie meer. Maar toch vind ik het leuk om hier meer over te weten en Settia wat beter te leren kennen. We spreken af dat we elkaar ontmoeten. Ze blijkt namelijk nogal dichtbij te wonen en dat maakt het wel zo makkelijk en gezellig.

Een aangenaam en gezellig gesprek

Het is donderdagochtend en Settia staat voor mijn deur. Mijn lijstje met vragen ligt klaar, maar toch vind ik het een beetje spannend, want loopt het gesprek wel en klikt het wel een beetje. Maar dat is helemaal niet nodig merk ik, want aan mijn eettafel met een Latte Macchiato ontrolt zich een heel aangenaam en gezellig gesprek. En terwijl we mijn vragen doorlopen leer ik Settia en het concept geboortefotografie een beetje beter kennen. Hieronder zie je ons trouwens druk bezig zijn, het korrelige beeld op de foto komt van mijn Samsung S4 telefoon:).

hello-baby-4-mamameteenblog

Settia:

“Ik ben al vanaf mijn twaalfde jaar bezig met fotografie. Vroeger ging ik al vol enthousiasme samen met een vriendin op stap om foto’s te maken. Dus toen het moment zich aandiende om mijn studierichting te bepalen, was de keuze snel gemaakt: ik wilde fotograaf worden. Lichtjes tegen het advies in van mijn ouders, heb ik toch mijn droom gevolgd. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik ensceneren steeds minder interessant vond en zocht de echte emoties en gevoelens op.  Deze interesse bracht mij op het idee om me als geboortefotografie te gaan ontwikkelen, erg puur en oprecht”

geboortefotografie-mamameteenblog

“Nu ik alweer enige tijd bezig ben met geboortefotografie, valt het mij op hoe anders mijn beeld is geworden van een geboorte of bevalling. Ik heb een veel positievere kant van bevallingen gezien. Door films en andere media word je gauw afgeschrikt hoe zo’n bevalling er aan toe gaat. Maar ik zag veel meer emoties dan alleen spanning: vrouwen in control,  kracht, trots,  liefde en steun van de partner. Er zijn zoveel mooie momenten die langs je heen gaan omdat je er zelf midden in zit.

De ‘echte’ mens op zijn mooist

“Mijn ambitie is om mijn werk volledig te kunnen wijden aan geboortefotografie. Misschien niet groots of  een bijzonder ambitie, maar ik ben blij dat ik datgene gevonden heb waarin ik mijn passie voor fotografie kan uiten: de ‘echte’ mens op zijn mooist fotograferen.”

geboortefotografie-mamameteenblog
geboortefotografie-mamameteenblog

“Voor het maken van een afspraak voor een geboortereportage gaat een vrijblijvend kennismakingsgesprek af. Hierbij worden alle wensen en afspraken doorlopen rondom de  geboorte. Nadat de afspraken zijn vastgezet ben ik vanaf week 38 tot en met week 42 stand-by voor de bevalling. Op het moment dat ik van de aanstaande ouders een seintje ontvang, ga ik naar het opgegeven adres en ben ik aanwezig op de achtergrond voor het maken van de foto’s.”

Een bijzonder moment dat ik mij nog steeds herinner is. Ieder geboorte is natuurlijk bijzonder op zijn eigen manier. Maar de bevallingen die ik tot nu toe heb gefotografeerd, verliepen zo snel dat ik niet eens de tijd had om mijn lens te veranderen!

Meer mooie en ontroerende foto`s kun je terugvinden in de portfolio van Hello Baby.

Lijkt het jou ook bijzonder om een geboortereportage te hebben van de geboorte van jouw kindje, dan kun je contact opnemen met Settia via dit contactformulier.

Lees ook:

2 gedachten over “Hello Baby geboortefotografie + kortingscode”

  1. Ik vind het prachtig om deze foto’s te bekijken. Volg op facebook ook enkele geboortefotografen. Maar of ik het zelf zou willen, dat weet ik niet. Heb ook nooit met manlief hierover gesproken. Dat komt later wel als ik zwanger mag worden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie