De 10 Eigenschappen van een Mamablogger

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

‘Ahum, een mamablogger*, dat is toch lekker achter een schermpje vanuit thuis met een kopje koffie wat schrijven over je gezin en blablabla?’
‘Zo, beste vriend, let`s talk about bloggen.’ Hierbij de 10 eigenschappen van een mamablogger.

 

de 10 eigenschappen van een mamablogger mamameteenblog.nl

`Dus jij denkt, nogmaals vriend, dat ik heel de dag thuis achter mijn laptop lekker stukjes zit weg te tikken? Dan kan ik je vertellen dat de realiteit een stuk minder rooskleurig is.
Natuurlijk is het fijn om als mamablogger te schrijven over de dagelijkse dynamiek rondom je gezin.
Maar die dagelijks dynamiek zit wel om je heen, de hele dag.
Zijn het niet je kinderen, die nog niet op school zitten, is het een huishouden dat gerund dient te worden. Om daar een leuke en succesvolle blog in op te zetten vereist nogal wat eigenschappen.
Veel mamabloggers hebben ook gewoon nog een baan, al dan niet buitenshuis, en daarnaast de zorg voor huis en gezin. Dus een blog opzetten en onderhouden is niet voor watjes, eh..vriend.

Organiseren.

Je moet bijvoorbeeld heel goed kunnen Organiseren. Hoeveel blogjes wil je deze week plaatsen en hoeveel tijd heb je hiervoor. Is er ook nog onderhoud  nodig aan je blog en vergeet je Social Media niet te onderhouden. Dit moet je allemaal in je dagelijkse/ wekelijkse routine ingepland worden.

Flexibiliteit

Maar zonder Flexibiliteit ga je het niet redden, want als zoon of dochterlief geveild wordt door de griep heb je er een extra zorgtaak bij en daar gaat de planning.

Loslaten

Dus het kunnen Loslaten van je planning is noodzakelijk wanneer je niet vreselijk gefrustreerd wil worden. En dat komt de sfeer in huis vaak niet ten goede.

Prioriteiten

Want het stellen van Prioriteiten tijdens de chaosdagen is onvermijdelijk. Het loopt nou eenmaal niet altijd (eigenlijk nooit) zoals je het had gedacht.

Inspiratie

Tijdens die chaos dagen heb je vaak de meeste Inspiratie (hoe zou dat nu komen?).

 Een Goed Geheugen

 Een Goed Geheugen om straks al die inspiratie op te schrijven en verwerken is wel fijn. Je kunt hier natuurlijkook een extern geheugen voor gebruiken zoals een opschrijfboekje of je smartphone.

Weet wat je Talenten zijn

Omdat je weet dat je tijd kostbaar is, ben je je bewust dat wat je doet, goed moet doen, en je kunt helaas niet goed in alles zijn. Dus Weet wat je Talenten zijn en geef die voorrang, want vaak zijn die het leukst om te doen en dat geeft weer energie om de minder leuke dingen te doen aan je blog. Je kunt die minder leuke dingen natuurlijk ook nog altijd via andere mensen of bedrijven laten behartigen, vaak staan hier wel vergoedingen tegenover. (keuzes maken).

Niche.

Wat niet onlosmakelijk is van je talenten is, ken je Niche. Want een mama kan zoveel meer.Dus als Mamablogger kun je ook een Niche als beauty hebben of lekker koken of creatief zijn

Geduld & Doorzettingsvermogen

En ook heb je een hele toffe blog, niet altijd word dit opgepikt. Hier heb je veel Geduld voor nodig en Doorzettingsvermogen.Uiteindelijk word je geduld echt wel beloond al kost het misschien een jaartje of twee.

Keep Smiling.

En als laatste,maar niet het minste, Keep Smiling. Met een glimlach gaat alles een stuk makkelijker.

Niet om het één of ander, maar jij, vriend, wat voor veelzijdig werk doe jij?

NB. *Dit ‘geschreven stukje’ is natuurlijk ook bedoeld voor de papabloggers onder ons.

 

P.S. Aan de ervaringsdeskundige onder ons, ben ik nog wat vergeten? Is er nog wat toe te voegen?

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

5 gedachten over “De 10 Eigenschappen van een Mamablogger”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de prinses met 1 oorbel mamameteenblog.nl
De prinses met 1 oorbel

Een prinses is een prinses is de prinses met 1 oorbel. Echt! Dat zit namelijk zo, wanneer je als prinses oorbellen...

Sluiten