De Blogspiratie Tag van Wytske van relaxedopvoeden.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vorige maand werd ik genomineerd voor de blogspiratie tag. Dit was weer eens een anders dan anders tag. Leuk!
Wanneer je een tag invult, is het de bedoeling dat je ook een aantal medebloggers nomineert.Dus wie zou ik nomineren voor de blogspiratie Tag?
Dat was op zich niet zo’n lastige vraag om te beantwoorden.
Ik volg nog niet zo heel lang de blog van Wytske, relaxedopvoeden.nl, maar in korte tijd heeft ze een bijzonder leuke blog weten neer te zetten met items die aanspreken.

de blogspiratie tag mamameteenblog.nl

 Wytske van Relaxed Opvoeden

Dus, ja, Wytske wilde ik nomineren!
Maar kort daarop kreeg ik bericht van haar. Ze was vereerd door de nominatie, maar vond een Tag niet zo passen op haar blog. Of ze hem mocht invullen, zodat ik hem publiceer op Mama met een Blog?
Natuurlijk Wytske! Hier komt ie:

NOTE:

Het bedrijf Relaxed Opvoeden is sinds november 2015 overgenomen door Claudette Dumas en Gertjan Drenth.
Zij zetten die bedrijf samen met een vernieuwend team voort.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@relaxedopvoeden.nl

Welke afbeelding heeft voor jouw met Blogspiratie te maken?

Dat is de header-afbeelding van mijn blog. Ondanks dat het een geposeerde (en betaalde) foto is, ook niet van mijzelf trouwens, vind ik dat hij zoveel uitbeeldt. De liefde tussen moeder en kind, geluk, rust… Ik vind niet vaak een betaalde foto echt mooi, omdat het vaak zo onnatuurlijk is, maar deze wel!


Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde

writer’s- of bloggers block aan?

Ik ben nog maar een halfjaartje aan het bloggen en heb nu nog genoeg inspiratie. Ik plaats ook maar één keer per week een artikel zelf; daarnaast nog één keer per week een gastblog. Het lukt me op dit moment nog niet om er meer tijd voor te vinden, omdat ik ook bezig ben een online cursus op te zetten. En ik wil ook alleen bloggen als ik daadwerkelijk iets héb te bloggen, niet gewoon omdat ‘moet’.


Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Ik schrijf alleen als ik die ‘schwung’ al te pakken heb. Van tevoren heb ik eigenlijk altijd al een onderwerp bedacht en heb daar in mijn hoofd al het één en ander over geschreven. Dan vloeit het er zo uit. Ik kan me voorstellen dat als je iedere dag schrijft, dit wel eens moeilijk is.


Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Ondanks dat ik vaak wel moeite heb me ergens op te focussen en ik door allerlei dingen wordt afgeleid (even mail checken, Google Analytics, FacebookTwitter…), kan ik mij meestal goed focussen op het schrijven van een blog. Waarschijnlijk doordat ik vaak al goed in mijn hoofd heb wat ik wil gaan schrijven en omdat ik niet zo vaak blog. Ik heb de hele week om ideeën op te doen.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor

blogspiratie?Kan niet zeggen dat ik nou echt een techniek heb, maar ik doe vaak inspiratie op vanuit mijn praktijk of mijn omgeving of via iets dat ik op het internet tegenkom. Verder zijn het vaak de momenten waarop ik alleen ben, in de auto bijvoorbeeld (thuis ben ik niet zo vaak alleen :-)). Even een wandeling werkt ook altijd goed om nieuwe ideeën op te doen, ook voor mijn cursus en hoe ik bepaalde dingen aan kan pakken.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Ondanks dat ik best wel muzikaal ben veel zing, gebruik ik dit eigenlijk niet zo voor het bloggen. Muziek luisteren tijdens het werken werkt voor mij niet, omdat ik dan ga meezingen ;-). En inspiratie uit de tekst zal ik ook niet zo snel halen, omdat dat niet echt bij mijn niche past. Dat zal beter gaan wanneer je een persoonlijke blog hebt.


Waar ontstaan de beste ideeën?Thuis, in de auto of buiten denk ik. Het hangt meer van mijn bui af dan van waar ik ben. Op sommige dagen heb ik enorm veel creativiteit en inspiratie, voor het bloggen, mijn werk en mijn cursus. Op andere dag ben ik niet vooruit te branden, dan zullen zich ook niet zo snel fantastische ideeën in mijn hoofd ontwikkelen.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Het lijkt me heerlijk om eens een weekendje alleen op één van de waddeneilanden te zitten en me daar volledig te focussen op mijn blog/werk. Lekker alle creativiteit laten stromen en nergens door afgeleid worden. Ik merk dat ik thuis toch wel snel afgeleid wordt; ik heb een eigen kantoor, maar ten eerste zit die naast de woonkamer en ten tweede is die na 6 ook niet meer zo netjes en heb ik hier genoeg afleidingen gecreëerd!

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?Nee, maar er zijn wel een aantal websites die ik raadpleeg wanneer ik vragen heb. En anders even Googlen.

Welke bloggers inspireren jou?Er zijn wel een aantal bloggers die ik erg goed vind en graag volg, maar die schrijven over hele andere onderwerpen, dus in die zin inspireren ze mij niet. Maar ik vind het altijd wel leuk om te kijken naar bloggers of andere internetondernemers die heel succesvol zijn, dat inspireert me dan weer wel.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?Mijn eigen gezin, gezinnen uit mijn praktijk en voorbeelden uit de omgeving.

En dan natuurlijk de grote vraag; welke vijf bloggers zal ik

nomineren.


Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ze al hebben mee gedaan, maar ik nomineer graag de volgende bloggers:
Emy van Kaboutertuin.nl
Nesrin van Dailycupofblablabla.com
Laura van Lauracollin.nl
Maartje van eenmoederdiedeelt.nl
Lori van Mamasjungle.nl

 

Wat leuk om te lezen van jou, Wytske.
Bedankt voor het invullen!
Ik blijf je zeker volgen.

Mamameteenblog handtekening

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “De Blogspiratie Tag van Wytske van relaxedopvoeden.nl”

  1. Wat leuk om dat zo te doen. Heb Wytske ook opgenomen in het overzicht hoor. Jij was blogger 15, zij is de 132e blogger die de vragen heeft beantwoord. Gaaf he!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
diy schoonmaakmiddel allesreiniger mamameteenblog.nl
DIY Allesreiniger/ All purpose spray

Zo af en toe word ik mij weer eens bewust van al die schoonmaakmiddelen die we dagelijks gebruiken in ons...

Sluiten