De blogger en de blog: Maudgeniet.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Een reisblog in De blogger en de blog van Maud met Maudgeniet.nl! Superleuk, want een reisblog is in deze rubriek nog niet voorbijgekomen. Maud (25) woont in Twente met vriend, dochter en hond; ze werkt bij een koffiebranderij en daarnaast blogt ze op Maudgeniet.nl.

Zelf zegt ze over haar blog: 

Ik ben erg gek op reizen, weekendjes weg, lekker (uit) eten, leuke dagjes uit en alles wat daarmee te maken heeft. Gelukkig valt dit allemaal goed met elkaar te combineren.

de blogger en de blog maudgeniet mamameteenblog 2

de blogger en de blog maudgeniet mamameteenblog

Introductie de Blogger

  • Naam: Maud Wiefferink-Koekkoek
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Ik ben een trotse Tukker en woon in Oldenzaal.
  • Beroep: 28 uur per week verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij een koffiebranderij in Twente.

de blogger en de blog maudgeniet mamameteenblog 1

Introductie Blog

  • Naam: Maudgeniet.nl
  • Niche: Reizen (voornamelijk in Europa)
  • Sinds Wanneer: Mei 2014

Social Media:

 

De  vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?


Wij zijn regelmatig op reis, mensen in onze omgeving kunnen (en willen) het bijna niet meer bijhouden. Een tijdje terug ging een vriendinnetje van mij naar Corfu en ze vroeg aan mij wat ze daar niet mocht missen. En hoewel wij ook op Corfu waren geweest, wist ik bijna niet meer wat we daar hadden gedaan. Zo jammer!
Ik wilde dus heel graag voor mezelf opschrijven en bijhouden wat we waar hebben gedaan. We komen op zoveel mooie plekken, het is jammer om dat te vergeten!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?


Ik zit het liefste aan onze keukentafel. Onze keuken is apart van de woonkamer en dat is een plekje waar ik me heerlijk terug kan trekken en ook veel inspiratie op kan doen.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?


Pff. Hoeveel uur dat precies is, vind ik moeilijk om te zeggen. Ik probeer 3 tot 4 keer per week een artikel online te zetten. Daarvoor moet ik vaak eerst op pad, foto’s maken (en soms bewerken), artikelen schrijven en delen op social media. Ik gok dat ik er zo’n 15 tot 20 uur per week mee bezig ben.

Wat maakt jouw Blog uniek?


Ik probeer zo veel mogelijk te schrijven over Reizen, met én zonder (kleine) kinderen. Maar daarnaast vind je ook regelmatig artikelen over onderwerpen die ik interessant vind en ook bij mij passen. Bijvoorbeeld leuke hotspots in Twente, gezonde voeding voor ons dochtertje en leuke dagjes uit.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?


Een tijdje terug heb ik geschreven over hoe het is om met een heftige voedselallergie op vakantie te gaan. Ik ben niet per se heel trots op dit artikel, maar naar aanleiding van dit artikel heb ik wel verschillende mails gehad van mensen die ook heel allergisch zijn. Deze mensen heb ik (in)direct wel kunnen voorzien van advies en dat vind ik heel fijn!

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?


Het moment waar alles bij elkaar komt: de tekst en de bijbehorende foto’s. Als het artikel dan ook nog regelmatig wordt gelezen (en gedeeld), ben ik helemaal blij!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?


In het begin had ik nog niet zoveel verstand van do-follow en no-follow links. Als ik een samenwerking had, gebruikte ik gewoon nog een do-follow link. Gelukkig snap ik nu wel hoe dit werkt en gebruik ik met samenwerkingen altijd een no-follow link.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?


Lekker cliché, maar dat je vooral dicht bij jezelf moet blijven. Zo schrijf ik dus over verschillende onderwerpen, maar zijn het wel allemaal onderwerpen die ik belangrijk vind.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?


Lastig! Ik volg zelf zoveel andere blogs, dat ik het moeilijk vind om er maar één aan te raden.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?


Het lijkt me leuk om andere travelbloggers te interviewen. Van hen zou ik graag willen weten wat hun mooiste reizen waren, wat ze nog op hun wishlist hebben staan én wat ze verwachten wat de toekomst hen zal brengen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?


Vooral heel veel plezier! Via social media heb ik veel contact met andere bloggers, dat is extra leuk. En uiteraard verdien ik er soms iets aan of krijg ik er producten

Wat wil je nog bereiken met je blog?


Eigenlijk hoef ik niet zo heel veel te bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?


Hoewel ik altijd behoorlijk eerlijk en open ben, zijn er uiteraard nog heel veel dingen wat (nog) niet online staat. Bijvoorbeeld dat ik maar liefst 7 jaar over de Havo heb gedaan en alsnog daar ben vertrokken zonder diploma 😉 ..

Nawoord Barbara:

Wat ik wel herken van het bloggen is dat het inderdaad een handige manier is om je herinneringen van mooie momenten vast te leggen. En dat andere er ook nog wat aan hebben is helemaal leuk! En jullie reizen zijn mooi vastgelegd zo. Bedankt, Maud voor het invullen van de vragen!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Ramona en haar Blog Kijk, mama!.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 gedachten over “De blogger en de blog: Maudgeniet.nl”

  1. Leuk, ik ken Maud al, maar verder kan ik iedereen die momenteel druk aan het zoeken is naar vakanties aanraden om eens specifiek reisblogger te volgen. Die reizen (veel) meer dan gemiddeld en er zijn ook veel reisbloggers met kinderen bij, zoals Maud, en ik ook trouwens. 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.