Bespaar Continu NL
De Blogger en de Blog

De blogger en de blog: Moonoloog.nl

2 februari 2017

Vandaag Monique aan het woord in De blogger en de blog. Monique heeft een blog: Moonoloog.nl, waar je schrijfsels vindt over allerlei onderwerpen, maar welke altijd raakvlakken hebben met het moederschap. Ze schrijft over haar persoonlijke ervaringen als moeder, de dingen waar ze tegenaan loopt en de oplossingen die ze daar weer voor heeft gevonden. Inspiratie en informatie is wat haar drijft en daarnaast heeft ze ook een heel leuk YouTube-kanaal.

Ben je ook nieuwsgierig naar haar antwoorden?

 

De blogger en de blog Moonoloog Mamameteenblog.nl De blogger en de blog Moonoloog Mamameteenblog.nl 2Introductie de Blogger

 

 • Naam: Monique Timmermans
 • Leeftijd: 31
 • Woonplaats en/of Provincie: Eindhoven, Noord-Brabant
 • Beroep: Student Toegepaste Psychologie en moeder 😉

 

De blogger en de blog Moonoloog Mamameteenblog.nl 1

Introductie Blog

 • Naam: Moonoloog.nl
 • Niche: Persoonlijk, mama, lifestyle
 • Sinds Wanneer: 2009

Social Media:

 

De  Vragen aan Monique:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Allereerst had en heb ik nog steeds een enorme liefde voor schrijven. Daarnaast vind ik het enorm leuk om anderen te informeren en te inspireren. Ik schrijf het liefst over dingen die dicht bij me staan. Dit kunnen persoonlijke verhalen zijn, maar ik schrijf ook over de ervaringen die ik heb als moeder en die mogelijk herkenbaar kunnen zijn voor andere moeders. En ik vind het leuk nieuwe producten en trends te ontdekken en er mijn mening over te geven.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik zit meestal met mijn Macbook beneden aan de eettafel of op de bank. Boven op zolder hebben we een werkplek, maar daar zit ik eigenlijk alleen als mijn dochter niet thuis is en ik me echt even een paar uur lang wil focussen. Ik studeer er bijvoorbeeld ook graag.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Dat is veel meer dan waarvan ik me bewust ben. Ik denk sowieso minimaal drie uur per dag, waarbij ik ook (mail)contact met bedrijven en merken, events en brainstormsessies meetel. Per week kom ik dus minimaal op een uur of 20 uit.

Wat maakt jou Blog uniek?

De persoonlijke touch en het kijkje in mijn leven dat dat met zich meebrengt. Doordat ik alleen blog over de dingen die dichtbij me staan, is mijn blog echt een stukje van mezelf en ik denk dat de lezer dat ook waardeert.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik schrijf mijn dochter regelmatig een persoonlijke brief in de vorm van een artikel. Op die artikelen ben ik denk ik het meest trots, omdat ze zo persoonlijk zijn. Dit is de laatste: https://www.moonoloog.nl/persoonlijk/nog-heel-even-enige-kindje-brief-mama/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Meerdere dingen maken het bloggen voor mij leuk. Allereerst is dat de interactie die ik heb met mijn lezers doordat zij reacties achterlaten op de blog zelf of via social media. Ook stijgende statistieken geven mij veel motivatie. Verder word ik regelmatig door bedrijven en merken benaderd voor een leuke samenwerking of event. En tenslotte vind ik het contact met collega-bloggers enorm leuk. Een aantal kan ik inmiddels zelfs mijn vriendinnen noemen!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Niet goed vooruitdenken en bij gebrek aan inspiratie toch maar wat schrijven om ‘iets online te kunnen zetten’. Dat leverde artikelen op waar ik niet helemaal achter stond. Niet fijn! Gelukkig weet ik dit inmiddels te voorkomen door op tijd te brainstormen over mogelijke onderwerpen en concepten tijdig uit te werken.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Je tijdens het schrijven altijd afvragen wat de lezer van het artikel zou willen weten. Je schrijft immers niet voor jezelf, maar voor degene die je blog bezoekt.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Handige tips en tricks over bloggen vind je op Blogaholic (www.blogaholic.nl). Ik haal er vaak handige dingen uit die ik vervolgens meteen kan toepassen op mijn eigen blog.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Poeh, dat vind ik een lastige! Ik denk dat dat een vrouwelijke BN’er zal zijn die net als ik sinds een aantal jaar moeder is. Ik zou graag willen weten in hoeverre het moederschap haar leven heeft veranderd/verrijkt en hoe ze het combineert met haar werk en sociale leven.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Veel leuke contacten, een klein zakcentje en heel veel uurtjes schrijfplezier!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik wil blijven groeien. Momenteel nader ik de 10.000 unieke bezoekers per maand en daar ben ik onwijs trots op. Cijfertjes zijn natuurlijk niet het belangrijkst, maar het wil toch iets zeggen als zoveel mensen elke maand de moeite nemen mijn artikelen te lezen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Volgens mij ben ik een vrij open boek op mijn blog, dus ook dit is een lastige vraag. Misschien is het wel leuk om te weten dat ik zo’n beetje dag en nacht mijn blog in het achterhoofd heb. Ik kom echt op de raarste momenten op een idee voor een artikel en zet dat dan meestal snel in de notities van mijn telefoon zodat ik het niet vergeet.

Nawoord Barbara:

Leuk om je antwoorden te lezen, Monique. Wat ben je al lang bezig met bloggen. De interactie met lezers vind ik zelf ook een fijne bijkomstigheid van het bloggen, dus dat herken ik wel. Wat ik ook erg leuk vind is je Youtube-kanaal. Het geeft echt een kijkje in je leven en is een goede aanvulling van je Blog. Bedankt voor het invullen.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Sarah en haar Blog Little Family of 3.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

 

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Monique 3 februari 2017 at 23:33

  Leuk om terug te lezen Barbara!
  Monique onlangs geplaatst…We gaan het doen… De woonkamer restylen!My Profile

 • Reply De blogger en de blog: MeerdaneenMaMa - Mama met een Blog 2 februari 2017 at 21:35

  […] Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Monique en haar Blog Moonoloog.nl. […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  ontbijtje kwarktaart glutenvrij lactosevrij mamameteeblog 1
  Kwarktaart : lactosevrij glutenvrij & FODMaP proof

  Passie op de vroege morgen met deze heerlijke kwarktaart! Glutenvrij brood, ik heb het geprobeerd maar om het heel erg...

  Sluiten