De blogger en de blog: Meisje Eigenwijsje

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Vandaag staat in de spotlight in De blogger en de blog: Nicole en haar blog Meisje Eigenwijsje. Meisje-Eigenwijsje is een persoonlijke lifestyle mamablog, erg gevarieerd dus, zoals zij zelf aangeeft. De artikelen die erop verschijnen zijn geïnspireerd door haar leven. 

Schrijven is voor haar een passie en zij wil een inspiratie voor anderen zijn. Je zult daarom ook niet alleen blogjes lezen over het moederschap of haar reis naar een gezonder lichaam, maar juist ook lekkere recepten, DIY’s die je met je kinderen kunt doen, boektips, uitjes zoals naar de dierentuin, event verslagen, (kids)fashion en nog veel meer.

Klinkt lekker veelzijdig, zijn jullie ook benieuwd naar haar en haar blog? Lees dan mee!

de-blogger-en-de-blog-meisje eigenwijsje mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Nicole Adelaars
  • Leeftijd: 31
  • Woonplaats en/of Provincie: Noord-Brabant
  • Beroep: webshop medewerker

Introductie Blog

  • Naam: Meisje Eigenwijsje
  • Niche: persoonlijke lifestyle blog
  • Sinds Wanneer: april 2014

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik blog al vanaf mijn 18e. Waarom ik toen blogde, weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat ik sowieso van schrijven hield en het wel geinig vond om, redelijk anoniem, mijn liefdesperikelen en alles eromheen te delen. Tussen toen en nu heb ik denk ik een stuk of 5 verschillende blogs gehad, ook eentje over ons trouwen en het plannen van de bruiloft.

Toen ik zwanger raakte van onze dochter besloot ik een blog genaamd babyeagles te beginnen. Ik vond het bloggen weer helemaal leuk en het was een fijn tijdverdrijf. Een week na de bevalling bleek mijn dochter een dodelijk virus te hebben en ik postnatale depressie. Ik schreef hierover op de blog om de vragen van familie, vrienden en kennissen te kunnen omzeilen. Daar had ik helemaal geen zin in/behoefte aan. Omdat ik graag een eigen domein wilde ging ik over op Meisje Eigenwijsje, ter ere van onze dochter die deze bijnaam kreeg en het virus overwon.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Het liefste zit ik op de bank of in bed met de laptop, maar ik breng stiekem toch de meeste tijd door aan de eettafel met de iMac. Daarop bewerk ik ook altijd al mijn foto’s en heb ik het office pakket. Op mijn laptop niet.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Poeh, dat zou ik eens bij moeten houden. Ik denk dat ik er gemiddeld wel zo’n 30 uur aan besteed. De ene dag of week meer dan een andere dag of week.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Aangezien het een persoonlijke blog is, maak ik het zelf uniek. De onderwerpen zijn wellicht niet zo uniek, al lees je maar weinig over postnatale depressie bijvoorbeeld. Maar omdat het echt mijn verhaal is, is het wel uniek. Niemand ervaart de dingen zoals ik en maakt hetzelfde mee. Ik denk ook dat de eerlijkheid en persoonlijkheid erachter mensen vooral trekt. Als er dan ook nog leuk geschreven wordt met af en toe handige tips en/of recepten is dat mooi meegenomen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben niet op specifiek 1 artikel trots, maar wel een reeks. Namelijk de artikelen die ik schreef over mijn postnatale depressie. Dit omdat ik naar aanleiding daarvan vele mailtjes heb ontvangen van vrouwen die het herkende of die dachten ook postnataal depressief te zijn en tips wilden. Ook werd het opgepikt door vrouw.nl en zij schreven een artikel over mij met link naar de blog.

https://www.meisje-eigenwijsje.nl/postnatale-depressie/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Ik zou liegen als ik het schrijven zelf niet zou noemen. Want schrijven is wel echt mijn passie en daarom blog ik. Maar wat ik vooral ook zo leuk vind, is dat ik door het bloggen enkele geweldige lieve vrouwen heb leren kennen. Zo ken ik een van mijn beste vriendinnen inmiddels alweer meer dan 13 jaar door het bloggen en heb ik een leuk blogvriendinnenclubje hier in de buurt wonen ook.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Tegenwoordig is bloggen nogal een business en krijg je ook wel eens samenwerkingsverzoeken. Ik was daar een jaar of wat zo over onder de indruk dat ik alles aangreep wat er maar binnen kwam. Ook als ik enorm ondergewaardeerd werd door bijvoorbeeld een enorm laag bedrag. Ik voelde me dan toch vereerd dat ze mij vroegen terwijl ze nog 100 anderen hadden gemaild.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik ben vorig jaar naar de Meet the Blogger conferentie geweest en daar waren toen ook de dames van A Beautyful Mess, een enorm succesvol duo in Amerika. Zij hebben toen enkele hele rake dingen gezegd die ik altijd in mijn achterhoofd houd. Zo zeiden ze bijvoorbeeld dat je gerust mag opkijken naar iemand, maar jezelf niet moet vergelijken (in het Engels klinkt dat zoveel inspirerender dan zo in het Nederlands haha) en ook dat iedereen creatief en uniek is op zijn eigen manier, dat je eigenlijk niets extra’s nodig hebt.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Poeh, een echte must, dat vind ik lastig. Ik volg enkele leuke blogs, maar de meeste die ik volg zijn ook persoonlijke blogs. Ik volg ze omdat ik hen leuk vind en het dus ook leuk vind om te lezen wat hen allemaal bezig houd. Dus om er dan echt eentje uit te lichten vind ik moeilijk.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Chantal Janzen! Ik vind haar echt zo’n leuke vrouw. Haar puur (live) willen interviewen om te weten te komen of ze in het echt ook zo leuk is als ze op tv (en Twitter) doet overkomen. Ik vermoed van wel!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Zoals ik eerder al aangaf hele waardevolle, bijzondere vriendschappen en een rugzak vol vergaarde kennis en competenties.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik hoop dat ik met mijn blog mensen kan blijven inspireren en helpen. Daarom heb ik bijvoorbeeld over mijn postnatale depressie geschreven zodat het taboe eventueel verdwijnt en andere vrouwen er steun uit halen dat ze niet alleen zijn. En daarom schrijf ik nu ook over mijn afvalproces. Niet omdat ik schouderklopjes wil hebben, maar vooral zodat mensen zien dat het niet onmogelijk is.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Poeh, ik ben best wel een open boek op mijn blog dus eigenlijk heb ik daar al vele leuke dingen verteld. Zoals het feit dat ik vroeger echt een mager ding was en mensen dachten dat ik te weinig at. Wat een verschil met nu haha. Maar ik heb bijvoorbeeld ook op een camping gewerkt in Spanje. En ik heb bijna een jaar op Aruba gewoond. Ook heb ik een taalcursus gevolgd in Valencia waar ik dus ook een paar weken woonde. Er is dus best veel leuks om over mezelf te vertellen, haha.

Nicole, dank je wel voor je openhartige antwoorden op de vragen. Ik vond het erg leuk om ze te lezen en heb het idee, dat, ook al volg ik al een tijdje je blog, ik je toch weer beter heb leren kennen. De postnatale depressie is een onderwerp waar veel jonge moeders echt te weinig van weten. Zelf heb ik daar ook als nieuwbakken moeder veel vragen over gehad, want waar was die roze wolk? Hoe fijn is het dan als je een medemoeder vind die hier ook meer over weet èn schrijft! Ik vond het een fijn onderwerp op je blog.

Chantal lijkt mij trouwens ook een erg leuke vrouw, een interview met haar zou zeker erg leuk zijn om te lezen! 

Nogmaals bedankt, Nicole!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Irma en haar blog Irma ten Napel.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 gedachte over “De blogger en de blog: Meisje Eigenwijsje”

  1. Leuk om dit te lezen van Nicole, al volg ik haar trouw, is dit net een andere insteek om haar te leren kennen. Als je haar blog nog niet volgt, zeker doen! Erg leuk en ze maakt ook hele mooi foto’s waar we soms van mogen genieten!

    Beantwoorden

Plaats een reactie