Lego World, het uitje voor de herfstvakantie [2016]

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 september 2022 by Barbara

Dit jaar alweer de 16e editie Lego World Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit enorme spektakel vindt plaats van 18 t/m 24 oktober. Precies in de herfstvakantie! Kom je ook?

LEGO World activiteiten 2016

lego world mamameteenblog.nl

Er zijn dit jaar weer enkele leuke activiteiten die het spelen met LEGO ook voor jou en je kinderen weer een nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de hele kleintjes genieten van de LEGO duplo show bij het duplo theater. Echte LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen Legorobot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Daarnaast heb je de gelegenheid om met je kinderen dit jaar om de allergrootste boot ooit gebouwd uit Legosteentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter lang en wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen. Deze is voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit Legosteentjes!

Op zaterdag 22 oktober vindt tenslotte de grote finale van het NKLEGO stenen bouwen plaats. De winnaars kunnen een reis winnen naar legoland in Denemarken.

Voor het volledige LEGO World programma klik hier voor meer informatie.

De toegangsprijs van dit LEGO-evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. 

 

LEGO FUN FACTS:

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan Legosteentje vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5000 Legobouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Er zijn aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat je met veertig miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Ook leuk om te lezen:

2 gedachten over “Lego World, het uitje voor de herfstvakantie [2016]”

  1. Ik zag het, maar vond de entree onwijs duur. We hebben gekozen voor het Spoorwegmuseum waar deze week ook allemaal extra kinderactiviteiten zijn. En met een museumkaart heb je daar dan gratis entree. Dus dat scheelt toch wel even. En onze zoon van bijna 2 heeft een geweldige dag gehad. Ook een aanrader dus 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie