Bespaar Continu NL
Uitgaanstips

Tip : Lego World, het uitje met de kinderen voor de herfstvakantie.

17 oktober 2016

Dit jaar alweer de 16e editie Lego World Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit enorme spektakel vindt plaats van 18 t/m 24 oktober. Precies in de herfstvakantie! Kom je ook?

lego world 2 mamameteenblog.nl

LEGO World activiteiten 2016

lego world mamameteenblog.nl

 

Er zijn dit jaar weer een aantal leuke activiteiten die het spelen met LEGO ook voor jou en je kinderen weer een nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de hele kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Daarnaast heb je de gelegenheid om met je kinderen dit jaar om de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter langen wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes!
Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken
Voor het volledige LEGO World programma klik hier voor meer informatie.
De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. 

LEGO FUNFACTS:

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply LegoWorld 2016, het leukste uitje voor legofans - Mama met een Blog 31 oktober 2016 at 15:30

  […] het lego event voor legofans in de Jaarbeurshallen in Utrecht, dit jaar alweer de 16e editie. De aankondiging lees je hier, maar hier is het verslag van het Event zelf! Lees je […]

 • Reply Sheila 23 oktober 2016 at 09:37

  Ik zag het, maar vond de entree onwijs duur. We hebben gekozen voor het Spoorwegmuseum waar deze week ook allemaal extra kinderactiviteiten zijn. En met een museumkaart heb je daar dan gratis entree. Dus dat scheelt toch wel even. En onze zoon van bijna 2 heeft een geweldige dag gehad. Ook een aanrader dus 🙂

  • Reply Barbara 23 oktober 2016 at 19:23

   Het spoorwegmuseum ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me ook erg leuk. Fijn dat jullie het daar ook zo leuk hebben gehad.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  zwembadmoeder-mamameteenblog
  Zwemmoeder

  Dit blogje stond al een tijdje in de steigers, maar ter ere van lerarendag vorige week nu toch gepubliceert. Sinds...

  Sluiten